przez dragoth11 » 28 wrz 2014, o 13:00
Witam, zakupiłem 29 sierpnia na aliexpress pewną rzecz za 450 zł. Sprzedawca podał tracking itd. (dodam ze wysyłka była dhl więc czas dostawy do tygodnia max). Pieniądze dotarły na jego konto 4 września. Po czym chińsczyk powiedział że wysłał i że wszystko jest w porządku. 15 wrzesnia gdy tracking nic sie nie zminil tzn(widnialo powiadomienie od DHL-u iż paczka o tym nr trackingowym w ogóle nie została nadana) napisałem mu wiadomość dlaczego nie wysłał. A on wciąż sie upierał że wysłał. Więc czekałem dalej, 20 wrzesnia wciąż tracking sie nie zminil i nadal nie wysłał paczki, wiec napisalem ponownie do niego a on odpisał że dzisiaj wyśle na pewno i zebym sie nie martwil, na co ja oburzony troche go zjęchałem że jest kłamcą i nie robi się tak, bo ktoś czeka, sprawdza codziennie tracking i martwi się bo chcąć nie chcąc 450 zł to nie jest mała suma. Następnego dnia (tj 21 wrzesien) napisal ze paczka nadana i jest w drodze do mnie. No to w dalszym ciągu sprawdzałem tracking. 25 wrzesnia paczka nadal nie została nadana i sie wkurzyłem i otworzyłem spór (zaznaczylem ze paczka w ogole nie zostala nadana że sprzedawca kłamie itd) Do końca sporu zostały 2 dni, sprzedawca ani nie odrzucił sporu, ani nic nie odpisał, przedłużył za to czas dostawy o 21 dni. Co mam robic ? Czekac az spór dobiegnie do końca ?? Chciałbym odzyskać pieniądze, na towarze mi już nie zależy bo nikłe są szanse ze ten chińczyk go w ogóle posiada..