JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez grendel » 7 sie 2014, o 10:17

barteek_93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Właśnie tak jak napisałeś. Jeśli z fonem jest wszystko ok a jedyną przyczyną zwrotu jest to, że Ci się nie podoba, to oczywiście musisz zaznaczyć w sporze, że dokonasz zwrotu zakupu.

Jednak wcześniej spróbuj na ten temat dokonać ustaleń ze sprzedawcą. Jeśli zrozumie Twoje racje, to bezpośrednio po otwarciu sporu zatwierdzi go. Nie będzie zbędnych przepychanek.

Namalowałem w Tapatalk
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez grendel » 7 sie 2014, o 10:28

kr1s1983 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Sprzedawca wywiązał się z umowy. Zatem zrozumiałe, że odrzuca spór.
kr1s1983 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Właśnie tak.
Więc do tego czasu Twoje pieniądze są bezpieczne. Pamiętaj, żeby rozpocząć spór przed jego upływem. I na pewno będzie git.
grendel
AKTYWNY

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez lexio » 7 sie 2014, o 11:42

Nie dojdzie już zakladaj spór i od razu go eskaluj .To informacja ,że "transport" ale może być w drugą stronę ) U mnie bylo kiedyś podobnie .Chińczyk gra na zwłokę
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
i miałem przepychankę bo dotarł ale do nadawcy :-> a upierał mi się . Zrób zrzuty z kilku wyszukiwarek paczek i spór zakładaj już kolego nie ma ,że odrzuca masz eskalacje sporu a tu masz do pomocy czat z aliexprees
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez kr1s1983 » 7 sie 2014, o 12:24

chetnie bym eskalowal spor ale nie mam opcji potwierdzenia po wejsciu w escalade dispute pojawia mi sie Due to the seller has promised you will receive your order before12. Aug 2014. You can not escalate this dispute, please be patient or contact the seller to confirm the delivery status.

I moge dac jedynie NO,Thanks
kr1s1983

Pochwały: 2
Telefon:: Xperia J

Postprzez r4v » 7 sie 2014, o 13:31

Ja jak na razie czekam, aż skończy mu się czas. Pisałem na czacie, jedyne co mi odpisał, że mam czekać.
w dodatku zdziwiło mnie to, że osoba z którą pisałem miała imie, które wywodzi się z Ameryki i Wielkiej Brytanii, mianowicie http://www.sheknows.com/baby-names/name/aileen
czyżby ali miało biura poza chinami?
r4v

Pochwały: 14
Telefon:: Coolpad F1
ROM: MIUIv5

Postprzez khaleesi » 8 sie 2014, o 10:26

grendel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Biegałam już tak w 1 sezonie :-P

Swoją drogą.. heh.. czas się kończy, a chińczyk się obudził i jest wielce oburzony, mało tego napisał, że na wszystkich swoich aukcjach ma taka tabelę rozmiarów (co akurat uważam sam pod sobą dołki kopie..) i że jakoś inni nie narzekają tylko ja i że widocznie ( i teraz uwaga) jestem otyła :!: no wściekłam się jak nie wiem :-/ (dodam tylko, że mam 174 cm wzrostu i zamówiłam rozm. M, więc na pewno jestem mega spasiona..... :evil: )

Napisałam mu, że teraz to już przegiął, bo nie dość, że jest nieuczciwy co udowodniłam zdjęciami, to jeszcze mnie obraża.. więcej się odzywać nie będę..

Zostały 3 h..
khaleesi

Telefon:: lg

Postprzez arturpj » 8 sie 2014, o 10:28

khaleesi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Swoją drogą.. heh.. czas się kończy, a chińczyk się obudził i jest wielce oburzony, mało tego napisał, że na wszystkich swoich aukcjach ma taka tabelę rozmiarów (co akurat uważam sam pod sobą dołki kopie..) i że jakoś inni nie narzekają tylko ja i że widocznie ( i teraz uwaga) jestem otyła :!: no wściekłam się jak nie wiem :-/ (dodam tylko, że mam 174 cm wzrostu i zamówiłam rozm. M, więc na pewno jestem mega spasiona..... :evil: )

Napisałam mu, że teraz to już przegiął, bo nie dość, że jest nieuczciwy co udowodniłam zdjęciami, to jeszcze mnie obraża.. więcej się odzywać nie będę..

Zostały 3 h..

poka fote, ocenimy :P
arturpj

Pochwały: 8
Telefon:: LG G2

Postprzez Prodigy22 » 8 sie 2014, o 10:36

doszly do mnie wlasnie 2 koszule. w opisach aukcji bylo napisane iz owe koszule wyonane sa z bawelny (cotton) a sa nawet nie wiem z czego. Mam bawelniane koszule kupione w polsce i na pewno te co przyszly bawelniane nie sa, nawet nie maja metek z czego sa. bym powiedzial ze material to jakby ortalion, szelesci przy kazym ruchu. no i pytanie co z tym fantem zrobic bo jestem totalnie nie zadowolony a i gdybym mial odeslac koszule na swoje koszt to bym wyszedl na 0 wiec malo satysfakcjonujace
Prodigy22

Telefon:: Sony

Postprzez grendel » 8 sie 2014, o 11:09

arturpj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zostały 3 h..
poka fote, ocenimy :P
Jestem za! Jestem za! :lol:

Namalowałem w Tapatalk
grendel
AKTYWNY

Postprzez grendel » 8 sie 2014, o 11:13

Ostatnio edytowano 8 sie 2014, o 11:15 przez grendel, łącznie edytowano 2 razy
grendel
AKTYWNY

Postprzez Prodigy22 » 8 sie 2014, o 11:14

na swoje babki byscie popatrzyli nerdy jebane :D
Prodigy22

Telefon:: Sony

Postprzez grendel » 8 sie 2014, o 11:18

Ooo, jakie brzydkie słowo... Fuj. My tylko chcemy nieść pomoc, jak by to powiedział klasyk.

A propos - co to są nerdy? Bo to drugie to wiem...

Namalowałem w Tapatalk
grendel
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI