przez basa » 24 paź 2015, o 08:49
Mam dosc nietypowy temat dotyczacy sporu z chinczykiem , tak sie zastanawiam czy sprzedawca nie probuje jak to sie mowi oszukac system i oszukac oczywiscie kupujacego tak by wywinac sie ze sporu i dostac kase.
Zamowilem towar miesiac temu chinczyk zwlekal z podaniem numeru trackingowego przez 15 dni no ale mial do tego prawo bo tak mial podane w opcjach aukcji , oczywiscie tracking podal ostatniego mozliwego dnia. Mimo ze wybralem china post to podal mi tracking do NLpost, no ale ok czekam bo wiem ze pre advised pojawi sie pewnie za tydzien. Mija 10 dni pytam sprzedawce czemu nie dziala tracking , on odpowiada jak nie dziala ? Mi dziala i daje linka do 17track , ale oczywiscie nie bylo nic wyskakiwalo ze not found .
Zaczelo mnie to wkurzac ze chinczyk probuje ze mnie zrobic glupka wiec po 12 dniu otworzylem dispute. Chinczyk odrzucil dispute ponownie wklejajac link do niedzialajacego linku do 17track. Oczywiscie numer sprawdzilem takze na yanwen i nlpost i r4v ale nadal zero results. Wiec nie mialem wyboru minal miesiac od zakupu chinczyk odrzuca niedzialajacy tracking dispute , rzuca mi scieme ze jemu dziala wiec co zrobic eskalowalem.
I tu sie zaczynaja moje podejrzenia do kombinacji chinczyka bo przeciez po eskalacji jestem juz utopiony z czasem ochrony jak tracking zacznie dzialac , a jak sie okazalo po 3 dniach od eskalacji pojawia sie w trackingu item pre advised. Wiec teraz jak ali zajmie sie sprawa to tracking juz dziala dispute odrzuca zniknie mi mozliwosc otworzenia ponownie sporu , jak sam dam cancel podobnie. A przeciez chinczyk teraz mogl sobie wyslac pusta paczke albo nawet dac tracking do jakiegos innego klienta , poprostu w ten sposob po eskalacji kiedy tracking zadzialal stoje troche na straconej pozycji jakby sie finalnie okazalo przy odbiorze paczki ze ta cala transakcja to fake chinczyka.
Pytanie teraz jak to jest zalatwiane przez ali w przypadku gdy w momencie eskalacji tracking faktycznie nie dzialal a data pierwszego statusu pojawia sie 3 dni po eskalacji ? Moze ktos mial taka sytuacje bo nie za bardzo wiem jakie teraz mam opcje ? Mozna eskalowany dispute przeciagac az do momentu odebrania przesylki ?