Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez blue_voyager » 26 lip 2015, o 12:46

marcin19883 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem skąd wziełeś 3,77, ale sprzedaż waluty jest droższa
Nikt cię nie zmusza, płać jak ci lepiej.
Zakupy w chinach są dużo tańsze niż w Polsce a ty kilka groszy nie dasz zarobić przelewom24?

Przy kwotach kilkuset dolarów miesięcznie różnica robi się duża. I niby dlaczego mam dać zarabiać tej firmie? Co to za dziwny pomysł?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez PremiumBananas » 26 lip 2015, o 12:52

Wczoraj płaciłem przez p24 i przeliczyło po kursie 3,8125. W tym samym czasie kurs sprzedaży w kantorze Alior wynosił 3,7946. Na transakcji za 100$ wychodzi 1,80 zł więcej. Moim zdaniem nie ma sensu bawić się w konta walutowe skoro mamy udogodnienie w postaci p24.
PremiumBananas

Telefon:: sony

Postprzez marcin19883 » 26 lip 2015, o 13:03

Jeśli myślicie, że karta debetowa/kredytowa/paypal jest tańsze niż p24 to się mylicie. Nie każdy ma konta walutowe. Z porównaniaz wymienionymi serwisami wychodzi, że p24 najtańsze i tak. Ja jeszcze nie miałem okazji kupić coś za więcej niż na nasze 100zł. :-> Kupując na ali, zawsze staram się znaleść najtańszego sprzedawca i wiarygodnego. Nie wiem jak wy, ale ja już dużo razy porównywałem coś na ali vs inne serwisy (według was tańsze) i ceny wyszły te same.
marcin19883
AKTYWNY

Telefon:: lumia 520
ROM: Windows Phone 8.1

Postprzez marx » 26 lip 2015, o 13:07

P24 jest dobre jak ktoś chce kupić coś jednorazowo, "na próbę" i to tylko na aliexpress. I tak jak poprzednik pisze, zaawansowani kupujący w chinach nie będą z tej metody korzystać bo i po co.
Zwykły telefon to koszt powyżej 100$, a często z kuponem jest tańszy w innym sklepie.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez marcin19883 » 26 lip 2015, o 13:29

Kup w PL telefon z fullHD, 2GB ramu, LTE DUAL SIM, 8 rdzeni i rozszerzeniem pamięci microsd za 1tys. Nierealne. U nas premium ok 2tys takie parametry mają. Tak czy inaczej ja kłócić się o kilku złotowy koszt przelewu nie będę. Wychodzi dużo taniej i tak nawet z vatem. :->
marcin19883
AKTYWNY

Postprzez marcoos1 » 26 lip 2015, o 18:04

marcin19883 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zakupy w chinach są dużo tańsze niż w Polsce a ty kilka groszy nie dasz zarobić przelewom24?

To jest kurs sprzedazy USD. Ja wiem, ze cena sprzedazy jest wyzsza i to jest wlasnie ta wyzsza
Obrazek
Jak chcesz dac komus (P24) zarobic to twoja sprawa. Daj zarobic kantorowi na miescie i kup u niego dolary.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Karta walutowa jest tansza i nie trzeba tu nic myslec. Wystarczy porownac. Skoro za konto walutowe nie place nic, za karte do konta nie place nic, za prowadzenie nie place nic a kurs kupna/sprzedazy mam lepszy nic na P24 to oczywiste jest, ze ta metoda jest tansza.
Nawet gdyby to byl jeden zakup za 3 USD to bedzie taniej (kilka groszy ale taniej). A jak ktos kupuje wiecej i drozszych to roznica robic sie jedynie wieksza.
Nawet przy jednej transakcji p24 nie wyjdzie taniej niz karta wiec to jednak ty sie mylisz.
Ale kazdy placi jak chce. Plac przez P24 lub kupuj dolary w kantorze w Tesco. Jedynie prosze nie wmawiaj, ze tak jest taniej.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez marcin19883 » 26 lip 2015, o 18:06

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jest kurs sprzedazy USD. Ja wiem, ze cena sprzedazy jest wyzsza i to jest wlasnie ta wyzsza
Obrazek
Jak chcesz dac komus (P24) zarobic to twoja sprawa. Daj zarobic kantorowi na miescie i kup u niego dolary.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Karta walutowa jest tansza i nie trzeba tu nic myslec. Wystarczy porownac. Skoro za konto walutowe nie place nic, za karte do konta nie place nic, za prowadzenie nie place nic a kurs kupna/sprzedazy mam lepszy nic na P24 to oczywiste jest, ze ta metoda jest tansza.
Nawet gdyby to byl jeden zakup za 3 USD to bedzie taniej (kilka groszy ale taniej). A jak ktos kupuje wiecej i drozszych to roznica robic sie jedynie wieksza.
Nawet przy jednej transakcji p24 nie wyjdzie taniej niz karta wiec to jednak ty sie mylisz.
Ale kazdy placi jak chce. Plac przez P24 lub kupuj dolary w kantorze w Tesco. Jedynie prosze nie wmawiaj, ze tak jest taniej.

To było porównanie z kartami debetowymi/kredytowymi
marcin19883
AKTYWNY

Postprzez marcoos1 » 26 lip 2015, o 20:30

Przeciez karta do konta walutowego (tego darmowego) to jest wlasnie karta debetowa (tylko rozliczana w walucie).
Tak wiec jesli pisales, ze karta debetowa jest tansza to dalej jestes w bledzie.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez marcin19883 » 26 lip 2015, o 20:39

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sorry nie wysłało mi wiadomości.

Cały czas mówię o normalnych kontach bankowych pln, nie walutowych.

Płacąc kartą bank bierze za przewalutowanie, tak samo przelewy24, tylko przelewy mniejszą prowizję biorą. Oto mi cały czas chodzi
marcin19883
AKTYWNY

Postprzez blue_voyager » 26 lip 2015, o 21:17

Ja nie rozumiem po co ta dyskusja, pasuje Ci ta opcja to płać tak, nikt Ci nie broni, tylko po co przekonujesz ludzi, że to korzystniejsze. Próbujesz wmówić ludziom, którzy kupowali w Chinach po kilkaset razy, że są w błędzie. Po co?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez marcin19883 » 26 lip 2015, o 22:59

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież przelewy24 dopiero co zostały wdrożone?
marcin19883
AKTYWNY

Postprzez lokalizator » 26 lip 2015, o 23:29

My o wiośnie Ty o zimie.
Nie porównuj niczego nowego z płaceniem złotówkami z konta czy kartą.
Od pierwszej strony wątku promowane są konta walutowe i karty debetowe do nich. A Ty się uczepiłeś porównywać p24 z płaceniem złotówkami. Robisz jak telekomunikacja czy banki, kiedy porównują jakie są tanie ale dziwnym trafem zapominają ująć w porównaniu opcje tańsze od siebie :)
P24 nie są i nie będą tańsze od zakupu w kantorze internetowym.
Chcesz im dać zarobić to daj ale porównuj uczciwie dostępne opcje.
My nie chcemy przepłacać i zostajemy przy płaceniu walutą, czy to płacąc 3 czy 200$.
Wklepane z LeTV X800
lokalizator

Pochwały: 8
Telefon:: LeEco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI