Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez adgufo » 9 sie 2013, o 01:57
Moja pomylka, poprostu kliknalem na Buy Now, wypelnilem pola z danymi platnosci karta i poszlo. Juz mi sie myla te strony aukcyjne, a pay pal to chyba gdzie indziej byl. Czyli na zwrot kasy nie trzeba nic podawac, zadnych numerow kont.
-
adgufo
-
przez cybor » 9 sie 2013, o 16:18
WItam, sprawa wygląda tak:
zamówiłem sobie net karte w Multibanku, bo planuje zakupy na aliexpress.
Karta jest rozliczana w USD i przypisana do mojego głownego konta bankowego.
Jeżeli zamówie przedmiot i przejdę do płatności, wystarczy tylko, że wybiorę opcję "Visa" i wpisze dane net karty ?
Jest to ryzykowne ?
-
cybor
-
przez ArTG » 9 sie 2013, o 17:05
1) przelewasz kase na e-karte nie net karte
2) wchodzisz w platnosci
3) podajesz numer taki jaki masz na plastiku Visy e-karty rozliczanej w USD
4) jest bezpieczne bo jak ktos mialby sie wbic na twoje konto bd tylko na karcie rozliczanej w USD a nie na glownym rachunku
Przezucam sie na CHINCZYKI :)
Aktualnie: od 19.08.13r. Zopo ZP980 PLUS
-
ArTG
-
- Pochwały: 1
przez marcos » 9 sie 2013, o 18:48
Hej,
czy rabat 5$ przy płatności kartą Mastercard komuś zadziałał?
Kiedyś pisali że działa on dla wszystkich "aukcji" w weekendy, teraz pojawia się kupon tylko przy niektórych ofertach, jednak jak klikam "Get coupon" to nic się nie dzieje, testowałem na kilku przeglądarkach.
-
marcos
-
przez fxj » 10 sie 2013, o 11:25
Jest tylko odnośnik do javascript, albo coś jest z ich stroną albo to fejki poprostu. Te kupony to chyba sprzedawca sam generuje tak myślę.
-

fxj
-
- Pochwały: 3
- Telefon:: Lenovo A820
- ROM: Lambda 2.3.4
-
przez rrradziuuu » 10 sie 2013, o 11:39
Mi zadziałał, najpierw trzeba go aktywować.
-
rrradziuuu
-
przez marcos » 10 sie 2013, o 12:34
Mógłbyś napisać w jaki sposób go aktywować, ew. wkleić tutaj ten kupon, chyba że generują się jednorazowe.
-
marcos
-
przez rrradziuuu » 10 sie 2013, o 13:09
Poczytaj "Help center" tam wszystko jest opisane i pokazane są zdjecia. Na początku też główkowałem jak użyć tego kuponu.
-
rrradziuuu
-
przez marcos » 10 sie 2013, o 13:38
Zanim napisałem na forum przejżałem ich pomoc, wszystko jest ładnie opisane ale tej konkretnej pomocy nie znalazłem. Są screeny jak płacić kartą itd. ale to jest zrozumiałe, chodzi jedynie o ten kod rabatowy po kliknięciu którego nic się dzieje. Jeśli możesz i to nie problem to wrzuć linka do pomocy na ten temat.
-
marcos
-
przez el.polako » 10 sie 2013, o 14:39
Witam
Jako że jestem niepełnoletni i chciałbym kupić telefon na Aliexpress, nie wiemw jaki sposób mógłbym za niego zapłacić.
Czy będę mógł zapłacić kartą walutowa pre-paid w USD zakupioną od banku zachodniego WBK?
-
el.polako
-
przez zygby » 11 sie 2013, o 14:05
Witam, czy poniższa metoda płatności nadal jest aktualna?:
Jak już założę te konta i będę chciał zapłacić to czy mogę z innego banku zrobić od razu przelew w walutomat.pl a potem na konto USD, czy muszę najpierw przelać pieniądze na konto w sync=>walutomat=>USD sync?
-
zygby
-
- Pochwały: 1
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI