Hej. Mam pewien problem, więc za radą kolegi z tego forum napiszę o co chodzi.
Chcę kupić telefon xiaomi note 3g z tego sklepu;
http://www.aliexpress.com/store/603906W niedziele kliknąłem na kupno telefonu. Pierwszy zakup anulowałem bo wpisałem złe dane do wysyłki, po paru minutach dokonałem kolejnego i chciałem dokonać płatności z konta tmobile. Okazało się jednak że karta nie została aktywowana i dopiero w poniedziałek nastąpiła aktywacja. Zapłaciłem w poniedziałek i we wtorek wyskoczyło mi Order Closed. Kasa wróciła na konto więc tego samego dnia kliknąłem znowu na kupno i dokonałem wpłaty za telefon. Dodatkowo kupiłem jeszcze z dwóch innych sklepów obudowę i szkło na ekran i wszystkie trzy płatności zrobiłem jedna po drugiej. Dziś mam znowu komunikat z telefonem Order Closed, a co lepsze za obudowę i za szkło sklepy płatności przyjęły i mam Awaiting Shipment. Teraz jest nowa oferta tego samego telefonu w tym sklepie więc po raz kolejny kupiłem i zrobiłem płątnośći i czekam znowu na weryfikacje. Chcą żebym im skany karty i paszportu wysłał, ale takiego wała, nic im nie wyślę :P Limit na karcie jest na 400usd więc nie powinno być problemu. Kasa też jest, została znowu zablokowana tyle ile powinni ściągnąć. Co jest nie tak?
Komunikat na mailu z tych dwóch nieudanych transakcji:
Unfortunately AliExpress was unable to process your payment due to security reasons. As a result, this order has been cancelled and payment was not accepted. Please note that some banks may hold onto payments for up to 7-30 working days before releasing the funds back into your account. If you have any questions, please get in touch with your issuing bank.