przez cykcyka » 19 lis 2015, o 19:38
Witam. Zakupiłem telefon w Aliexpress. Firma niby godna zaufania a dokładnie 5 lat działalności na aliexpress, ponad 99% pozytywnych opini etc.. Zamówienie zostało złożone 29 października br. nieco tydzień później dostałem informację o nadaniu przesyłki i otrzymałem tracking number. Jako iż jestem osobą cierpliwą czekałem na swoje mimo, że tracking number był nieaktywny i strona DHL nie była w stanie go znaleźć (kurier dhl 28$ wiec duzo) Telefonu po dziś dzień nie ma, informacji o trackingu też ani widu ani słychu. Chcąc ich ponaglić napisałem do nich zaniepokojony, że tracking numer mimo upływu czasu dalej nie jest znajdywany, dostałem nowy, jednak on również nie działa. Napisałem do nich wiadomość i wytłuszczyłem co i jak, że takie coś mi się nie podoba i czuję się oszukany, inne produkty, które zamówiłem w okresie równoległym do owego telefonu, już dawno doszly, więc będę żądał zwrotu kosztów przesyłki DHL. Póki co nie otrzymałem odpowiedzi, jednak zaczynam podejrzewać, iż skończy się na tym, że dostanę kolejny tracking number. Zostało 7 dni do zakończenia purchase protection time, chińczyk pewnie myśli, że grając na zwłokę, nie zorientuję się, że owy termin minie, on dostanie pieniądze i wyjdę na gołodupca.... Zaczynam już naprawdę poważnie myśleć o otwarciu sporu, jednak nigdy czegoś takiego nie robiłem, czytałem poprzednie strony, jednak boję się, że coś pójdzie nie tak. Czy mógłbym prosić o pomoc w poprowadzeniu owego sporu?