Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
18 lip 2014, o 10:24
Możesz im tak napisać:
Purchased goods I have not received until today.
I want a Full Refund of my money.
i załącz screena z trackingu przesyłki
18 lip 2014, o 10:34
Możesz im tak napisać:
Purchased goods I have not received until today.
I want a Full Refund of my money.
i załącz screena z trackingu przesyłki
Dzięki, tak napisałem.
dam znać jak to się zakończy
18 lip 2014, o 14:44
Panowie , mógłby ktoś podpowiedzieć , może ktoś już tak miał :)
Miałem spór , bo nie było trackingu , wygrałem , mam teraz refund completed i czekam na zwrot kasy.
Ale akurat dzisiaj okazało się , że nagle pojawił się status mojego zamówienia , po miesiącu praktycznie.
I teraz pytanie , czy Ali może cofnąć zwrócone mi pieniądze ? (jeszcze nie mam na koncie), spór zakończony i refund completed.
Refunded to Credit Card: xxxx xxxx xxxx 1382
18 lip 2014, o 14:49
Możesz się z typem umówić że kupisz jeszcze raz, ale on nie bęzdzie wysyłał i odrazu potwierdzisz przyjście, ale zrób to jeśli faktycznie paczka przyjdzie i będzie wsio git i cacy. Możesz o tym go teraz poinformować.
Wysłane z już nie mojego HM 1SW
18 lip 2014, o 14:56
Chyba nie zrozumiałeś mojego pytania :)
Chodzi o to , czy Ali może cofnąć zwrot pieniędzy mimo zakończenia sporu i "zwrócenia"/"wysłania" kasy na moje konto.
Zamówiłem telefon już od kogoś innego i będę czekał na nową przesyłkę. Tamta zapewne kiedyś dojdzie do mnie , to wtedy albo im odeślę te paczkę albo sprzedam i wpłacę im kasę na konto , oczywiście odpowiednio im odlicze za moje nerwy :)
18 lip 2014, o 15:05
Ali nie cofnie zwrotu. tak więc kasę otrzymasz.
18 lip 2014, o 15:12
Witam
Jestem tutaj nowa i pierwsze zamówienie i problem.
Mianowicie zamówiłam obuwie i sprzedawca do tej pory nie nadał przesyłki

gdzie ja mogę otworzyć spór? czy w takim przypadku może to automatycznie się odbywa?
18 lip 2014, o 17:31
Masz status aukcji : closed i wyjaśnienie że sprzedawca nie wysłał towaru.
otwórz sobie zakładkę "Financial" finanse tam powinno być wszystko Ali... z automatu zwraca kasę,
gdy sprzedawca nie wyśle.
zwrot 3-10 dni roboczych