Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
19 lut 2016, o 22:02
tak, spór zostanie zakończony zgodnie z twoim ostatnim roszczeniem. jeżeli żądałeś pełnego zwrotu, to taki dostaniesz. czekaj.
20 lut 2016, o 11:05
Witam! Chciałem napisać, że mój wyświetlacz wyszedł z Chin w czwartek rano. Na stronie sklepu pojawiła sie informacja dot. opóźnień z wysyłkami od 31 stycznia do 22 luty (więc i tak szybko wysłali). Niepotrzebna panika ale lepiej dmuchać na zimne. Dzięki za pomoc i wsparcie. Pozdro
22 lut 2016, o 13:51
Płaciłem za ładowarkę z Ali via Przelewy24, wygrałem spór (bo była uszkodzona) i rezultatem ma być pełny zwrot.
Napisałem wiadomość do sprzedawcy, że może mi zrobić zwrot na konto paypal (wartość w dolarach z dnia zamówienia), ale nie wiem jak się do tego odniesie.
Dostałem również takiego maila:
W statusie zamówienia mam teraz status
Refund procesing (obok pełna kwota ale w PLN), aczkolwiek z powiadomienia mailem wynika, że mam coś zaakceptować?
Jeśli sprzedawca oleję moją prośbę o transfer na Paypal to gdzie trafi kasa? Na AliPay? Do przelewy24?
//EDIT//
Zadzwoniłem do Przelewy24 i powiedzieli, ze faktycznie taką dyspozycję zwrotu otrzymali i w ciągi 3 dni roboczych kasa ma być uu mnie na koncie.
22 lut 2016, o 18:29
Up, kasy przecież sprzedawca nie ma, tylko AliExpress, więc sprzedawca niczego ci zwrócić nie może;).
1 mar 2016, o 16:50
Witam
Wytoczyłem sprór ponieważ paczka zaginęła.
Sprzedawca zaakceptował full refund i rozpoczęło się fund procesing
Problem w tym ze kilka dni wcześniej zgubiłem kartę z konta walutowego i ja zablokowałem
Pieniądze wracają na kartę czy na konto z nią powiązane???
Pozdrawiam
1 mar 2016, o 16:54
Na konto.
2 mar 2016, o 11:28
Co zrobić gdy mój wyświetlacz od telefonu przestał działać, otworzyłem spór zaznaczyłem że wyświetlacz nie działa a chińczyk piszę do mnie żebym zmienił na "że działa" i wtedy zwróci mi pieniądze. Można mu zaufać?
2 mar 2016, o 11:40
Czyli kombinuje. Odpisz mu, że masz lepszy pomysł - najpierw on odda kasę, a później zmienisz.
3 mar 2016, o 12:09
Teraz chińczyk twierdzi, że po tej zmianie powodu czyli że działa może zwrócić pieniądze i że modyfikacja sporu nie oznacza go zamknięcia.
"hi friend,only after you change the reasons then we can refund you ,
you just modify the dispute and it dose not mean you close the dispute,
hope you can understand what i mean,thanks "
To napisał.
3 mar 2016, o 12:57
Nieprawda, może zrobić zwrot bez tej zmiany. Napisz, że nie rozumiesz dlaczego miałbyś teraz w sporze nagle twierdzić, że wszystko działa, skoro jest to niezgodne z prawdą. Skoro Sprzedawca chce takiej zmiany, w jego imteresie jest, aby w sposób otwarty i szczery wyjaśnił to Kupującemu. Ostatecznie możesz się zgodzić, ale nie musisz.