Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez Tomek1079 » 30 sie 2016, o 19:18

Wkońcu udało mi się zainstalować TWRP i teraz szybkie pytanko czy po ściąnięciu paczki z nowym Romem mam jąrozpakowż na PC czy wrzucić od razu na telefon?
Tomek1079

Telefon:: Letv One Pro
ROM: EUI

Postprzez marekpl » 30 sie 2016, o 19:22

Nic nie rozpakowujesz

Wysłane z mojego LeTv 1 Pro przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
marekpl

Postprzez Tomek1079 » 30 sie 2016, o 20:27

Właśnie jestem po instalacji nowego Rom w moim tel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dziękuję wszystkim którzy pomogli mi w tej operacji... Było ciężko ale jakoś poszło tym bardziej przebiegło to u mnie troszeczkę w inny sposób ale tutorial się przydał ;-)

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam ;-)
Tomek1079

Telefon:: Letv One Pro
ROM: EUI

Postprzez solak » 30 sie 2016, o 20:50

Czy na romie 14 od cuoco zmienia wam się kolor ikon na pasku powiadomień w momencie gdy tło paska jest bardzo jasne?
Zdawał mi się że czcionka zmieniała się na czarny kolor w takich momentach,
solak

Pochwały: 1

Postprzez martii » 30 sie 2016, o 21:18

solak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak zmienia się i moim zdaniem to dobrze - czytelniej :)
martii

Telefon:: Jaiyu G4S

Postprzez solak » 30 sie 2016, o 21:42

To albo coś grzebałem (nie sądzę) i nie zmienia mi się kolor, z tego co kojarzę to przy jaskrawym pasku kolor czcionki zmieniał się na czarny.
Można to jakoś włączyć/wyłączyć?

Ok znalazłem przyczynę https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vito.lux Lux Auto Brightness blokuje mi pasek szkoda będę musiał tak żyć trochę niewygodnie ale apka idealnie dobiera poziom jasności ekranu w każdych warunkach.
solak

Postprzez sultandzabbar » 30 sie 2016, o 22:43

djsun napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale tu chyba bardziej kwestią jest dobranie dobrego SDK niż apki, czyżbym się mylił?
Flashowaleś któreś sdk czy poprostu zainstalowałeś na romie 14S od Cuoco92 i działa. Bo zdzwiony byłbym jakby na andku 6.0.1 działało poprzez tylko istalację apk.
sultandzabbar

Telefon:: letv

Postprzez Roman_M » 30 sie 2016, o 23:24

Obydwa komponenty są tak samo istotne. Inna wersja Xposed jest dla KK inna dla LP . W zasadzie wszystkie wersje 3.0 są eksperymentalne i nie są tak stabilne jak 2.6. Nie wszystko działa tak sprawie jak to miało miejsce na KK. Dużo zależy od użytego Frameworka. I tutaj faktycznie dużą rolę odgrywa dobranie odpowiedniego SDK. Jak czytam wypowiedzi, to widzę że różne wersje SDK sa instalowane w ramach tego samego systemu. Które są najwłaściwsze trudno powiedzieć. Wszystko zależy z jakich modułów będziemy korzystać i na ile będą one sprawnie działać. Najlepszym testem jest zainstalowanie Grawity bo jest to mocno rozbudowany moduł, a jego poszczególne elementy są dostępne również jako osobne programy i o ile w KK działały zwykle wszystkie to już od LP niestety tak nie jest.
Dlaczego tak się dzieje? Otóż do wersji Xposed 2.6.1 nie musieliśmy się martwić jakie SDK zainstalować bo ramy same instalowały odpowiedniego dla systemu frameworka. W 3.0 już tak nie jest. Musimy sami zipem zapodawać. Inna sprawa, że dostępność aplikacji jest tak szeroka, że ramy tracą coraz bardziej na znaczeniu. Po prostu systemowy Framework jest na tyle rozbudowany, że bez problemu działa na nim coraz szerszy wachlarz aplikacji które są w stanie wykorzystać jego możliwości. Bo co tu dużo mówić - Android jest ulepszany ale i programiści apek też nie śpią.
Sam coraz częściej się zastanawiam czy nie zrezygnować z Xposed ale trzymam się tego bo przyzwyczaiłem się do swoich programów i nie chce mi się szukać zastępczych.
Roman_M

Pochwały: 2

Postprzez tabciogaraj » 31 sie 2016, o 01:27

Witam. Polecacie ten model? Ma jakieś wady ogólnie? Mam teraz meizu m2 mini, a ciągnie mnie do zakupu nowej słuchawki i ta zwróciła moją uwagę. W dodatku 180$ w trendresources i niby dhlem zwracają VAT ;) gdzie kupiliscie swojego x800?

Sent from my m2 using Tapatalk
Obrazek
tabciogaraj
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Redmi S1
ROM: MIUI V5

Postprzez ra-vau » 31 sie 2016, o 02:09

Chłopie czy widzisz ile tsn watek ma stron?
Czy wiesz ze sa dwie wersje X800 i czy wiesz z czym sie to wiąże?
Moze przeczytac kilkanascie stron by wypadalo?

Za 180 z wliczonym dhl to dzis super cena.
Ja placilem z 2msc temu 185 z francji...

Jak trafisz na dobry egzemplarz i soft dobierzezz to bedziesz bardzo zadowolony za te pieniądze.
LeEco :)
ra-vau
NewsMan

Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Postprzez martii » 31 sie 2016, o 09:00

tabciogaraj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dla użytkowników typu żona, dziecko, użytkowanie sporadyczne jak parę połączeń telefonicznych, czasem jakiś net czy YT, jakaś gra, mogę polecić, jak robisz coś biznesowo (dużo rozmów, dużo netu, tethering, nawi, specjalistyczne aplikacje, etc) i musisz mieć pewniaka to odradzam.

No i jak wgrywanie custom romu i innych cudów dla Ciebie to magia to też odradzam.
martii

Telefon:: Jaiyu G4S

Postprzez djsun » 31 sie 2016, o 10:02

sultandzabbar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale tu chyba bardziej kwestią jest dobranie dobrego SDK niż apki, czyżbym się mylił?
Flashowaleś któreś sdk czy poprostu zainstalowałeś na romie 14S od Cuoco92 i działa. Bo zdzwiony byłbym jakby na andku 6.0.1 działało poprzez tylko istalację apk.

Nic mi nie wiadomo aby do wersji US był and6. Ja mam taką wersję czyli US i jadę aktualnie na BetaHydri bo to jedyny rom na którym ogarnąłem trochę GPS. Po zainstalowaniu apki trzeba doinstalować poprzez TWRP framework który poprzez apkę zaciągniecie do katalogu XPOSED...
Do kolegi @martii co ci nie pasuje w rozmowach, tantheringu ( z którego dużo korzystam), korzystaniu z internetu?? Napisz konkrety. Ja nie mam jakichkolwiek innych problemów oprócz GPS, który delikatnie rzecz biorąc nie jest doskonały ale jest to ewidentnie wina Romu. Reszta działa doskonale. Zero zwiech, bardzo płynne użytkowanie dobry ekran i bateria jeżeli w miarę wszystko sobie pod siebie poustawiasz jak na telefon 5,5 cala działa dobrze. Ja bym chciał konkrety od osób które dyskryminują ten model w wersji US. Bo pomimo tego że Letv na chwilę obecną się wypieło na niego to nawet dostępne romy działają bez zarzutu a jak to nazywasz męczę go niemiłosiernie
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco