Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

9 paź 2015, o 14:33

Można otworzyć spór chyba do 15 dni po zaakceptowaniu zamówienia. Wiec spróbuj.

9 paź 2015, o 14:33

W ciągu 30 dni po potwierdzeniu masz jeszcze możliwość otwarcia sporu, zobacz, czy masz taką możliwość.

10 paź 2015, o 17:05

Witajcie.
Jestem nowy na forum.
Dołączam się do rozmowy.
Mianowicie:
Dnia 22-09.2015 zamówiłem telefon za 169$. Chwilę po zakupię otrzymałem wiadomość o sprzedawcy, która brzmi tak:
1. We can send out after 15 days and it usually takes 30 days to arrive at you when you send out /
Międzyczasie zauważyłem że sklep otrzymał kilka negatywnych opinii, więc napisałem o swoich obawach. Odpowiedź:
2. Dont worry about that. You know we cant make every one satisfied, but we will try our best and if there is really our problem, we would like to compensate.
i kolejna ostatnia wiadomość:
3. We will send out your order when we come back from our National Day Holiday and I will offer you the right tracking number after 3 days when we sent out

Otrzymałem numer przesyłki który jest nieprawidłowy, po opiniach wnioskuję, że nie mają telefonu w swojej ofercie który próbowali sprzedać.
W sumie 169$ to nie jest mała kwota i nie chciałbym tego stracić.
Ochrona kupującego wygasa za 20 dni i moje pytanie: Mam czekać czy może otworzyć spór.

Dziękuję i pozdrawiam. :mrgreen:

10 paź 2015, o 17:14

Pewnie nie mają telefonu na stanie , jak nie chcesz czekać dłużej to zakładaj spór i dogadaj się ze sprzedawcą ze to Ty rezygnujesz z zakupu.
Dzięki temu szybciej dostaniesz zwrot $.

Ale nie napisałeś co to za telefon , moze nikt ze sprzedawców jeszcze go nie ma ?

10 paź 2015, o 17:20

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jak placiles z konta dolarowego to mozesz sie bawic w cancel, jesli placiles z innej waluty - to musisz wiedziec ze sporo stracisz po zwrocie pieniedzy na przewalutowaniach i oplatach wiec sam sie zastanow co ci sie oplaca

10 paź 2015, o 17:27

Telefon to DOOGEE F3 PRO.
Link do aukcji: http://www.aliexpress.com/item/New-Orig ... 78370.html

Płaciłem kartą kredytową w dolarach.

10 paź 2015, o 17:38

Wydaje mi się że Doogee F3 to jeszcze przedsprzedaż więc na razie mozesz czekać .
Chyba jeszcze u nikogo nie jest dostępny.

10 paź 2015, o 17:47

Pewnie masz rację.
Poczekam więc jeszcze troszkę czasu. Dzięki za odpowiedź. :)

10 paź 2015, o 21:38

Napisz o przedłużenie ochrony

11 paź 2015, o 10:24

Dzięki za sugestię, napisałem i teraz czekam na odpowiedź. :)
Odpowiedz