Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez sireplama » 16 sie 2013, o 17:51

dodają osobną debetówkę do subkonta walutowego czy trzeba płacić kartą z głównego konta?
sireplama

Postprzez raragnar » 16 sie 2013, o 18:01

Trzeba sobie zamówić drugą karte do konta dolarowego.
raragnar
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez sireplama » 16 sie 2013, o 18:33

jest darmowa jak ta do konta głównego?
sireplama

Postprzez marx » 16 sie 2013, o 21:06

tak karta do konta dolarowego w aliorsync jest darmowa tak jak konto dolarowe.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez sireplama » 17 sie 2013, o 02:14

dzięki, właśnie sobie pozamawiałem : )
sireplama

Postprzez Belv » 17 sie 2013, o 23:50

Witam.

Przeczytałem cały temat, całe 55 stron, od razu mówię żeby nie było. :) Byłem zdecydowany założyć konto w Mbanku, ale wyszło, że jednak konto mam w Multibanku. Nie wiem czy różnice pomiędzy nimi są duże, bo w końcu są dziećmi BREBanku. Tam również jest karta internetowa przeliczana w dolarach, lecz nazywa się Net K@rta? Coś takiego. Widziałem, że tylko jedna osoba pisała coś, że korzysta z Multibanku. Czy to się opłaca? Pierwszy zakup zdecyduje się zrobić z karty debetowej w Multibanku, później zobaczymy. Jak to mówicie, na jednym pewnie się nie skończy.

Dość dobrym sposobem może być podana wcześniej karta prepaid.
http://allegro.pl/platnicza-karta-walutowa-prepaid-usd-cinkciarz-pl-i3468034805.html
Tylko na razie zero odzewu, chyba nikt nie próbował.
Belv

Postprzez nomundo » 18 sie 2013, o 06:42

Status:
Transaction Closed
Reminder:
Your order has been cancelled for security reasons. The fund for this order hasn't been deducted by AliExpress. However, some banks may hold this payment, and the bank will reverse the payment for up to 7-10 working days before releasing back to the card holder. To avoid order cancellation in the future, please submit a claim for payment verification.
------

Wysłałem skany dowodu swojego,ojca i karty debetowej ojca (gdyż to z jrgo karty zamówiłem - nie mogłem czekać jeszcze tygodnia na kartę syncu :] ) (przy skanie zamalowałem date wygaśnięcia oraz "pin") - ile trzeba czekać na potwierdzenie? Czy to wystarczy ? Jeśli przejdzie to automatycznie zatwierdzi płatność ? Bo nie usmiecha mi się czekać 7-10dni na gotówkę i znowu spróbować ...
nomundo

Telefon:: Lenovo

Postprzez drago68 » 18 sie 2013, o 07:12

Jeszcze mnie to przy zakupach nie spotkało.... aby wysyłać skany do aliexpress, ale czytałem już o tym.
Za ile $ kupiłeś?
Kolega pierwszy raz kupował na aliexpress za 250 $ i miał to samo. Nic nie wysyłał, a kupuje nadal.
Mój pierwszy zakup był około 30$ i poszło od razu, a teraz robię bez problemów.
Pisałem już o moim spostrzeżeniu ...ale nie wiem czy jest dobre.
Mianowicie pierwszy zakup powinien być za małą kwotę, aby przeszłą płatność,...ale to jest tylko moja stwierdzenie, spostrzeżenie.
Może ktoś kto musiał wysyłać skany odpisze.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez marx » 18 sie 2013, o 12:54

dokładnie tak jak pisze przedmówca, pierwszy zakup za mniejszą kwotę powinien przejść bez problemu i następne też.
co do prepaida o którym mowa wcześniej to może być tak jak w większości takich kart że pobierana jest opłata przy rozładowaniu karty.

Zdecydowanie taniej i bezpieczniej wyjdzie opisywany wcześniej tandem aliorsynca z walutomatem.
Masz tam całkowicie darmowe konto dolarowe z kartą mastercard nie powiązane z głównym kontem osobistym co daje nam dodatkowe zabezpieczenie.

Na aliexpress często za płatność kartą mastercard jest o 5$ taniej
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez nomundo » 18 sie 2013, o 13:49

Zakup za 105$, pierwsza płatność, nie mam nawet jak sprawdzić czy kasa zostałą pobrana/zwrócona gdyż ojciec wyjechał na wakacje i nie bedzie miał laptopa... hyh, tylko czekać na info od Ali albo na powrót ojca za 10dni ;/
Chociaż jak teraz nie ruszy a kasa wróci to akurat na czas gdy dojdą karty z synca to trochę taniej by wyszło :]
nomundo

Telefon:: Lenovo

Postprzez Dymon » 18 sie 2013, o 13:57

Zamówiłem właśnie kartę prepaid walutową tyle że nie od cinkciarz a od bzwbk bo ponoć to ta sama karta tyle że "brandowana". Nie widzę problemu z opłatami za rozładowanie, wystarczy zasilić kwotą jaką zamierza się wydać. A że zostaną jakieś grosze to nic, będą na nastepne zakupy. Jak tylko przyjdzie karta to zamierzam zakupić jakieś tanie słuchawki na ali żeby sprawdzić czy mi ją w ogóle przyjmie.
Dymon

Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Postprzez gingerowa » 22 sie 2013, o 16:18

Jak to jest, że cenę można zmienić na euro a ostatecznie i tak wylicza nam w dolarach.
Chciałam zapłacić kartą maestro ING z holenderskiego banku w euro, ale w Holandii numery kont zawierają również litery, które system automatycznie usuwa. W związku z czym nie wiem jak mam zapłacić :( W Polsce mam konto również w ING, wie ktoś może, czy jest taka opcja jak w mBanku?
gingerowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI