Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
7 paź 2014, o 15:52
Witam, zaproponowałem 10$ zwrotu za niedziałający zegarek. Czy on został już zaakceptowany i kasa została już wysłana?

Sprzedawca napisał też "ok,we have refunded you , wish you can give us the positive feedback". Jak mu wystawię tego pozytywa to i tak kasa przyjdzie?
7 paź 2014, o 15:57
czy kase wyslano mozesz sprawdzic w zakladce finances w opisywanej aukcji, ale w ciagu tygodnia bedzie nic nie musisz juz robic - tylko czekac
feedback jest niezalezny od wszystkiego - mozesz, nie musisz - sprawa juz zakonczona
7 paź 2014, o 16:14
Dzięki, a gdzie dokładnie jest ta zakładka finances, nie mogę jej znaleźć.
7 paź 2014, o 17:23

all orders - i przy tej aukcji - view detail - financial
lub bardziej skomplikowane
refound-dispute - view details - view the orders - financial
zakladka financial - nie jak napisalem finances
7 paź 2014, o 18:34
Witam, jakis czas temu opisywalem moj spor o powerbank w temacie "Śledzenie Przesyłek, status przesyłki"
w skrocie, paczka nie doszla, otworzylem spor i jakims cudem go zakonczylem -,- w koncu doszedlem z chinczykiem na Pw do tego miejsca:
"but i can not refund the money to you,as the order had been closed,i promise i will give you the discount in your new order
so please believe me,ok?"
czyli...? co mam zrobic? kupic kolejnego powerbanka ale tak zeby za niego nie placic i napisac do niego? i mowa o znizce czy ze za darmo mi wysle? jak to teraz dobrze rozwiazac? nie chce znowu strzelic jakiegos feila w stylu przypadkowego zakonczenia sporu
7 paź 2014, o 20:17
nie otwierales dispute - to otworz, w opisie zaznacz full refound OR shipping new
ale bardziej polecam Ci zakonczenie tego i zakup ponowny - mimo, ze bedziesz stratny pare zl na przewalutowaniu, bo po ponownej wysylce nie ma jak otworzyc sporu do tej nowej wysylki i moze sie zle skonczyc
zaraz zaraz - naisales ze spor zakonczyles - czym ? spor trwa ?
7 paź 2014, o 22:50
Spor otworzyłem, on przedłużyl ochrone o 14 dni więc sie na to zgodzilem i w tym momencie jakims cudem zakonczylem spor... I jestem tu. Mu zalezy na 5 gwiazdkach wiec napisalem ze nie moge dac bo nie mam ani kasy ani powerbanku... Napisałem zeby oddal pueniadze albo wyslal jeszcze raz to mi odpisal to co powyżej zacytowalem
7 paź 2014, o 22:56
nie jestem pewny - ale sadze, ze nie przedluzyl, tylko uzyl swojego prawa do negacji
w odpowiedzi musisz powtorzyc swoje racje - jesli nie masz mozliwosci odpowiedzi w sekscji dispue - to zrob to w czesci korespondencji ze sprzedawca
i juz na nic sie nie zgadzaj - a normalnie dispute trwa ok miesiaca - z Twoim przedluzeniem troche dluzej
podkreslaj jego chec do refundacji i swoje fakty
8 paź 2014, o 01:47
Przedluzyl o 2 tyg ale musialem cos zle zrozumiec i zamiast "czy zgadzasz sie na to rozwiązanie" musiało byc cos w stylu "czy to rozwiązanie pomoglo" ja kliknalem Tak i kicha po kwiatach. Teraz napisal tak dlatego sie pytam jak to dobrze rozegrać.... Czy po prostu sie go zapytać jak on to widzi?
8 paź 2014, o 02:19
przecierp swoje 2 tygodnie dluzej i tyle
8 paź 2014, o 07:36
ale jakie 2 tygodnie? nie ma zadnych 2 tygodni ja juz czekam poand 110 dni na tego powerbanka...
pozniej wtedy napisze do niego z zapytaniem o co mu konkretnie chodzi
9 paź 2014, o 09:20
Witam
Mam pytanie ile się czeka na zwrot pieniędzy z Ali?