przez johnny5 » 20 gru 2015, o 22:55
Witam,
Zakupiłem telefoniki homtom ht6, w treści na stronie informacja że wysyłka od 3-5 dni, ok myślę sobie zaczekam. Minął tydzień, zamówienie cały czas status "processing", otworzyłem więc ticket z zapytaniem kiedy będzie wysyłka. Odpowiedź przyszała na następny dzień, chyba copy paste walnięte, czas oczekiwania podany jest zawsze na stronie, no super myśle sobie. Czytać jeszcze potrafie wlazłem na stronę i tam cały czas 3-5 dni, a tu już 8 czy 9 dzień a oni wklejają, że mam wszystko na stronie. Poczekałem jeszcze z nadzieją, że może jednak coś się ruszy lada dzień, jednak złudne me nadzieje. No to pytam dalej w tickecie, że nie odpowiedzili mi na pytanie. Tym razem poczekałem trzy dni na odpowiedź i otrzymałem informacje, że telefonu nie mają na stanie i oczekują na dostawę, być może za dwa tygodnie będzie. No to delikatnie mówiąc się wku...... Na stronie cały czas informacja o wysyłce 3-5 dni, mało tego widzę że nawet promocje z ilością sztuk robią a tu takie jaja. Napisałem, że w takim razie rezygnuje z zakupu i proszę o zwrot. Otrzymałem odpowiedź, że nie ma problemu mogę wybrać inny telefon bądź dostać zwrot w punktach sklepowych. Moja odpowiedź była natychmaistowa, że nie interesują mnie ani punkty w pseudosklepie ani inny zakup, otworzyłem spór na paypal i podałem numer w tickecie. Otrzymałem odpowiedź, że zrobili refund ale od dwóch dni żadnego zwrotu na paypal nie widzę. Eskalowałem zatem spór na paypalu i czekam.
Wiem, że są osoby, które kupują w tym sklepie, ale radzę uważać i niech moja przygoda będzie przestrogą a z tego co poczytałem na innych forach to nie jest to odosobniony przypadek. Ja póki co zwrotu jeszcze nie otrzymałem i sprawa się procesuje w paypalu.