przez Okula » 25 lut 2016, o 09:37
No to teraz ja dorzucę trochę do pieca, bo jestem już na nich tak wkur.... ,że muszę trochę ciśnienia upuścić.
24 pażdziernika zamówiłem u nich Chuwi Vi10 pro za 149USD. Towar przyszedł po ok. miesiącu. Juz pierwszego dnia okazało się ,że tablet jest uszkodzony, pojawiały sie ghost touchy, ekran zamrażał się na 30- sek. Napisałem do nich, parę ticketów, zresetuj tableta sraty taty - wiadomo, tablet uwalony. W końcu jest decyzja - refund do GB Wallet albo wysyłka nowego po odesłaniu. Wybrałem refund. Ok, tablet odesłałem (106zł) - trwało to ok miesiąc, po czym dwa tygodnie ściemniali ,że tableta jeszcze nie dostali mimo, że status na 17 track widniał jako doręczono. W końcu po paru mailach przyznali się ,że w końcu dotarł. Kase na Gb wallet otrzymałem po ok. 2 dniach. Ok. zauważyłem że mają ten sam model za 137$ w Ue warehouse, do tego 11 $ wysyłka- kupiłem 3,02.
OCzywiśćie do dnia dzisiejszego paczka nie wysłana - otworzyem chyba 5 ticketów, w kazdym z nich tłumaczyli się, że jeszcze nie wysłali bo mają straszny dym w firmie po przestoju chińsko noworocznym. Oczywiście wysyłka z magazynu Eu , więc nie ma znaczenie czy nowy rok czy nie. W końcu się wkurw... i zadałem anonimowo pytanie o stany magazynowe w UE - jak się domyślacie towaru oczywiście nie ma. Napisałem kolejnego - dosadnego ticketa - przyznali się że nie ma mojego towaru w magazynie UE - mogą wysłać z Chin. Na chwillę obecną stwierdziłem, żę mają mi wysłać z Chin ale domagam się zwrotu opłaty za przesyłke z UE (ok.11$). Czekam na odpowiedź. Uprzedzając pytania czemu nie zrobiłem cashback - płaciłem kartą przedpłatową BZ WBK której ważność wygasła z końcem października - nie było więć możliwośći zrobić cashback.
Suma sumarum - ODRADZAM !!!! ? Zamiast okazji, w sumie zapłaciłem za tablet którego nie mam 149$ + 106zł (więc gówno nie okazja).Lepiej kupić na ALiexpress - tam zawsze masz czas na potwierdzenie - teraz bardzo doceniam taką możliwość, bo póki co to Ryżojady mają mnie w garsći.
Pozdro