Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez Roman_M » 28 sie 2016, o 21:16

Jeżeli masz blackscreeny, to prawdopodobnie z dwóch powodów jeden to apka się włączyła gdy system jeszcze nie jest w pełni załadowany ( możesz mieć dużo programów włączonych w autostarcie) jest na to rada zainstalować bootmanagera, tyle tylko, że możesz uśpić system jeżeli włączysz jednocześnie apkę z boota i autostartu, szczególnie przy systemowych należy uważać. Drugim sposobem na uniknięcie jest sterowanie właśnie rozbudowaną opcją powiadomień o której dopiero co pisaliśmy. Wywal bugreport. Niczemu nie służy, zajmuje pamięć i miesza w systemie. Zapomniałem że jesteś na CM. Mieszać mogą Ci również nieodpowiednie GAPSY.
Albo zamroziles apki które mają powiązania. Czasami wywalenie apki systemowej wpływa na działanie innej. Nie jest to błąd systemu a naszej złej konfiguracji.
Mi na 14s przy uruchamianiu systemu za każdym razem Pie robi fc, ale po sekundzie dwóch już działa. To jest jedyne fc jakie mam na 14s. Żadnego innego dotąd, od początku jak jestem na tym romie, nie miałem. A to wiem skąd się bierze, jednak zdarza się tyko raz po resecie telefonu i kompletnie jest bez znaczenia. Po prostu próbuje uruchamić się szybciej niż apex. Oba programy mają ten sam piorytet.
Roman_M

Pochwały: 2

Postprzez sultandzabbar » 28 sie 2016, o 22:28

Szybkie pytanie - ktoś uruchomił xposed na 14s od Cuoco92?
sultandzabbar

Telefon:: letv

Postprzez Roman_M » 28 sie 2016, o 23:08

Szybka odpowiedź - tak i nawet działa.
Roman_M

Postprzez stefek100 » 29 sie 2016, o 11:49

ściągnalem na wszelki wypadek to xposed, czy można grzecznie..:) prosić o dwa słowa na jego temat, co to, po co i jak??
stefek100

Pochwały: 1
Telefon:: LG

Postprzez Roman_M » 29 sie 2016, o 12:49

Xposed służy do zarządzania dodatkowymi procesami Frameworka. Dzięki temu jest możliwość uruchomienia programów które działają tylko pod kontrolą Xposed. Dostajemy dodatkowe funkcje. Można rzec, że możemy diametralnie usprawnić Androida. Nie mówiąc już o takich rzeczach jak łatwość patchowania aplikacji. Podstawowym u mnie programem jest Grawity, appsetings, luckipatcher, bubleupnp, bootmanager i jeszcze kilka działających pod kontrolą Xposed. Powiem tak - dzięki temu programowi przejście z jednej nakładki ANDROIDA na inną nie jest tak bolesne, pod warunkiem że sam system pozwala na tą instalację. Niestety, zdarzają się nakładki producentów z tak odmiennym Frameworkiem, że xposed nie ma możliwości dostarczyć kompatybilnego . Całe szczęście, że telefony Leeco mimo zastosowania tak różnej od innych nakładki zaimplementował chociaż standardowego Frameworka.Dzięki temu, przynajmniej u mnie telefon praktycznie nie różni się od innych które mam, lub miałem. A ta, tak różna kurtyna szybkich ustawień, wniosła nowe funkcje, których w innych telefonach nawet mi brak.
Może wkrótce opiszę program który działa rewelacyjnie pod kontrolą Xposed, a dzięki któremu poza tym, że telefon sam uruchamia się lub wyłącza po schowaniu do kieszeni, to jeszcze wyłączył mi standardową blokadę x800 w zamian mam bardziej funkcjonalną.
Zanim zaczniesz instalować xposed przeszukaj internet by więcej się dowiedzieć. Materiału w sieci jest mnóstwo, a ja tylko mogę Ci powiedzieć jeszcze jedno - Przed instalacją zrób backup.
Roman_M

Postprzez Tomek1079 » 29 sie 2016, o 13:16

Panowie pomoże ktoś przez telefon lub jakiś komunikator przejść instalacje TWRP n x800 bo walczę już tydzień i za hu hu nie mogę sobie poradzić. Już mi ręce opadają :/
Tomek1079

Telefon:: Letv One Pro
ROM: EUI

Postprzez admmer » 29 sie 2016, o 14:51

Tomek1079 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

x600, ale zasadniczo,
https://www.youtube.com/watch?v=ih8FlsR ... GrossoShop
w której minucie/sekundzie, masz problem?
admmer

Telefon:: Infocus

Postprzez Tomek1079 » 29 sie 2016, o 15:30

admmer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

x600, ale zasadniczo,
https://www.youtube.com/watch?v=ih8FlsR ... GrossoShop
w której minucie/sekundzie, masz problem?

Po drugim kliknięciu backspace przerywa instalacje a na ekraniku mam to

#checking connection.....
The system cannot find the path specified.
#
#Phone is connected! Checking model...
The system cannot find the path specified.
#DETECTED PHONE: ""LETV X800''
#Phone is connected and recognised!
#Press 'BACKSPACE' Tto reboot to FASTBOOT MODE!
Tomek1079

Postprzez admmer » 29 sie 2016, o 15:44

A próbujesz przytrzymać dłużej "+" głośności po resecie telefonu (także po pojawieniu się recovery letv)?
admmer

Postprzez Tomek1079 » 29 sie 2016, o 15:57

admmer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Robię to na właczonym telefonie i nic się nie dzieje ...
A po trzecim klikniecie backspace wciskam power + volume up i telefon przechodzi w stan recovery ale zadne TWRP sie nie uruchamia :roll:
Tomek1079

Postprzez admmer » 29 sie 2016, o 16:13

Jesteś pewien, że nie trzymasz volume up za krótko? Najpierw pojawia się recovery letv, trzymasz dalej i powinno wejść w trwp
admmer

Postprzez Tomek1079 » 29 sie 2016, o 16:23

tak długo to nie trzymałem ... zaraz po wskoczeniu trybu recovery odpuszczałem..dzięki za podpowiedź może tu popełniałem błąd :roll:
Tomek1079

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco