Przeczytałem FAQ, przeczytałem ostatnich kilka stron tego tematu z podobnymi (i nie tylko) problemami. Ale mam pytania.
Streszczenie dla ciekawskich, nie wymagane do udzielenia odpowiedzi ;) : kupiłem elementy elektroniczne, chińczyk wysłał coś zupełnie innego, założyłem spór żądając refundacji 100% lub wysłania właściwego towaru, ze zdjęciem niewłaściwego towaru, i informacją że niewłaściwy towar mogę odesłać ale przy pokryciu kosztów 7$.
Chińczyk odpisał że proponuje mi zatrzymanie towaru i refund 60%, nie zgodziłem się powracając do pierwotnych żądań.
Nie zgodziłem się.
Właściwy problem:
Teraz przedstawił kontrpropozycję: wyśle mi towar raz jeszcze, zaś refundację ustawił na 0$.
1. Co się dzieje przy kliknięciu Accept, czy mam możliwość zmiany refundacji, czy powinienem najpierw kliknąć Modify a później ew. Accept. czy może unikać obu opcji. Innymi słowy czy przyciski typu Accept działają na zasadzie: kliknąłeś to poszło, czy otwierają jednak jakieś okno edycji?
2. Czy jeśli opis dysputy wygląda tak:
i go zaakceptuję, to jest to w jakiś sposób wiążące - do wyegzekwowania, czy dostanę nowy okres ochrony na wysyłkę poprawnego towaru, czy może sprzedawca dostaje kasę a ja mam liczyć na jego prawdomówność?Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Najchętniej poczekałbym na właściwy towar, ale zastanawiam się czy ta druga wysyłka jest objęta ochroną aliexpress?
Tego nie ma jasno w FAQ, moje wątpliwości dotyczą zwłaszcza tych 2 punktów z FAQ
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Z tego nie wynika czy kliknięcie Accept przy propozycji sprzedawcy że wyśle towar ponownie, spowoduje że on natychmiast dostaje kasę? Czy jednak jest to w jakiś sposób sprytniejsze?
Pozdrawiam i na dobre rady liczę ;)