Kim jest GearBest?

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Re: Kim jest GearBest?

Postprzez skazi » 24 paź 2016, o 18:41

Frozen drugi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Myślisz że jak Ci zaniża przesyłkę to przyjdzie bez vatu? :lol:
skazi
AKTYWNY

Pochwały: 68
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Stock

Postprzez Frozen drugi » 24 paź 2016, o 18:44

skazi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Myślisz że jak Ci zaniża przesyłkę to przyjdzie bez vatu? :lol:

Aż tak zaniżać nie chcę,ale np na 50 $ byłoby w sam raz myślę :-) (kamerka). Chyba że to nic nie da?
Frozen drugi

Postprzez swiezak82 » 24 paź 2016, o 19:19

Z tego co pamiętam to oni zawsze zaniżają wartość na przesyłce ale jak piszą wyżej nie ma to większego znaczenia co jest tam napisane.
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez Frozen drugi » 1 lis 2016, o 19:00

Nasunęło mi się jeszcze pytanie: po zakupie w zakładce orders na gearbest miałem po prawej stronie przycisk 'confirm delivery' czy jakoś podobnie. Dzisiaj patrzę-przycisk zniknął(mogę tylko śledzić przesyłkę); na paypalu w działaniach mam kwotę zakupu określoną jako 'Zakończono'(blokada z karty również zwolniona). Tak powinno być czy coś jest nie tak? Gdzie później powinienem potwierdzić dostarczenie skoro teraz tego nie widzę?
Frozen drugi

Postprzez jan1994 » 2 lis 2016, o 13:03

Strona ma jakieś błędy w oprogramowaniu - moim zdaniem wszystko jest tak jak powinno być. Prawdopodobnie po pewnym czasie ten przycisk co Ci zniknął pojawi się ponownie.
jan1994
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: MI 5

Postprzez Kot Paskowy » 13 lis 2016, o 22:15

Sklep skutecznie nie chce, żeby robić u nich zakupy. Wymyślili kiedyś przy kolejnym zamówieniu, że mam wysłać im skany różnych dokumentów co w połączeniu z numerem karty płatniczej jest niezłym towarem. Oczywiście nic nie wysłałem bo nie zamierzam udostępniać zagranicznemu sklepowi prywatnych danych. Od tego czasu każde zamówienie jest anulowane a płatność zwracana, niezależnie czy przez PayPala czy bezpośrednio z karty.
Kot Paskowy

Telefon:: Sony

Gear Best i ich oszustwa w wielkiej promo.

Postprzez zjac » 16 gru 2016, o 01:03

Przypadek z dzisiaj.

ZTE Nubia Z7 Max, cena w wielkiej promocji niby. Pokazuje 105 usd.
Wchodzę cena oczywiście widnieje już 112 usd na stronie produktu.

Ale palce lizać, myślę sobie, kod z kimovil zadział, więc i tak wyszło po użyciu kodu 103 usd ( co uważam za dobrą cenę, bo np. BG ma go za 477 zł, czyli 40 zł więcej ).
Jednak po przeliczeniu z kodu KIMOVIL13%OFF powinno wyjść 97,50 usd, a nie 103 usd.
Pal go licho, zamówiłem, zapłaciłem z DHL niecałe 110 usd i liczę, że dojdzie na święta ( to drugi kupiony Z7 w tym roku, poprzedni niedawno przyszedł z BG na prezent dla brata, ten będzie dla bratowej ).

Ale teraz najlepsze. Oferta promo skończyła się i PYK: cena bez promo 105 usd i na stronie głównej i na stronie produktu ;) Myślę o wy mędy i kombinatorzy - wrzucam w koszyk, wrzucam opisywany kod a tam niestety cena zjeżdża do ... uwaga 103 usd :) z 105 ;)

Tak, wiem, że kody w GB działają dziwnie, czasami podwyższają ceny, ale to przygięcie tutaj z wyprzedażą + to działanie kodu jest śmieszne...

Kupuje u nich od chyba niecałych 2 lat i to był mój ostatni zakup. Takich kombinacji się kufa nie robi. Drogie GearBest - róbcie sobie jaja dalej, to na pewno będziecie mieli klientów.

Suma sumarum, wyszło niewiele ponad 0,5 usd drożej jak kupowałem ok. godziny 14. Ale chodzi o sam fakt: walenie w kulki po całości z pseudo promo i kodami.

Także zanim coś kupicie w mega promo - zastanówcie się,czy wam to na już potrzebne, bo może się okazać,że po promo będzie taniej.

Dla mnie GB już nie istnieje jako sklep godny zakupów.
zjac

Pochwały: 6
Telefon:: Cubot

Re: Gear Best i ich oszustwa w wielkiej promo.

Postprzez clorox » 16 gru 2016, o 01:44

Nie od wczoraj majfrendy łapią na pseudopromocje naiwniaków. Chcesz coś przycebulić, trzeba cierpliwości i obserwacji cen, a nie do promocji jak muchy do g....
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez zjac » 16 gru 2016, o 01:48

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czytaj ze zrozumieniem. Cena i tak była dobra bo za DHL wyszło tyle co w BG z Air Parcel. Chodzi o sam fakt robienia ludzi w CH z cenami w promo.

Jak chcesz sobie poobrażać, to idź do mamy i powyzywaj od K. A na przyszłość czytaj ze zrozumieniem, spróbuj, to nie boli.
zjac

Pochwały: 6
Telefon:: Cubot

Postprzez clorox » 16 gru 2016, o 08:04

zjac napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Właśnie o tym napisałem, o pseudopromocjach i naiwniakach. To ty idź wyżalić się mamie jakie to GB jest be, bo oszukuje, a nie smęcisz swoje gorzkie żale tutaj. Majfrendy zawsze kombinowali przy cenach promocji, czy to przez ich podniesienie, czy zmianę ceny wysyłki. Im kasa musi się zgadzać i GB nie jest wyjątkiem. Taka specyfika majfrendowego handlu.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com