Jeżeli masz blackscreeny, to prawdopodobnie z dwóch powodów jeden to apka się włączyła gdy system jeszcze nie jest w pełni załadowany ( możesz mieć dużo programów włączonych w autostarcie) jest na to rada zainstalować bootmanagera, tyle tylko, że możesz uśpić system jeżeli włączysz jednocześnie apkę z boota i autostartu, szczególnie przy systemowych należy uważać. Drugim sposobem na uniknięcie jest sterowanie właśnie rozbudowaną opcją powiadomień o której dopiero co pisaliśmy. Wywal bugreport. Niczemu nie służy, zajmuje pamięć i miesza w systemie. Zapomniałem że jesteś na CM. Mieszać mogą Ci również nieodpowiednie GAPSY.
Albo zamroziles apki które mają powiązania. Czasami wywalenie apki systemowej wpływa na działanie innej. Nie jest to błąd systemu a naszej złej konfiguracji.
Mi na 14s przy uruchamianiu systemu za każdym razem Pie robi fc, ale po sekundzie dwóch już działa. To jest jedyne fc jakie mam na 14s. Żadnego innego dotąd, od początku jak jestem na tym romie, nie miałem. A to wiem skąd się bierze, jednak zdarza się tyko raz po resecie telefonu i kompletnie jest bez znaczenia. Po prostu próbuje uruchamić się szybciej niż apex. Oba programy mają ten sam piorytet.