Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez Tommi » 17 cze 2017, o 10:58

W opcjach przewalutowania na koncie paypal można sobie ustawić aby domyślnie brał po kursie wystawcy karty

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Tommi
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Mi6
ROM: xiaomi.eu

Postprzez PanRatio » 17 cze 2017, o 10:58

Kilka dni temu PayPal pobrał mi 1 GBP po kursie 4,75. Później wróciło 1 GBP na konto Revolut i zamieniłem je na złotówki w aplikacji Revolut też po kursie 4,75, więc nic nie straciłem :mrgreen:

Co do tych ustawień PayPala, to nie widzę tego w ustawieniach konta i zmieniam to za każdym razem przy dokonywaniu płatności. Gdzie to dokładnie jest?
PanRatio
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Moto Z Play
ROM: 8.0.0 Stock

Postprzez avatarek » 17 cze 2017, o 11:05

Tommi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No ok, to już słyszeliśmy ale gdzie jest ta opcja bo ja jej nie widze.
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: komórkowy

Postprzez kowi88 » 17 cze 2017, o 12:46

PanRatio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W poniedziałek przetestuję na sobie wpłatę 1000 zł jednorazowo kartą debetową i dam ci znać.

Próbowałem wpłacić 500 zł i wyskoczył komunikat, że na dzień mogę na razie 250 zł. Straszna lipa w takim razie. No nic muszę czekać na weryfikację konta w alior kantor walutowy i kartę od nich.
kowi88

Telefon:: Nexus 4

Postprzez PanRatio » 17 cze 2017, o 15:21

Potwierdzam. Chciałem doładować 300 zł i mam ten sam komunikat. Straszna lipa :( Cały czar Revolute prysnął, ale z tego co przeczytałem ten limit z czasem całkowicie znika :)
PanRatio
AKTYWNY

Postprzez kowi88 » 17 cze 2017, o 17:25

Jak zniknie to faktycznie na szybkie zakupy się przyda. Póki co czekam na Alior kantor walutowy ^^

Edit.
Na próbę wpłaciłem 100 zł i przerobiłem na dolary aby zapłacić paypalem w dolarach wg kursu revolut. Szybko i sprawnie :)
kowi88

Postprzez avatarek » 17 cze 2017, o 19:02

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

za utrzymanie karty walutowej w aliorze się coś płaci?

Prowadzenie karty walutowej w aliorze to 5 złmiesiąc czyli 60 rocznie za taki stand-by i 10 zł za wyrobienie.
BTW zadziwiliście mnie z tym limitem 250zł/ dzień na rewolucie. Bez sensu troche.
AKTYWNY

Postprzez PanRatio » 17 cze 2017, o 19:17

Tak jak pisałem ten limit to jakaś forma zabezpieczenia. Podobno znika całkowicie po kilku doładowaniach/zakupach. Doładuję kilka dni z rzędu 250 zł, później wypłacę na moje konto i zobaczę, czy limit zniknął :P
PanRatio
AKTYWNY

Postprzez kowi88 » 17 cze 2017, o 19:25

avatarek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prowadzenie karty walutowej w aliorze to 5 złmiesiąc czyli 60 rocznie za taki stand-by i 10 zł za wyrobienie.
BTW zadziwiliście mnie z tym limitem 250zł/ dzień na rewolucie. Bez sensu troche.

Jeżeli w ciągu 6 msc zrobisz zakupy kartą z dolarami/euro (zależy jaką chcesz, możesz obie zamówić) to masz za darmo (nie płacisz za utrzymanie karty, samo konto jest bezpłatne).

https://kantor.aliorbank.pl/info/subtab ... i-prowizje
kowi88

Postprzez marcoos1 » 17 cze 2017, o 22:10

avatarek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Być może w aliorze, ale tu raczej mowa o https://kantor.aliorbank.pl/ (też alior ale jednak to inne konto i nawet pani w okienku powiedziała, że internetowo mają lepszy kurs o kilka groszy). Wtedy jest darmowo (jak napisane post wyżej).
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez avatarek » 17 cze 2017, o 23:02

hm, myslalem, ze trzeba by miec karte walutową trzeba robic konto walutowe w alior banku ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem, w kantorze alior banku wyrabiamy rachunek kantorowy w interesującej nas walucie???? i do niego możemy wyrobić karte bezpłatną o ile w półroku dokonamy jakiejkolwiek ransakcji w jej walucie?
AKTYWNY

Postprzez Tommi » 18 cze 2017, o 00:06

Zakładasz konto, dostajesz rachunek w PLN gdzie przelewasz kasę na kupno walut, do tego zakładasz rachunek w USD, EUR i możesz sobie coś jeszcze wybrać jak potrzebujesz (chyba 27 walut masz do wyboru), kartę możesz wyrobić tylko do $, € i £. Bezpłatne wydanie jeśli dokonasz transakcji kartą w ciągu pół roku od wydania lub 25 PLN o ile dobrze pamiętam. 0 zł opłaty za prowadzenie karty.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Tommi
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Mi6
ROM: xiaomi.eu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI