Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
cześć, mam pewien problem z jedną płatnością na Aliexpress. Mianowicie: http://www.aliexpress.com/item/3-3V-5V- ... 28385.html Przedmioty kosztują 3.98 USD, jednak po zakupie lub dodaniu do koszyka cena wynosi 3.88. Płacąc kartką debetową nie zauważyłem tego i poszła wpłata 3.88. Teraz w swoim panelu Aliexpress mam informację że ten przedmiot oczekuje na zapłatę. Co tu teraz zrobić?
pewnie jakas pomylka w czyms nastapila, masz 2 wyjscia - zrob cancel po kilku dniach zaplacisz ponownie - mozliwe ze juz poprawnie - sprawdz co sie stanie jak dokonasz zaplaty - tym razem uwaznie mozliwe, ze na koncu pojawi sie ze do zaplaty jest owe 0,10 i - napisz do sprzedawcy - mozliwe ze popchnie jako zaplacone lub powie jak zaplacic owe 0,1
Moje pytanie nie dotyczy płacenia na aliexpress ale nie będę zakładał nowego wątku tylko zapytam tutaj. Czy ktoś orientuje się czy w sytuacji gdy otrzymam przelew zagraniczny (z Niemiec) w euro, na moje konto walutowe również w euro w t.mobile, to czy z tego tytułu są pobierane jakieś dodatkowe opłaty? Czy normalnie bez niczego będzie to zaksięgowane jak zwykły przelew?
Tak to to mnie już nie interesuje ta kwestia po tamtej stronie. Bo wiem jak kiedyś miałem inteligo i dostałem przelew to była jeszcze jakaś dziwna opłata. Ale też nie znalazłem w sumie w cenniku t.mobile żadnej wzmianki ale chcę się upewnić, no chyba że źle patrzyłem...
Powiem tak, wiadomo kantory internetowe najtańsze, ale zrobiłem eksperyment, mam kartę walutową w mbanku i zawsze nią płaciłem,ale podczas ostatnich zakupów na ali zrobiłem porównanie przelewy24 vs. mbank, jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że przelewy 24 polczyły mi za dolara 3,82 a mbank 3,88, dla mnie różnica znaczna