Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez cieplasek » 16 cze 2017, o 14:07

Jak usunąć kartę po prostu na głównej stronie pod ilością zł czy dolarów mamy przycisk top up klikamy wybieramy card i pojawia się nam naszą karta. Wybieramy górny prawy róg i trzy kropki i tam usuwamy karte

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cieplasek
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Cool1
ROM: LeeRe

Postprzez Jonek7410 » 16 cze 2017, o 15:02

Witam
Czy za zakupy na aliexpress moge zapłacić z nettelera generując wirtualna kartę?
Próbował już ktoś tak bo z tego co znalazłem w internecie są sprzeczne informacje. Pozdrawiam
Jonek7410

Telefon:: Elephone

Postprzez kowi88 » 16 cze 2017, o 15:25

Ja dziś zrobiłem przelew i weryfikację, zajęło to może 2 minuty jak otrzymałem wirtualną kartę, od razu podłączyłem ją pod paypal. Teraz jak mam zweryfikowane konto to nie ma ograniczeń w wysyłaniu złotówek na revoluta ? Chodzi mi oto czy mogę w ciągu dnia przelać załóżmy 1500 zł żeby zakupić dolany na 2 telefony ? Bo spotkałem się z opiniami, że na dzień jest 250 zł.
kowi88

Telefon:: Nexus 4

Postprzez PanRatio » 16 cze 2017, o 19:23

U mnie jest napisane, że mam limit 60000 PLN rocznie i żadnych innych limitów nie widziałem, albo o czymś nie wiem. Zrobiłem dwie weryfikacje: pierwsza to skan dowodu osobistego + selfie, a druga, to skan karty debetowej i podanie kodu z historii karty debetowej z pierwszego doładowania konta.

Dzisiaj dokonałem zakupu za 5,19 USD. Miałem tylko doładowane konto w PLN, reszta kont pusta. 5,19 USD zostało zostało przewalutowane w locie na PLN. Policzyło mi 19,55 PLN, gdzie w kantorach internetowych chcieli 19,64 PLN, także jestem zachwycony :mrgreen:
PanRatio
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Moto Z Play
ROM: 8.0.0 Stock

Postprzez avatarek » 17 cze 2017, o 09:17

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

hm, dizwne, bo mi karta nie chce się podpiąć ani pod paypala ani pod ubera......
co robie źle? date ważności wpisywałem zaróno xx/xx jak teżxx/xxxx
kraj polska wybieracie przy danych karty?
AKTYWNY

Telefon:: komórkowy

Postprzez cieplasek » 17 cze 2017, o 09:25

Może źle wpisany numer mi razu wpisaniu numeru daty i kodu i zaakceptowaniu została podpieta

cieplasek
AKTYWNY

Postprzez PanRatio » 17 cze 2017, o 09:43

Mi karta pod PayPala bez problemu się podpięła. Pamiętajcie tylko, że PayPal rozpoznaje kartę jako brytyjską z GBP i przy płatności trzeba zawsze wybierać płatność w walucie sklepu tak, aby nie było podwójnego przewalutowania (PayPal wybiera bez pytania GPB).
PanRatio
AKTYWNY

Postprzez cieplasek » 17 cze 2017, o 09:57

Dzięki za info

cieplasek
AKTYWNY

Postprzez kowi88 » 17 cze 2017, o 10:00

Co do płatności na paypal i przewalutowania. https://www.wykop.pl/wpis/18739087/mire ... bra-rada-/ Trzeba zawsze pamiętać o tej opcji jeżeli będziecie chcieli płacić kartą walutową.

A wracając do mojego wyżej postu ktoś coś wie na temat tych dziennych limitów w złotówkach ? Próbował ktoś wpłacić za jednym razem z 1000 zł ?
kowi88

Telefon:: Nexus 4

Postprzez avatarek » 17 cze 2017, o 10:12

PanRatio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to sie wybiera dopiero w momencie platności? Nie da się w PP ustawić by domyslnie było zawsze po kursie banku? Póki co PP ściągnął mi na weryfikacje 1 funta czyli 4,84 ( rewolut ma 4,73 kurs). Jak rozumiem kwota wróci do mnie?
AKTYWNY

Postprzez PanRatio » 17 cze 2017, o 10:46

Wróci 1 GBP na konto GBP w Revolut.

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W poniedziałek przetestuję na sobie wpłatę 1000 zł jednorazowo kartą debetową i dam ci znać.
PanRatio
AKTYWNY

Postprzez avatarek » 17 cze 2017, o 10:51

tylko wg jakiego kursu? 4,84 ( czyli tak jak paypal sobie przewalutował) xd czy strace 11 groszy ( o maj gad)
wbrew pozorom to przydatne info dla innych userów także prosze mnie nie gonić za spam

No i co z tym ustawianiem w paypalu by brało kurs wystawcy karty?

e: da sie pod ubera podpiąć paypala? bo widze tylko opcha podpinania karty bezpośrednio
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI