JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez r4v » 4 sie 2014, o 16:38

no emm, coś w tym stylu:
http://allegro.pl/twister-chips-zakreco ... 87009.html
30$
//edit: dobra, okazuje się że sprzedają tego pelno pod inną nazwą - teraz żałuję, że tu kupiłem.
r4v

Pochwały: 14
Telefon:: Coolpad F1
ROM: MIUIv5

Postprzez akruu » 5 sie 2014, o 11:58

Witam, proszę o pomoc, a mianowicie :
02.07.14 zamówiłam kostium kąpielowy, sprzedawca "wysłal" go 18.07.14 podając numer trackingowy, ale ja do tej pory nie mogę śledzić przesyłki na stronie. Pisałam do sprzedającego dlaczego nie mogę śledzić paczki, na co on, że mam być cierpliwa, bo on potrzebuje czasu. Czy to jest powód, aby otworzyć spór ? Szczerze mówiąc jestem początkująca na ali i robię tylko drobne zakupy, dlatego proszę o pomoc.
akruu

Telefon:: Iphone

Postprzez Robbo » 5 sie 2014, o 12:17

Wejdź w view detail i otwórz spór wybierz powód, że nie ma przesyłki w śledzeniu, zarządaj pełnego zwrotu to go zdopinguje albo zwróci Ci kasę.
Spór w każdej chwili możesz zamknąć.
Ja i G2
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez lexio » 5 sie 2014, o 12:28

Pewnie wysłał nierejestrowaną ,trzeba sprawdzić czy w opisie sprzedaży nie zaznaczył czasem ,że brak śledzenia ale spór założyć można zawsze.

Ja mam teraz klina bo zamówiłem dwa telefony u jednego sprzedawcy jeden doszedł miał być dual core MALI-400MP a jest single i MALI-300 MP i gorszy procek i teraz nie wiem jak ugryźć sprzedawce o pełny zwrot czy częściowy bo w sumie ten telefon to dla mnie szrot mułowaty
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez lexio » 5 sie 2014, o 12:32

r4v napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

spór możesz zakładać po 10 dniach od otrzymania numeru. Jak nie możesz pisz na ali odpisują od razu na czacie
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
lexio
AKTYWNY

Re: Odp: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez Robbo » 5 sie 2014, o 12:40

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Masz 2 wejścia, częściowy zwrot bez odsyłania lub odesłanie i strata za przesyłkę. Możesz też walczyć o pełny zwrot bez odsyłania ale taka opcja raczej nie przejdzie. Jakby to była podróbka to tak ale Chińczyk będzie twierdził, że się pomylił.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY

Postprzez lexio » 5 sie 2014, o 12:48

właśnie wiem ,ze będzie kombinował .Będę walczył o pełny zwrot będzie pewnie ciężko bo czekam też na drugi i pewnie będzie ten sam . Nie wiem jak się do tego ustosunkuje aliexpress bo w sumie opis niezgodny z towarem . Będzie ciężka walka .Teraz nie wiem czy dowód mój zrzut ekranu czy zrobić normalnie zdjęcia z AnTuTu

No i kombinuje już napisał ,ze pomyłka w fabryce i mam odesłać zwróci mi kasę a koszta ja mam ponosić za jego pomyłkę a raczej kant z opisem.Będę walczył o częściowy zwrot bo odsyłka całego telefonu w kartoniku (cały komplet ,akcesoria) to jaki koszt ktoś sie orientuje ??
lexio
AKTYWNY

Postprzez Robbo » 5 sie 2014, o 15:29

Aliexpress też Ci da propozycję żeby odesłać gdy zechcesz pełny zwrot bez odsyłania. Nic tu nie ugrasz.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY

Postprzez basa » 5 sie 2014, o 16:49

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jezeli nie przekroczy 500g to zaplacisz 29,30 pln za wysylke do strefy C czyli Azja , do 1kg to juz 50,30pln , mozesz sie ugadac tez ze wyslaesz sam telefon w foli bombelkowej a on przysle ci tez sam telefon o dobrej specyfikacji wtedy jak nie przekroczy przesylka 350g zaplacisz 18,30pln
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez majju » 5 sie 2014, o 21:52

Cześć wszystkim, kupiłem oneplus one od chińczyka, jednak on zamiast czarnego wyslał mi biały, podczas rozmowy chińczyk pisze że wysłał czarny i twierdzi że się nie pomylił, nie załączył też folii na ekran która miała być w gratisie, kazał mi przedstawić "evidence" domyślam się że chodzi mu o jakieś dokumenty w stylu zdjęcia albo film. Próbowałem wysłac zdjęcie przez rozmowę na stronie ale jakoś nie chce mi dodac załącznika. Myślicie że powinienem otworzyć spór? Chciałbym dostac jakiś rabat albo częściowy zwrot kasy, nie chce odsyłać.
majju

Telefon:: htc evo 3d

Postprzez lexio » 5 sie 2014, o 22:01

Robbo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No zobaczymy co ugram. Wina jest ewidentnie sprzedającego za co przeprosił .Możliwe ,że Ali da taką propozycję tylko dlaczego ja mam ponosić koszta dodatkowe .W regulaminie i nawet przy sporze jest ,ze towar niezgodny z opisem opcja. Chińczyk szybko zmienił dane w sprzedaży oraz zamknął sprzedaż . Już nie jestem tam sam bo jakiś rusek wystawił jedną gwiazdkę i napisał ,że oszukuje .Na czacie aliexpress już pisałem i napisałem ,że zmienił dane w opisie gdzie niejaki Franklin zgłosi to do działu (zapomniałem jakiego, ale to sprawdzą ) bo jest to niezgodne z ich regulaminem . Nie chcę pełnego zwrotu ale niech się teraz chińczyk głowi bo leci mi drugi taki sam i też lipny .
lexio
AKTYWNY

Postprzez lexio » 5 sie 2014, o 22:07

załącznik dodajesz w wiadomościach pod zakupem czyli "order detal"
Message --- pod zakupem gdzie masz swoje dane financial itd
nie może przekraczać 5mb i nie wyślesz foty jak będzie strona tłumaczona oraz jak nic w wiadomości nie wpiszesz .
lexio
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI