Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez marcoos1 » 8 kwi 2015, o 19:46

kerad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

https://www.google.pl/search?q=mbank+8+ ... sAGU9IG4AQ
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez MikeM » 8 kwi 2015, o 20:15

shayk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kajam się, padam na twarz i przyznaję - ostatnio pieniądze na poczcie wpłacałem w 2002 roku, później założyłem konto w mBanku i nigdy więcej nie musiałem odwiedzać poczty w celu dokonania wpłaty pieniędzy na własne konto.
Dla mnie konto bez możliwości wpłaty bezpośrednio(!) w tej samej instytucji - jest niepełne, a np. podejście SmartB (brak możliwości wpłaty bezpośrednio - np. we wpłatomacie) - niepoważne. Żeby nie było - mam również konto w smarcie i jakoś sobie radzę.
Nie wyobrażam sobie jednak żebym odciął sobie całkiem możliwość bezpośrednich wpłat (rezygnując jednocześnie z płatnych kart mB i t-m).
Korzystając z usług kilku banków, muszę zrezygnować z części kart (w obecnej sytuacji prawdopodobnie zrezygnuję z karty mB, a t-m zostanie - łatwiej kontrolować wydanie 200, niż 300zł) .
Peace.
MikeM

Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Postprzez kerad » 8 kwi 2015, o 22:33

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki, czyli obudziłem się z tzw "ręką w nocniku" bo rozumiem ze jak wydałem w kwietniu tylko 100pln i dokonam jutro zastrzeżenia karty to i tak pobiora mi opłatę za kartę za miesiąc kwiecień w wysokości 6pln? Bo jednak wolę zostać z karta w t-mobile bo jest zawsze o 100pln mniej czyli 200PLN.

Wysłane z mojego X9180
kerad

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez MikeM » 8 kwi 2015, o 22:50

kerad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki, czyli obudziłem się z tzw "ręką w nocniku" bo rozumiem ze jak wydałem w kwietniu tylko 100pln i dokonam jutro zastrzeżenia karty to i tak pobiora mi opłatę za kartę za miesiąc kwiecień w wysokości 6pln? Bo jednak wolę zostać z karta w t-mobile bo jest zawsze o 100pln mniej czyli 200PLN.

Wysłane z mojego X9180

Na to wygląda. Wydaj jeszcze 200, albo przełknij prowizję
MikeM

Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Postprzez Paskudek » 9 kwi 2015, o 18:59

Mam pytanie, czy konto i kartę w tmobile można zlikwidować w dowolnym momencie? Chce kupić telefon na ali więc potrzebuje karty do jednorazowej transakcji, nie chcę poźniej za nią płacić nie wiadomo ile.
Paskudek

Telefon:: samsung

Postprzez razer84 » 15 kwi 2015, o 21:18

Hej. Mam pewien problem, więc za radą kolegi z tego forum napiszę o co chodzi.

Chcę kupić telefon xiaomi note 3g z tego sklepu; http://www.aliexpress.com/store/603906

W niedziele kliknąłem na kupno telefonu. Pierwszy zakup anulowałem bo wpisałem złe dane do wysyłki, po paru minutach dokonałem kolejnego i chciałem dokonać płatności z konta tmobile. Okazało się jednak że karta nie została aktywowana i dopiero w poniedziałek nastąpiła aktywacja. Zapłaciłem w poniedziałek i we wtorek wyskoczyło mi Order Closed. Kasa wróciła na konto więc tego samego dnia kliknąłem znowu na kupno i dokonałem wpłaty za telefon. Dodatkowo kupiłem jeszcze z dwóch innych sklepów obudowę i szkło na ekran i wszystkie trzy płatności zrobiłem jedna po drugiej. Dziś mam znowu komunikat z telefonem Order Closed, a co lepsze za obudowę i za szkło sklepy płatności przyjęły i mam Awaiting Shipment. Teraz jest nowa oferta tego samego telefonu w tym sklepie więc po raz kolejny kupiłem i zrobiłem płątnośći i czekam znowu na weryfikacje. Chcą żebym im skany karty i paszportu wysłał, ale takiego wała, nic im nie wyślę :P Limit na karcie jest na 400usd więc nie powinno być problemu. Kasa też jest, została znowu zablokowana tyle ile powinni ściągnąć. Co jest nie tak?

Komunikat na mailu z tych dwóch nieudanych transakcji:
Unfortunately AliExpress was unable to process your payment due to security reasons. As a result, this order has been cancelled and payment was not accepted. Please note that some banks may hold onto payments for up to 7-30 working days before releasing the funds back into your account. If you have any questions, please get in touch with your issuing bank.
razer84

Telefon:: lt18
ROM: 2.3.4

Postprzez Jacke55 » 16 kwi 2015, o 10:41

Mam takie pytanie, jak kupuje w sklepach typu Gearbest itd. przedmioty z kuponami co jest np. tylko 50 sztuk kuponów i kto pierwszy ten lepszy, i chce zapłacić później ,a nie od razu jak to zrobić by ten kupon już wszedł na moje konto ale bym mógł zapłacić za parę godzin?
Jacke55
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: opo

Postprzez swiezak82 » 16 kwi 2015, o 12:42

@razer84
Nie wysyłaj dokumentów tylko opisz sprawę i wyślij to na adres security@aliexpress.com
Miałem podobnie, nie przechodziły większe płatności
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez razer84 » 16 kwi 2015, o 12:46

Dzieki wielkoe. Wieczorkiem.wysle
razer84

Postprzez razer84 » 16 kwi 2015, o 20:14

Napisałem maila tak jak swiezak82 radził. W tym czasie została anulowana trzecia płatność za ten telefon. swiezak82 a jak zakończył się Twój problem z płatnościami?
razer84

Postprzez swiezak82 » 16 kwi 2015, o 20:23

Dostałem taką wiadomość i później juz było ok.
Dear Marek

We have completed a review of your account. You can pay by this card now.

Since your previous orders have been cancelled, please reorder for what you need. We apologize for the inconvenience it may bring.

Thank you for your understanding and cooperation in this matter.

If you have any further questions, please visit our Help Center at http://help.aliexpress.com

Sincerely
AliExpress Order Verification Team
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez razer84 » 16 kwi 2015, o 21:00

Może zadam w tym momencie wieśniackie pytanie, ale od momentu wysłania do nich tej skargi ile czekałeś na możliwość dokonania zakupu na większą kwotę? Bo ja znowu już po raz czwarty dałem płatność na ten telefon i jest 24h weryfikacji, i zastanawiam się czy znowu odrzuci, czy może mi zdąży serwis zareagować na moją skargę :mrgreen:
razer84

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI