Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez marcino1104 » 8 maja 2014, o 11:32

Nie, konto sync aktualnie T-mobile nie wymaga konta w Alior..

Tapnięte z RedRice
marcino1104

Pochwały: 3
Telefon:: Redmi

Postprzez pucy » 8 maja 2014, o 12:15

Konto w Alior normalny ROR karta zwykła najzwyklejsza, wczoraj dla próby wykonałem dwa drobne zakupy na ali. Policzyli dolara 3.02 tyle kosztów zwiazanych z transakcją.
pucy

Telefon:: inew v3

Postprzez drago68 » 8 maja 2014, o 12:20

Po zaksięgowaniu płatności kartą jeszcze dolicza parę groszy. Teraz masz kwotę jeszcze zablokowaną.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez jackieboy » 8 maja 2014, o 12:38

marcino1104 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za info.

Czy więc sposób 2 jest nadal aktualny gdy zmienił się operator na T-Mobile? Czy ścieżka stworzenia konta nadal jest aktualna?

Dzięki
jackieboy

Telefon:: Samsung

Postprzez marx » 8 maja 2014, o 12:40

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dokładnie tak.
ostatnio opublikowano raporty o bezpieczeństwie płatności kartami w Polsce i sie okazało że mamy dobrze zabezpieczone karty (ponieważ jako zacofany kraj późno wprowadzono u nas karty i sa za to na wyższym poziomie zabezpieczeń niż w starej europie.)
Ale pomimo tego że karty zabezpieczone to ludzie tępi, lawinowo rośnie odsetek kradzieży z kont za pomoca kart. W przyczynach były podane , fałszywe sklepy, zmiany rekordów DNS ( widzimy nasz zaufany sklep, jest kłodka w adresie i pomimo tego tracimy dane), wyłączanie zabezpieczeń z kart itp.
Najgorsze jest to że nawet na tym forum pojawiaja się ludzie którzy zachęcają do płacenia z głównego konta bo to takie wygodne,nie trzeba poświęcać 5 minut na kolejne darmowe konto, a jak później komuś obrobią konto to mu wstyd, nic nie pisze bo przecież wielokrotnie ostrzegano.
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez marcino1104 » 8 maja 2014, o 12:41

Tak, na stronie zmieniły się tylko kolory :-P i karta jest różowa :-)

Tapnięte z RedRice
marcino1104

Pochwały: 3
Telefon:: Redmi

Postprzez tatagenek » 9 maja 2014, o 13:48

Witam
Zakupiłem dziś słuchawki za 1.89 dolara i w trakcie płacenia zauważyłem że jest opcja płacenia w euro 1.38 o ile pamiętam .
mam pytanie - czy wszystkie transakcje na ali można płacić w euro ? czy tylko nieliczni sprzedawcy dają taką możliwość ?
Wymazane na JAJU
tatagenek

Pochwały: 2
Telefon:: Jiayu g3c
ROM: stock

Postprzez drago68 » 9 maja 2014, o 14:23

Można płacić na wszystkich transakcjach w walutach wyszczególnionych, które są w płatnościach, także EURO.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez grazynka » 9 maja 2014, o 20:46

tylko szkoda że przelicznik jeszcze gorszy niż w Polsce, ogólnie dla nas nie opłacalna opcja.
grazynka

Postprzez BeeFer » 10 maja 2014, o 13:39

Witam. Mam pytanie,czy ktoś próbował płacić na ali przez western union? Jak to w ogóle widzicie?
Ostatnio w PKO wprowadzili ,że mogę przez internet wysłać przekaz przez WU i od razu pomyślałem o ali.
Będę niedługo kupował 2 rzeczy na łączną wartość 120$ i nie chce zakładać kart przedpłaconych,komplikować sytuacji więc chyba tak byłoby najprościej. Co o tym myślicie?
BeeFer

Postprzez maciejet » 10 maja 2014, o 13:48

Western Union to najlepsza droga, żeby nigdy więcej nie zobaczyć swoich pieniążków jak i towaru. Odradzam.
maciejet

Pochwały: 1
Telefon:: Overmax

Postprzez BeeFer » 10 maja 2014, o 13:50

maciejet napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co w takim razie polecasz?
BeeFer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI