Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez kl558 » 22 gru 2015, o 19:00

Można otworzyć konto w kantorze aliora bez karty, ( w formularzu zakładania nie pyta nawet o kartę dopiero w panelu możesz zamówić ). Jeśli zamawiasz kartę to chyba po to, żeby używać, a jeśli chcesz ją tylko mieć to możesz coś kupić za 1USD albo 0,1USD ;-) i jest taniej niż 10zł.

Po co wtedy t-mobile? Musiałbyś robić kilka przelewów z konta głównego PLN do kantora, w kantorze musisz kupić USD i przelać je później na konto USD t-mobile..

BTW wyżej podałem linka do rejestracji kantoru aliora z niższym spreadem.
kl558

Pochwały: 1
Telefon:: Motorola moto e
ROM: fabryczny

Postprzez maxelm2 » 23 gru 2015, o 07:39

Do posiadaczy karty z Lidera Walut. Jak wygląda chargeback. Czy w ogóle jest to możliwie? Ile się czeka na zwrot? Bo będą mi zwracali pieniądze ponad 100$. I sie trochę denerwuje. Bo o mój pierwszy zwrot na tej karcie
maxelm2

Telefon:: redmi note2

Postprzez existe » 23 gru 2015, o 13:17

testowal juz ktos e-kantor w mbanku - podobno jest juz uruchomiony
:-)
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez marcoos1 » 23 gru 2015, o 15:47

kl558 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A widziałeś tekst z twojego linka?
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale nie wiem gdzie niby polecałem zakupy kartą PLN i płatność w USD?
Płacę kartą USD z kantoru walutowego aliora.
Kurs aliora a kurs kantowu aliora to nie to samo.
http://kantor.aliorbank.pl/

@paabu
Jak ktoś się pyta czy 50zł to to samo co 100zł to odpowiedź jest oczywista i nie wiem czemu pytasz.
Dlatego dostałeś taką odpowiedź.
Czasem przed zadaniem pytania na forum warto go najpierw sobie przeczytać na głos, bo może pytanie jest głupie lub odpowiedź jest oczywista.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez kl558 » 24 gru 2015, o 00:15

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy telefon w orange i telefon w play to to samo?

Skoro jedno i drugie ma inną nazwę to chyba nie jest to samo (nie ma znaczenia, że ten sam właściciel)

Mam telefon w plusie. Czy to to samo co dekoder NC+ ?

@marcoos1 moja odpowiedz dotyczyła Twojej bezsensownej wypowiedzi na pytanie Paabu. To był jedynie kontrprzykład na to, że jesteś w błędzie mówiąc, że to CAŁKIEM oddzielne oferty, bo na pytanie o ofertę w t-mobile doradca odsyła na stronę całkiem "innej wg Ciebie firmy"...
Idąc Twoim tokiem rozumowania jak zadzwonię na infolinię plusa to każą mi sprawdzić cennik na stronie NC+?

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

j/w Nie chodziło mi o treść strony...
kl558

Pochwały: 1
Telefon:: Motorola moto e
ROM: fabryczny

Postprzez marcoos1 » 24 gru 2015, o 09:22

Rób jak chcesz.
Ja mówię, że T-mobile to nie to samo co Alior bank i również nie to samo co kantor.alior
Jak twoim zdaniem jest inaczej to kupuj gdzie chcesz, przecież nie widzisz różnicy
marcoos1
VIP

Postprzez Setral » 26 gru 2015, o 14:15

kl558 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja również. Zapewne jednym z powodów jest chęć nachapania się profitów z refów, które są rzucane ostatnio na lewo i prawo. Czy to w ogóle dozwolone na tym forum?
Tym bardziej zastanawiający jest fakt, iż w pierwszym poście nie ma wzmianki o najtańszej na tę chwilę opcji (kantor A****). Ale warto jeszcze poczekać i dopiero jakiś czas po nowym roku zrobić podsumowanie. Niewykluczone, że sporo się zmieni.
Setral
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez marx » 26 gru 2015, o 22:14

Kantor alior ma zazwyczaj gorszy kurs o liderwalut, ale darmowa kartę przy spełnieniu pewnych warunków.
Z nowym rokiem zaktualizuje poradnik, bo z rynku zniknie wiele kart prepayd w tym z lidera.
Refliki nie są dozwolone
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez marcoos1 » 26 gru 2015, o 22:32

Jedyny warunek dla kantora aliora to pierwsza płatność w ciągu 6 miesięcy (chyba po to wyrabiam kartę, bo chcę coś kupić więc to nie problem).
Kurs w porównaniu do lidera walut jest bardzo podobny (czasem nawet lepszy na aliorze). Z reguły to jednak różnica jest na 3 miejscu po przecinku (kantor aliora ma gorszy kurs zawsze w weekendy).
Przy kursie gorszym np o 1 grosz na dolarze to trzeba zrobić zakupy na 1000$ by odrobić 10zł.
marcoos1
VIP

Postprzez michal883 » 1 sty 2016, o 12:50

Hej dostałem właśnie nowy cennik od t-mobile. Wygląda na to, że wprowadził opłaty za posiadanie karty płatniczej do konta walutowego tylko nie wiem, czy te 10zł jest opłata miesięczną, czy roczną. Jak miesięczną to trochę lipa i trzeba będzie poszukać czegoś innego.
michal883

Telefon:: sgs2
ROM: 4.1 neatroom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI