Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
16 cze 2017, o 14:07
Jak usunąć kartę po prostu na głównej stronie pod ilością zł czy dolarów mamy przycisk top up klikamy wybieramy card i pojawia się nam naszą karta. Wybieramy górny prawy róg i trzy kropki i tam usuwamy karte
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
16 cze 2017, o 15:02
Witam
Czy za zakupy na aliexpress moge zapłacić z nettelera generując wirtualna kartę?
Próbował już ktoś tak bo z tego co znalazłem w internecie są sprzeczne informacje. Pozdrawiam
16 cze 2017, o 15:25
Ja dziś zrobiłem przelew i weryfikację, zajęło to może 2 minuty jak otrzymałem wirtualną kartę, od razu podłączyłem ją pod paypal. Teraz jak mam zweryfikowane konto to nie ma ograniczeń w wysyłaniu złotówek na revoluta ? Chodzi mi oto czy mogę w ciągu dnia przelać załóżmy 1500 zł żeby zakupić dolany na 2 telefony ? Bo spotkałem się z opiniami, że na dzień jest 250 zł.
16 cze 2017, o 19:23
U mnie jest napisane, że mam limit 60000 PLN rocznie i żadnych innych limitów nie widziałem, albo o czymś nie wiem. Zrobiłem dwie weryfikacje: pierwsza to skan dowodu osobistego + selfie, a druga, to skan karty debetowej i podanie kodu z historii karty debetowej z pierwszego doładowania konta.
Dzisiaj dokonałem zakupu za 5,19 USD. Miałem tylko doładowane konto w PLN, reszta kont pusta. 5,19 USD zostało zostało przewalutowane w locie na PLN. Policzyło mi 19,55 PLN, gdzie w kantorach internetowych chcieli 19,64 PLN, także jestem zachwycony
17 cze 2017, o 09:17
hm, dizwne, bo mi karta nie chce się podpiąć ani pod paypala ani pod ubera......
co robie źle? date ważności wpisywałem zaróno xx/xx jak teżxx/xxxx
kraj polska wybieracie przy danych karty?
17 cze 2017, o 09:25
Może źle wpisany numer mi razu wpisaniu numeru daty i kodu i zaakceptowaniu została podpieta
17 cze 2017, o 09:43
Mi karta pod PayPala bez problemu się podpięła. Pamiętajcie tylko, że PayPal rozpoznaje kartę jako brytyjską z GBP i przy płatności trzeba zawsze wybierać płatność w walucie sklepu tak, aby nie było podwójnego przewalutowania (PayPal wybiera bez pytania GPB).
17 cze 2017, o 09:57
Dzięki za info
17 cze 2017, o 10:00
Co do płatności na paypal i przewalutowania.
https://www.wykop.pl/wpis/18739087/mire ... bra-rada-/ Trzeba zawsze pamiętać o tej opcji jeżeli będziecie chcieli płacić kartą walutową.
A wracając do mojego wyżej postu ktoś coś wie na temat tych dziennych limitów w złotówkach ? Próbował ktoś wpłacić za jednym razem z 1000 zł ?
17 cze 2017, o 10:12
to sie wybiera dopiero w momencie platności? Nie da się w PP ustawić by domyslnie było zawsze po kursie banku? Póki co PP ściągnął mi na weryfikacje 1 funta czyli 4,84 ( rewolut ma 4,73 kurs). Jak rozumiem kwota wróci do mnie?
17 cze 2017, o 10:46
Wróci 1 GBP na konto GBP w Revolut.
W poniedziałek przetestuję na sobie wpłatę 1000 zł jednorazowo kartą debetową i dam ci znać.
17 cze 2017, o 10:51
tylko wg jakiego kursu? 4,84 ( czyli tak jak paypal sobie przewalutował) xd czy strace 11 groszy ( o maj gad)
wbrew pozorom to przydatne info dla innych userów także prosze mnie nie gonić za spam
No i co z tym ustawianiem w paypalu by brało kurs wystawcy karty?
e: da sie pod ubera podpiąć paypala? bo widze tylko opcha podpinania karty bezpośrednio