Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

Postprzez kysior » 1 lis 2016, o 16:46

Z tego, co tu wyczytałem, to V7 ma nieco lepszy algorytm drogi sprzątania - że niby lepiej czyści przy krawędziach - i ma możliwość sterowania z aplikacji. Ale podkreślam - info zaczytane na forum, nie z własnych obserwacji.
kysior

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung

Postprzez wilkw » 1 lis 2016, o 17:43

Na pewno A4 ma większą moc ssania.
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Postprzez kysior » 1 lis 2016, o 19:46

Pytanie było w czym V7 jest lepszy, to odpowiedziałem. A A4 ma siłę ssania, V7 nie ma żadnej, tam jedynie ruch szczotki obrotowej wrzuca śmieci do pojemnika, nie ma nic innego. W A4 jest jeszcze dodatkowo jakoś produkowana siłą ssąca - pewnie dodatkowy silniczek z turbinką.
kysior

Postprzez Rafal1435 » 1 lis 2016, o 19:56

kysior napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli nie ma nad czym się zastanawiać, co do algorytmów to nie wierzę w to, pewnie każdy ma taki sam algorytm a kwestia dokładności to pewnie kwestia subiektywnej oceny i "farta" odkurzacza bo on niestety nie skanuje pokoju
Rafal1435
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: Elephone P9000

Postprzez kysior » 1 lis 2016, o 20:14

Też mi się tak wydaje. Aplikacja dajmy gadżet, ale raczej zbędny. Co to algorytmu - ciężko go w warunkach domowych ocenić. A siła ssąca jest nie do przecenienia ;)

A ja właśnie kupiłem V7s. Dla mycia na mokro. Zobaczymy...
kysior

Postprzez robot » 1 lis 2016, o 20:17

kysior napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

akurat mam oba - i widac roznice w sprzataniu przy krawedziach / rogach....
robot
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: lumia

Postprzez Rafal1435 » 1 lis 2016, o 20:29

robot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mozesz zademonstrowac na filmiku na czym polega roznica? Nie dojezdza do konca czy co? To raczej bardziej bedzie wina czujnikow(moze inne mniej dokladne?) niz algorytmu
Rafal1435
AKTYWNY

Postprzez robot » 1 lis 2016, o 20:34

Rafal1435 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mozesz zademonstrowac na filmiku na czym polega roznica? Nie dojezdza do konca czy co? To raczej bardziej bedzie wina czujnikow(moze inne mniej dokladne?) niz algorytmu

nie chce mi sie krecic jakis filmikow ... ot porostu v7 napierdala prawie o sciane i dzieki temu na pewnow szystko zbierze . a4 zatrzymuje sie czasami 1cm ... i jedzie rownloegle ..przy czym na rogach robi jeszcze "odejscie " od sciany i wtedy najczesciej zmiotka nie dosciega do krawedzi ..czasami na prostej sciane tez tak ma .. widac to w rogachszczegolnie... gdzie v7 prawie da rade wszystko wymiesc , a4 niestety nie.
robot
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: lumia

Postprzez Rafal1435 » 1 lis 2016, o 21:06

cholera i znowu nie wiem co wybrac a do 11.11 coraz mniej czasu :), powiedz mi jeszcze bo ciekawi mnie ta siła ciągu, co jest wstanie wciagnac A4 czego nie wciagnie juz v7? Ziarna od ptakow posprzata v7 czy to juz za ciezkie?
Rafal1435
AKTYWNY

Postprzez aquel » 1 lis 2016, o 21:11

A to 11.11 będzie jakaś promocja na to? Pytam bo nie wiem czy czekać? na GB jak wpiszesz jakikolwiek kod zniżkowy to Ci nawet powiększa cenę to nie wiem czy już taniej będzie.
aquel

Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi

Postprzez pf05 » 1 lis 2016, o 21:32

Rafal1435 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Stary, ja wlasciwie butow w mieszkaniu nie zdejmuję. V7 wszystko wciąga. Paprochy, piach, resztki błota w przedpokoju, okruchy chleba, rozdeptane paluszki, płatki bezproblemowo. Ziarna na bank. Też ma silę ssania, nie wiem na jakiej podstawie ktos tam napisal ze nie ciagnie w ogóle.
A4 jak piszą koledzy wyżej na pewno lepiej zasysa, ale to potrzebne przy dywanach jest podobno. Jak masz same dywany to A4, jak brak lub niewiele to V7. Tak ja to widzę.
pf05

Pochwały: 2
Telefon:: Iphone6

Postprzez Rafal1435 » 1 lis 2016, o 23:01

pf05 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Stary, ja wlasciwie butow w mieszkaniu nie zdejmuję. V7 wszystko wciąga. Paprochy, piach, resztki błota w przedpokoju, okruchy chleba, rozdeptane paluszki, płatki bezproblemowo. Ziarna na bank. Też ma silę ssania, nie wiem na jakiej podstawie ktos tam napisal ze nie ciagnie w ogóle.
A4 jak piszą koledzy wyżej na pewno lepiej zasysa, ale to potrzebne przy dywanach jest podobno. Jak masz same dywany to A4, jak brak lub niewiele to V7. Tak ja to widzę.

Same panele i kafelki, biorę v7! Dzięki za podpowiedź, czyli wróciłem do opcji z przed 2tygodni czyli v7 ;)
Rafal1435
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić