JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez akruu » 9 sie 2014, o 16:15

@grendel Super, dzięki :)
akruu

Telefon:: Iphone

Postprzez grendel » 9 sie 2014, o 17:48

@up Oczywiście jeśli okaże się, że sprzedawca prosił o wydłużenie czasu bo np. wysłał paczkę nierejestrowaną (co jest wbrew regulaminowi Ali ale opcja tańsza dla sprzedawcy) i Ty zamówiony towar dostaniesz - to będąc w porządku, możesz zapłacić należność za towar w następujący sposób:
1. Robisz takie samo zamówienie u tego samego sprzedawcy
2. Piszesz mu w mailu poza Ali, żeby nie wysyłał przesyłki bo chcesz mu zapłacić za to, co Tobie wysłał wcześniej
3. Po upływie okresu na zweryfikowanie płatności potwierdzasz odbiór poprzez wybór CONFIRM ORDER RECEIVED.

W ten sposób Ty będziesz miała czyste sumienie a sprzedawca nie poniesie straty.

Namalowałem w Tapatalk
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez lexio » 9 sie 2014, o 18:07

Ja swój spór też osiągnąłem jak chciałem czyli 40% zwrot .W ostatnich godzinach już sam napisał aby zmienić na to co mu sam proponowałem bo miałem pełny zwrot ale pisałem ,że 40% będzie uczciwie jak nie to ali niech rozpatrzy.Wiedział ,ze nic nie ugra i może nie mieć nic i tak by zapewne było "towar niezgodny z opisem" .Telefon dual core a single to ewidentna różnica .A zaraz kolejny mój spór głośnik zamówiony bluetooth wysyłka miała być HK a wysłał mi jakieś Yunngo do tego brak śledzenia tylko na stronie WeDo gdzie są moje dane (zdjęcia ale zdjęcie to nie dowód ,ze to wysłane)paczka niby w PL od 31 z tym ,że to jest nie rejestrowane .Mija 40 dni czas dostawy gwarantowane 39. Dla przykładu jedną miałem też taką samą wysyłką odebrane 14 lipca a na tej dziwacznej stronie bo patrzyłem jest ,ze w PL wylądowała 3 sierpnia. To chyba sami chińczycy sobie wpisują tam co i jak
a tu przykład jak to wygląda nr wpisałem losowo
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez akruu » 10 sie 2014, o 10:09

@grendel Jeśli dostanę zamówioną rzecz to oczywiście, że tak zrobię, bo to byłoby totalnie nie w porządku, ale odnoszę wrażenie, że jednak nie otrzymam nic :(
akruu

Telefon:: Iphone

Postprzez Prodigy22 » 10 sie 2014, o 23:34

zakupilem koszule podobno bawelniana, nie ma zadnych metek z czego jest zrobiona a i wydaje mi sie ze z bawelna ma ona malo wspolnego. zalozylem spor z pelnym zwrotem chinol odpowiedzial ze da 1$. w sporze dalem fotke 2 koszul, mojej 100% bawelna i ta co przyszla, z tym ze wczesniej obie pogniotlem i w reku wyprostowalem na tyle ile sie dalo. ta jego byla nadal pognieciona i jak dla mnie to ona nie jest z bawelny jak w opisie. http://g03.a.alicdn.com/kf/UT8v9nkXi8dXXagOFbXO.jpg jak cos to ta fotka no i dziwnie odbija lampe jak na bawelne. wczesniej bylem pewien ze to nie bawlena ale teraz juz reki nie dam uciac. jak myslicie co robic?
Prodigy22

Telefon:: Sony

Postprzez sidek1992 » 12 sie 2014, o 17:10

Witam,

Mój spór ma już status : Dispute Finished

Ale dostałem e-mail coś takiego :

I co teraz mam zrobić wysyłać jeszcze coś do nich jakieś dowody ? Czy dostane już z automatu zwrot ?

Edit : Oryginał

Ostatnio edytowano 12 sie 2014, o 17:25 przez sidek1992, łącznie edytowano 1 raz
sidek1992

Telefon:: Jiake
ROM: 4.2.2

Postprzez r4v » 12 sie 2014, o 17:23

wyślij oryginał, bo tego naprawdę się nie da zrozumieć.
r4v

Pochwały: 14
Telefon:: Coolpad F1
ROM: MIUIv5

Re: Odp: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez dytruff » 12 sie 2014, o 17:24

A po jakiemu to jest napisane, bo nic nie można zrozumieć.
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Postprzez sidek1992 » 12 sie 2014, o 17:33

Już dodałem oryginał.
sidek1992

Telefon:: Jiake
ROM: 4.2.2

Re: Odp: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez dytruff » 12 sie 2014, o 18:15

Czy przedstawiłeś dowody na to, że jest to podróbka? Wymieniają jakie powinny one być i podają termin 3 dni na odpowiedź. Po tym czasie sprawa będzie zamknięta i pieniądze przekazane sprzedawcy.
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Postprzez bontek » 12 sie 2014, o 18:57

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

z tym WeDo to spokojnie....dostaniesz paczke bez stresu - mi tez juz wysylali ze 3 razy...jest OK. Musisz poczekac!
bontek
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Bratek

Postprzez norman » 13 sie 2014, o 16:29

Dostałem od chińczyka zły rozmiar buta o 1 numer za duży niż zamawiałem, i teraz pytanie jak mam to rozegrać? otworzyć spór i wysłać zdjęcia metki ze złym rozmiarem?czy pisać do chinola na maila?przydało by sie żeby mi zwrócił za wysyłke do chin.

http://www.aliexpress.com/item/Mens-Bar ... 76062.html
Ostatnio edytowano 13 sie 2014, o 16:42 przez norman, łącznie edytowano 1 raz
norman

Telefon:: iOcean X7 HD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI