Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez Dymon » 13 sie 2013, o 19:01

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś płacił na ali za pomocą tej karty: http://allegro.pl/platnicza-karta-walutowa-prepaid-usd-cinkciarz-pl-i3468034805.html.
Dymon

Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Postprzez kobalt » 13 sie 2013, o 21:33

witam
a miał ktoś taka sytuację:

http://zapodaj.net/90740fec7e105.jpg.html

kilka kart z kliku banków i ciągle to samo, jest na to jakaś rada?
kobalt

Postprzez carlos_69 » 13 sie 2013, o 21:34

Miałem tak jak było za mało środków na karcie
carlos_69

Pochwały: 1

Postprzez Gravis » 13 sie 2013, o 21:54

Miałem, założyłem nowe konto na aliexpress + zakup u innego sprzedawcy - płatność tą samą kartą i poszło...
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Gravis
VIP

Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Postprzez kobalt » 14 sie 2013, o 17:27

carlos_69 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jest wystarczająco

Gravis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ciekawe co bardziej pomogło, nowe konto czy zakup u innego sprzedawcy?

Jedną transakcje zrealizowałem w pozostałych bank twierdzi, że problem nie leży po ich stronie.
kobalt

Postprzez nomundo » 15 sie 2013, o 15:13

Witam,
Już się w tym wszystkim pogubiłem ...
Chciałem założyć ekonto w mBanku ale przy "Chcę otrzymać kartę płatniczą" chce zaznaczyć "nie" (konto chce wykorzystać tylko do płacenia w Chinach, nie potrzebna mi karta która pobierałaby mi środki na koncie co miesiąc ,rok czy inny okres ...) ale się nie da, jest tak jakby "trwale" zaznaczone "tak", więc zakładać konto z zaznaczonym "tak" a następnie jakos (bezpłatnie) dezaktywować to ? (aktywuje konto przez przelew z synca), tak samo z kartą USD, czy mozna po jakimś czasie (po np.11miesiącach) zawiesić by nie pobierała środków ?
inny sposób :
Mam konto w Alior Sync, niedawno podpisałem umowę, dziś konto aktywowali, karta debetowa jeszcze nie dotarła (myślałem że będzie z umową) i pytanie:
Mam założyć konto "oszczędnościowo-rozliczeniowe" w "USD" i następnie zamówić kartę debetową? Jest ona bezpłatna czy trzeba coś zapłącić ? Jest też bezpłątna co miesiąc? Zakładając że tak to : wysyłam gotówkę do sync => walutomat.pl => sync USD => płacę nową kartą debetową ?

Pozdrawiam i czekam na pomoc!
nomundo

Telefon:: Lenovo

Postprzez and79 » 15 sie 2013, o 15:26

Co do ekonta. Jak nie chcesz karty to jak chcesz zapłacić na ali? Przelewem? Bezpośrednio do sprzedawcy? Opłata za 1 przelew wyniesie więcej niż opłaty za karte przez cały rok (teraz chyba 4zł/mc).
A dlaczego nie chcesz zapłacić kartą z Alior Sync jak już masz ją zamówioną? Nie musisz zakładać konta walutowego wystarczy zwykla debetówka.
and79

Postprzez nomundo » 15 sie 2013, o 15:40

and79 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy w przypadku Synca co mam zrobić? Wpłacam gotówkę na konto w PLN i normalnie płacę kartą debetową ? Samo przewalutuje ?

Co do eKonta - chciałem założyć i opłacić kartę Internetową USD (a nie zamawiać "Zbliżeniowa karta Visa Electron PayWave do rachunku eKonto" )gdyż miałem w planach już w tym tygodniu dokonać zakupu a sync jakos w nastepnym tygodniu dośle kartę ..
nomundo

Postprzez and79 » 15 sie 2013, o 16:42

Tak, normalnie płacisz debetówką w PLN, a bank ci sam zrobi przewalutowanie na USD. Na początek przewalutuje po średnim kursie, a po kilku dniach dobierze jeszcze swoją prowizję ( może to być kilka, lub kilkanaście zł, zalęży za jak duża kwotę kupujesz np. wczoraj śr. kurs był 3,16zł, a kurs banku 3,31zł. Jak kupisz coś np za 100 $ to najpierw z konta zabierze 316 zł, a po kilku dniach jeszcze 15zł, czyli razem wyjdzie po kursie banku 331 zł.)
ekonto: Nie dopisałeś, że chodzi o kartę wirtualną.
and79

Postprzez nomundo » 15 sie 2013, o 16:45

Ok,Dzięki wielkie :)
Pogubiłem sie w tym wszyskim, a dodatkowo ze dwie strony wczesniej było jakieś wysyłanie by przewalutować, zakładanie konta USD itp ...
nomundo

Postprzez and79 » 15 sie 2013, o 16:48

Nie wiem jak jest w innych bankach, ale ja mam Alior Sync i tak płacę.
and79

Postprzez marx » 16 sie 2013, o 12:44

nomundo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dokładnie tak
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI