Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez Mr.Z » 22 sty 2016, o 19:50

Ja jednak założyłem konto w kantorze aliora, bo zależało mi żeby użytkowanie było w pełni za free. Karta zamówiona więc niebawem będzie. Co mi się bardzo w aliorze spodobało to to, że można sobie ustawić automatyczny zakup waluty jeśli osiągnie wyznaczone przez nas kryterium kursu. Jak dla mnie bardzo fajne rozwiązanie.
I co się jeszcze dowiedziałem na temat aliora, jeśli chodzi o przelewy to jeśli kupię walutę w kantorze aliora to przelew na inne konto (czyjeś) za granicą jest za free, a jeśli np wymienię w zwykłym kantorze (nie aliora, tylko np na poczcie) i przyjdę je wpłacić na konto walutowe i potem chciałbym zrobić przelew z tych środków na czyjeś konto zagraniczne to wtedy płacę za przelew.
Mr.Z

Telefon:: Sony Z1 Compact
ROM: STOCK

Postprzez marcoos1 » 22 sty 2016, o 20:17

Mr.Z napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Płacisz chyba tylko jak wpływy (te inne np z poczty) będą większe niż te kupione u nich. Przecież środki masz razem. Więc kupując $$$ na zakupy na ali i raz na jakiś czas wpłacisz dolary osobiście to potem za przelew nie zapłacisz.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Aliexpress Przelewy24 zwrot

Postprzez zenox9 » 23 sty 2016, o 19:23

Witam to mój pierwszy post tutaj więc bądźcie wyrozumiali :)
Kupiłem na ali drobną rzecz za 6 dolarów, zapłaciłem przez przelewy 24 tradycyjnym przelewem bankowym. Po wpłacie chińczyk napisał, że mają problemy z dostawcą i nie chce narażać mnie na długi czas oczekiwania więc polecił mi anulowanie zamówieni. Tu pojawia się problem, nigdy nie miałen takiej sytuacji więc proszę kogoś kto wie jak to dziala. Przypuszczam, że ali odeśle pieniądze na konto na które wpłaciłem pieniądze które należy do przelewy 24 wiec jak mam te pieniądze odzyskać.
Pozdrawiam
zenox9

Telefon:: LG

Postprzez marcoos1 » 23 sty 2016, o 19:27

Pieniądze wrócą na konto z którego wyszły (twoje)
marcoos1
VIP

Postprzez blue_voyager » 23 sty 2016, o 19:29

Płacił zwykłym przelewem w banku (w okienku), nie z konta, przynajmniej tak to zrozumiałem. Jeśli tak to faktycznie jest problem. trzeba by się jakoś dogadać z Przelewy24 aby odesłali te pieniądze.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez marcoos1 » 23 sty 2016, o 19:38

W okienku przez przelewy 24? Jeśli tak zrobił to lepiej czekać lub pogadać z Chińczykiem by wysłał coś innego. A na drugi raz założyć sobie ZA DARMO konto z kartą walutową (nawet gdyby posłużyło do jednego zakupu za 2$ i potem już nigdy więcej)
marcoos1
VIP

Postprzez zenox9 » 23 sty 2016, o 19:53

Dokładnie tak zapłaciłem przez okienko, głównie kupuje drobne rzeczy więc nie chciałem się bawić w nowe konta.
Czyli kasy nie odzyskam więc zostaje czekać aż wyśle?
zenox9

Telefon:: LG

Postprzez blue_voyager » 23 sty 2016, o 19:56

W sumie to najprostszy sposób. Ewentualnie tak jak kolega radzi, niech Ci wyśle coś innego w podobnej cenie.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez marx » 24 sty 2016, o 01:39

zenox9 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Założenie konta trwa 2 minuty, czas spędzony na poczcie i koszty z tym związane to dopiero strata.
Wybrałeś najgorszą możliwość zapłacenia.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Master Pass

Postprzez Ilovemonday » 26 sty 2016, o 16:11

Witam. Z góry przepraszam, jeżeli niepotrzebnie założyłam nowy temat. Mianowicie chodzi o to, czy serwis aliexpress.com obsługuje płatność w systemie Master Pass ? Posiadam konto w Raiffeisen Polbanku i mogę z tej opcji korzystać, jednak nie wiem czy znajdzie ona jakieś zastosowanie .
Ilovemonday

Telefon:: Huawei

Postprzez Perejro » 27 sty 2016, o 23:11

Czy warto kupić karte do płatności w internecie w Mbanku?

Ktoś mi może wytłumaczyć co znaczy brak kosztów przewalutowania?

Czy wychodzi na to,że do płatności na ali jest najtańszy liderwalut?
Perejro

Telefon:: 508668227

Postprzez marcoos1 » 30 sty 2016, o 17:47

1. Jedni myślą, że warto a inni, że nie. Samemu musisz zdecydować
2. np masz dolary i płacisz dolarami to nie masz przewalutowania. Jak masz złotówki a towar kupujesz za dolary to ktoś to musi wymienić i od kursu wymiany zależą koszty przewalutowania.
3. Zależy o co dokładnie pytasz tzn czy wymiana waluty czy posiadanie karty walutowej lidera i płacenie nią. Wydanie karty kosztuje 15zł a są inne kantory z kartą za darmo, więc niekoniecznie jest najtańszy.
4. Czytaj FAQ
marcoos1
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI