Witajcie, w nawiązaniu do tego tematu
http://telchina.pl/letv-x600-problem-z-wyswietlaczem-t23407.html#p227159 po tym jak zgłosiłem sprzedawcy, że jest problem z wyświetlaczem w telefonie dostałem od niego tylko jedna krótką odpowiedź żeby podać więcej szczegółów po czym chinczyk zamilkł. Po atakowaniu go przez dwa dni wiadomościami postanowiłem otworzyć spór, dodam, że po tygodniu od otrzymania telefonu potwierdziłem odbiór bo z telefonem nie było żadnych problemów, a w 9 dniu padł wyświetlacz. W sporze zażądałem zwrotu pełnej kwoty bez opcji odsyłania, opisałem sytuacje z telefonem, dodałem zdjęcia uszkodzonego wyświetlacza i krótki film, po otworzeniu sporu chinczyk nagle się odezwał i chce żeby przesłać film z nr imei i żeby zrobić factory reset, i jak problem zostanie to żeby anulować spór i odesłać im telefon a oni zwrócą mi kasę. Na ali zamawiałem już wiele rzeczy ale to pierwszy przypadek, że musiałem otworzyć spór i ewentualnie odsyłać tel. Czy taka opcja jak proponuje sprzedawca żeby anulować spór i odesłać telefon jest dla mnie bezpieczna?
Pozdrawiam