Hej.
Przeczytałem FAQ, przeczytałem ostatnich kilka stron tego tematu z podobnymi (i nie tylko) problemami. Ale mam pytania.
Streszczenie dla ciekawskich, nie wymagane do udzielenia odpowiedzi ;) : kupiłem elementy elektroniczne, chińczyk wysłał coś zupełnie innego, założyłem spór żądając refundacji 100% lub wysłania właściwego towaru, ze zdjęciem niewłaściwego towaru, i informacją że niewłaściwy towar mogę odesłać ale przy pokryciu kosztów 7$.
Chińczyk odpisał że proponuje mi zatrzymanie towaru i refund 60%, nie zgodziłem się powracając do pierwotnych żądań.
Nie zgodziłem się.
Właściwy problem:
Teraz przedstawił kontrpropozycję: wyśle mi towar raz jeszcze, zaś refundację ustawił na 0$.
1. Co się dzieje przy kliknięciu Accept, czy mam możliwość zmiany refundacji, czy powinienem najpierw kliknąć Modify a później ew. Accept. czy może unikać obu opcji. Innymi słowy czy przyciski typu Accept działają na zasadzie: kliknąłeś to poszło, czy otwierają jednak jakieś okno edycji?
2. Czy jeśli opis dysputy wygląda tak:
i go zaakceptuję, to jest to w jakiś sposób wiążące - do wyegzekwowania, czy dostanę nowy okres ochrony na wysyłkę poprawnego towaru, czy może sprzedawca dostaje kasę a ja mam liczyć na jego prawdomówność?
Najchętniej poczekałbym na właściwy towar, ale zastanawiam się czy ta druga wysyłka jest objęta ochroną aliexpress?
Tego nie ma jasno w FAQ, moje wątpliwości dotyczą zwłaszcza tych 2 punktów z FAQ
Z tego nie wynika czy kliknięcie Accept przy propozycji sprzedawcy że wyśle towar ponownie, spowoduje że on natychmiast dostaje kasę? Czy jednak jest to w jakiś sposób sprytniejsze?
Pozdrawiam i na dobre rady liczę ;)