Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez kl558 » 5 sty 2016, o 23:14

LBN86 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Swoja USD z kantoru też zamówiłem 21.12 i przyszła 30.12 zwykłym listem prosto do skrzynki. Zobacz też w panelu, jak utworzyli to powinna pojawić się karta z końcowymi numerami, tylko nie aktywuj jak jeszcze nie masz ;-)
kl558

Pochwały: 1
Telefon:: Motorola moto e
ROM: fabryczny

Postprzez LBN86 » 6 sty 2016, o 11:50

Dzięki za odpowiedzi
Jeśli idzie zwykłym nie poleconym to poczekam jeszcze do piątku z dzwonieniem bo teraz było dużo dni nieroboczych.
Karta w zakładce się pojawiła dość szybko.
LBN86

Telefon:: samsung

Najlepsza karta prepaid opinie

Postprzez t0mi » 13 sty 2016, o 00:26

Cześć wszystkim,

Proszę o opinię tej karty (waluta USD)
https://www.bzwbk.pl/karty-platnicze/ka ... e_korzysci

Trochę nie rozumiem cennika :)

Jak rozumiem opłata za transakcję 2,8 % prowizji ?
t0mi

Re: Najlepsza karta prepaid opinie

Postprzez jan1994 » 14 sty 2016, o 13:41

Nie, nie masz racji, poczytaj TEN regulamin - na końcu masz tabelę z opłatami i prowizjami.
jan1994
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: MI 5

Postprzez saperq » 14 sty 2016, o 13:43

Właśnie sobie przypomniałem że na tej prepaid z bzwbk mam kilkaset PLN-ów, o których całkowicie zapomniałem ...
To były moje początku z zakupami z Chin ...
Ciekawe gdzie znajdę swoje hasło do tego internetowego zarządzania :-)

Dzięki chłopaki.
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Redmi note 5 4/64, Honor play :-)
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
VIP

Pochwały: 32
Telefon:: Asus Zenfone Max

Postprzez kika » 15 sty 2016, o 17:57

Cześć :-P Co wybrać, jeśli interesują mnie drobne zakupy raz na jakiś czas?

https://liderwalut.pl/karty-walutowe
+: 0 zł obsługa karty, 0 zł doładowanie, 0 zł zastrzeżenie
-: 15 zł wydanie karty i 14,90 zł za rozładowanie, 30$ minimalna kwota zasilenia

http://kantor.aliorbank.pl/info/karty-walutowe
+: 0 zł obsługa karty, 0 zł wydanie karty, 0 zł doładowanie, 0 zł rozładowanie, 5$ minimalna kwota zasilenia, 0 zł za przelew (jeśli są dostępne środki)
-: pierwsza transakcja w ciągu 6 m-cy, aby wydanie karty było bezpłatne (inaczej 15 zł)

Kurs identyczny (różnica grosza), nie wiem jak wygląda sprawdzanie salda w obydwu przypadkach. Nie chcę zakładać pierdyliard kont, dlatego z góry odrzuciłam opcję z t-mobile. Na chłopski rozum opcja druga jest korzystniejsza, jednak chcę się upewnić.
kika

Postprzez wacie72 » 15 sty 2016, o 18:29

Skoro różnica groszowa a nie odpowiada Ci rozwiązanie podane na tacy w pierwszym poście tego wątku to zrób jak chcesz a nikt tutaj nie będzie musiał "pierdyliard" razy odpowiadać na pytanie które przewija się co chwilę w tym wątku.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez Mr.Z » 15 sty 2016, o 20:21

t0mi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Te karty już zostały wycofane z obiegu, ogólnie w PL nie ma już dostępnych prepaidów bez umów. Co do prowizji, to sam mam taką kartę z tym że w PLN i jest ona podczas płatności np na USD podwójnie przewalutowanie tj najpierw z PLN > EUR, potem z EUR > USD czyli 2x2,8% czyli kaszana.

A ja mam przy okazji pytanie odnośnie kart prepaid które jeszcze są dostępne na rynku a mianowicie karty Trejdoo (mają również w ofercie swój kantor) korzystał ktoś z tego konkretnego produktu?

Co do konta to również uważam że alior kantor jest najlepszym i najtańszym wyborem bo co najważniejsze nie wymaga posiadania głównego rachunku w tym banku. Sam na dniach planuje udać się i takowe konto w alior kantorze założyć, bo zwolennikiem zakładania konta przez internet nie jestem.
Mr.Z

Telefon:: Sony Z1 Compact
ROM: STOCK

Postprzez lindeep » 15 sty 2016, o 22:20

Ja kilka dni temu zamówiłem kartę prepaid w USD od cinkciarza bez umowy, więc są dostępne. Karta z logiem mbanku.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
lindeep

Postprzez jan1994 » 16 sty 2016, o 21:06

@lindeep czy jakieś opłaty za tę kartę kantor pobiera ?
jan1994
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: MI 5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI