Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
6 paź 2015, o 17:32
Tracking z pierwszej paczki, ale ten z śledzeniem w chinach tylko. Tej drugiej nie mam
6 paź 2015, o 20:18
Jak długo czeka sie na rozstrzygnięcie eskalacji?
6 paź 2015, o 21:23
Aż komisja ustali co i jak. Dlatego im lepsze masz dowody tym szybciej.
7 paź 2015, o 12:27
A to nie zależy też od punktów ali. Tych odznaczeń za kupowanie?
8 paź 2015, o 15:12
Witam. Jeżeli telefon kosztował mnie np 500 zł a w dispute napisałem chinczykowi ze mogę odesłać jego refurba ale za 700 zl (lub wymianę na inny model) i się zgodził na kasę i podał adres to czy Ali odda mi 500 czy 700 zł?
Wysłane z mojego JY-G3
8 paź 2015, o 16:02
Nie dostaniesz nic ponad to co zapłaciłeś.
8 paź 2015, o 16:16
Czyli Chińczyk kita wali..? Ze tak to ujmę..
Nawet jak dodatkowo użyłem kuponów na 60 dolców?
Ostatnio edytowano 8 paź 2015, o 16:24 przez
KarlosW, łącznie edytowano 1 raz
8 paź 2015, o 16:18
Przecież pieniądze zwraca Ci Aliexpress a nie sprzedawca, który ich jeszcze nie dostał. Jak Ali może Ci zwrócić więcej niż dostało
8 paź 2015, o 18:14
Czyli Chińczyk kita wali..? Ze tak to ujmę..
Nawet jak dodatkowo użyłem kuponów na 60 dolców?
to jest powod ze maCi zwrocic wiecej niz zaplaciles ?
zalosny jestes
regulamin w tym zakresie jest prosty i stosowany na wielu serwisach aukcyjnych bardzo podobnie
ale fakt - jesli obiecuje ci jakies dziwne dodatkowe pieniadze, to mozna powiedziec, ze |kita| ale zapewne na Twoje zadanie, bo sam tego nie wymyslil i pisze tak abys sie wreszie odczepil
zreszta nie wierze, ze obiecal Ci dodatkowe pieniadze, a jedynie zapewnil zwrot pieniedzy (zaplaconych)
Ostatnio edytowano 8 paź 2015, o 18:18 przez
existe, łącznie edytowano 1 raz
8 paź 2015, o 18:17
Chodzi o to ze ta kwota została potwierdzona przez niego a nie otrzymuje się jej. Jest to w sumie jasne ale jednak nie powinna być taka kwota (wyzsza) potwierdzana tylko ta rzeczywista o której piszesz..