Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez drago68 » 1 sty 2016, o 12:58

Poczytaj dobrze, bo coś nie doczytałeś a piszesz..
Wydanie Karty lub wznowienie Karty do konta walutowego opłata 10 zł
Opłata miesięczna za Kartę debetową Master Card do konta walutowego 0 zł.
Opłata miesięczna za Kartę debetową Master Card do konta pln 0/6zł.
0 zł pod warunkiem wykonania przez Klienta i rozliczenia przez Bank transakcji bezgotówkowych na kwotę minimum 200 zł
dokonanych Kartą debetową w danym miesiącu rozliczeniowym.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez michal883 » 1 sty 2016, o 13:10

Faktycznie na szczęście źle przeczytałem :) sory mó błąd. Czyli z grubsza nic się nie zmieniło... w kwestii płątności w USD na aliexpress :)
michal883

Telefon:: sgs2
ROM: 4.1 neatroom

Postprzez Przesyt » 5 sty 2016, o 01:08

Wiadomo coś już o ewentualnych noworocznych zmianach w systemie płatności? Jeśli zaszły jakieś modyfikacje, jaki sposób płatności będzie najtańszy? Przetrząsnąłem ostatnie kilkanaście stron tematów z tym związanych i dalej tego nie wiem. Powoli przymierzam się do zakupu telefonu, więc wypadałoby w końcu założyć gdzieś, jakieś konto, stąd moje pytanie.
Przesyt

Telefon:: Lenovo A820

Postprzez marx » 5 sty 2016, o 10:17

T-mobilebankowe nie wprowadziło opłat miesięcznych za karty dewizowe.
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez Przesyt » 5 sty 2016, o 13:18

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli rozumiem, że ten sposób jest dalej aktualny i jest najtańszy jeśli chodzi o jakieś częste zakupy?
Przesyt

Postprzez kl558 » 5 sty 2016, o 14:39

Tak, płacenie kartą do rachunku USD przy wymianie w kantorach to najtańszy sposób.

Poza tym P*iS jeszcze nie zamyka w łagrach za unikanie Vatu i nie wyłączył jeszcze internetu...
kl558

Pochwały: 1
Telefon:: Motorola moto e
ROM: fabryczny

Postprzez Przesyt » 5 sty 2016, o 20:20

Dziękuje za pomoc. Nie będę odnosił się do tekstu o obecnej partii rządzącej :D Byłem dzisiaj w Alior Banku i zapytałem o ten kantor. Chyba skorzystam z ich opcji, ponieważ jest darmowa, dość wygodna, a i kursy są dość niezłe.
Przesyt

Postprzez LBN86 » 5 sty 2016, o 20:40

Odnośnie http://kantor.aliorbank.pl/ ile idzie karta zwykła pocztą (nie zamawiałem kurierem). Zamawiałem 21.12 i na razie nie widać. To poleconym wysyłają czy zwykłym listem?
LBN86

Telefon:: samsung

Postprzez marcoos1 » 5 sty 2016, o 20:48

Nie pamiętam dokładnie, ale było w teminie (podają przybliżony czas).
Zawsze możesz zadzwonić i spytać kiedy wysłane, bo wydaje ci się, że idzie za wolno.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez Przesyt » 5 sty 2016, o 20:55

LBN86 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli nie zamawiałeś kurier to karta będzie szła do 14 dni roboczych (standard). Przynajmniej tak mi dzisiaj powiedziano. Nie dopytywałem dokładnie jakim listem ją wysyłają.
Przesyt

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI