Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez razer84 » 17 kwi 2015, o 07:53

W sumie to udało się zapłacić za czwartym razem, ale chyba nie była to zasługa tej skargi, bo nie wynika to wcale z maila który dostałem w odpowiedzi :-P

Hi Sir/Madam,
Thanks for your email. Please note the previous notification is a system generated email. Please do not reply directly.
l If you want to respond to a claim already submitted, please click here.
l If you want to file a claim for an order canceled for security reasons, please click
‘Want to Claim' to update related documents in the order details page.
l However, if your claim is not dealt with in a timely manner or you have other requests,
please feel free to contact our buyer service team or visit our Help Center
razer84

Telefon:: lt18
ROM: 2.3.4

Postprzez shayk » 20 kwi 2015, o 11:19

Bank Smart jest jakiś dziwny. Jak dochodzi do mnie przelew, zawsze pokazuje się jakieś ładowanie? :-D W każdym bądź razie takie coś: Obrazek i nic nie mogę zrobić. Ma ktoś tak samo?
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
shayk
VIP

Pochwały: 41
Telefon:: elephone

Postprzez bumbum » 20 kwi 2015, o 12:44

Wczoraj dokonałem zakupu na Ali i chciałem zapłacić kartą z kantoru walutowego Alioru. Zawsze tak płacę i nigdy problemu nie miałem. Wpisuje dane, oczywiście prawidłowe i transakcja nie została zaakceptowana. Wchodzę na Alior, a kasa zniknęła. Nie ma jej na razie w transakcjach bo na pewno jest zablokowana do autoryzacji. Tą samą kartę kupiłem na tej samej aukcji chwilę później i zapłaciłem bez problemu. Oczywiscie też zdjęło mi z karty kwotę.
W historii transakcji na Ali mam zapłacone tylko za tą drugą transakcję a pierwsza ,pomimo ze pobrało mi z Alioru, jest nie opłacona.
Miał ktoś już tak?
Meizu Pro 6 Plus
bumbum
VIP

Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez shayk » 20 kwi 2015, o 12:49

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem tak, pisałem do supportu i albo trzeba odblokować kwotę poprzez kontakt z infolinią, albo zwrócą automatycznie po 14 dniach od daty zakupu. Oczywiście jeśli pieniądze są w kwocie zablokowanej ;-)
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
shayk
VIP

Postprzez bumbum » 20 kwi 2015, o 13:19

ale do supportu Aliora? Dzwoniłem do nich i nic. Do aliexpress tez pisałem i kazali przesłać dowód z banku ze kwota została obciążona. No ale nie mam żadnego potwierdzenia narazie. Po prostu zniknęły pieniądze. Poczekam az pojawi sie dowód wpłaty za tą drugi zakup. Moze wtedy cos więcej będę wiedział.
Meizu Pro 6 Plus
bumbum
VIP

Postprzez shayk » 20 kwi 2015, o 13:21

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, w supporcie mi odpowiedzieli, że 14 dni i zwracają ponieważ kwota się zablokowała, a fizycznie nie została wykonana płatność, lub można odblokować poprzez infolinię jeśli napłynęła informacja o nieudanej transakcji. Sprawdź, czy masz kwotę zablokowaną i albo czekaj, albo dzwoń :-D
shayk
VIP

Postprzez bumbum » 20 kwi 2015, o 13:43

Nie mam możliwości sprawdzenia czy kwota jest zablokowana. Nie ma takiej opcji albo nie widzę takiej. No chyba że trzeba poczekać bo kupowałem jeszcze na 3 innych aukcjach aliexpress i pomimo ze płatność była zaakceptowana to tez nie ma jej w historii , tylko zeszła z kwoty na karcie.
Meizu Pro 6 Plus
bumbum
VIP

Postprzez shayk » 20 kwi 2015, o 13:48

W swoim koncie na tmobile, kliknij na konto walutowe i tam masz kwotę zablokowaną, sprawdź czy jest kwotą którą płaciłeś. Jeśli jest to oznaczy, że się odblokuje po 14 dniach automatycznie lub przez kontakt z infolinią, jeśli napłynęła informacja o nieudanej transakcji.
shayk
VIP

Postprzez bumbum » 20 kwi 2015, o 14:43

shayk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Ja mam w alior a nie w tmobile kantor.aliorbank.pl/
Meizu Pro 6 Plus
bumbum
VIP

Postprzez kapl » 21 kwi 2015, o 17:24

Ja mam w alior a nie w tmobile kantor.aliorbank.pl/

Witam

W kantorze alioru kazda transakcja jest zapisywana w dziale "historia"

Pz
Kaz
kapl

Telefon:: SonyEricsson

Postprzez marcoos1 » 21 kwi 2015, o 17:27

ale nie od razu przeciez
marcoos1
VIP