Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

26 paź 2017, o 13:24

@HongKong_Goldway , to była ogólna uwaga-post nie dotyczył personalnie Ciebie i twojej strony ,po prostu zanim napisałem tutaj, wysłałem info do Goldiego przez ALI albo maila ( juz nie pamiętam dokładnie) a oni mieli to centralnie gdzies... nawet nikt nie odpisał...Po twojej pomocy wszystko jak najbardziej jest w porządku wysłałem fona i zobaczymy co będzie dalej, spoko napiszę co i jak :) zresztą na pl forum xiaomi też napisałem ze wysłałem fona, bo ludzie są ciekawi jak będzie działac gwarancja w Chinach.

28 paź 2017, o 18:00

Dostane u was cool 1 w takim kolorze jak pierwszy od prawej? Ten różowy?

Obrazek

30 paź 2017, o 12:12

Banan3xL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niestety nie mamy tej wersji kolorystycznej w ofercie.

30 paź 2017, o 14:26

Dostałem screeny z przeprowadzonego testu i jest może i minimalnie lepiej, ale nie idealnie.

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1Dfm.XdLO ... V0FXar.jpg
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1r66XrwoQ ... TxpXal.jpg
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1zSuxrrsT ... OCVXaY.jpg

Chińczyk twierdzi, że wszystko jest w porządku bo osiągnął 8h na ekranie (jednym ciągiem, wtedy zawsze wyniki są wysokie). Fajnie, ale problemem były drenaże w trybie standby.

Przed i po:
Obrazek

Widać o co chodzi? Coś ciągle wybudza telefon i żre baterię, wcześniej tego nie było.

30 paź 2017, o 14:54

penguino napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
A testy pod obciążeniem?

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

30 paź 2017, o 15:55

Popatrz na ustawienia aplikacji, może jakas APP powoduje wybudzenie, albo któraś ostro drenuje baterię.

30 paź 2017, o 15:57

Witam.czy mozna otrzymac dobry rabat na tel xiaomi redmi 4 3/32 gold.
Tzn aby byl caly gold(zloty)

30 paź 2017, o 17:52

Sebastian1988 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prosiłem o test w trybie standby (bo z tym były problemy) a dostałem to co widzisz. Ekran był włączony gdy bateria spadała z 85% do 20%. Przez cały czas pokazuje że telefon był wybudzony, a tego wcześniej nie było. Widziałem doniesienia na forach o tym problemie i za bardzo nie udawało się go wyeliminować.
Piotrek_22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie mam telefonu u siebie, jest w Chinach na naprawie.

30 paź 2017, o 18:38

Mam xiaomi już kilka lat,(wymieniam co rok, dwa) i nie raz, nie dwa drenaż baterii był spowodowany wersją softu a nie fona, czasami ten sam fon chodził 12h a czasami 3 dni w zależności od zainstalowanego sotu i ustawień na telefonie (poczytaj pl forum xiaomi)

30 paź 2017, o 20:23

Zanim poleciał do Chin, telefon przez 5 miesięcy był na różnych wersjach MIUI Global. Nigdy nie udało się dobić do 3h na ekranie, nigdy nie działał dłużej niż dwa dni - wyładowywał się w tempie dużo ponad 30% dziennie w trybie standby. Z wyłączonymi śmieciami od Google'a, bez LTE, bez GPSu.

30 paź 2017, o 22:13

No to w czym problem ma goldi?? naprawić/wymienić i cześć ::)

30 paź 2017, o 22:46

W tym, że to dla nich koszt i nie chcą tego robić (nie wiedzą co?). Najpierw przez miesiąc próbowali mnie zbyć, wprowadzić w maliny. Potem telefon pojechał pierwszy raz, oddali do serwisu Xiaomi, a ten powiedział że wszystko jest dobrze... No to mi odesłali i nie dość, że bateria dalej znikała w oczach to jeszcze przy aktualizacji złapał bootloopa. Goldi najpierw powiedział, że wszystko jest dobrze i żebym sam zmienił soft (nie mogę), a potem zaproponował 10$ rabatu do kolejnego zamówienia... Dopiero raban tu i w innych miejscach ruszył sprawę do przodu. Po wielu niedopowiedzeniach udało się ustalić, że na własny koszt wymienili baterię i zrobili test którego screenshoty masz powyżej. Test który wypadł mocno średnio - bateria dalej leci w tempie 1% na godzinę, coś go non stop wybudza (nie przechodzi w deep sleep) i niby uzyskali 8h na ekranie, ale w ciągu 1,5 dnia po prostu z włączonym ekranem (krótkie użytkowanie non stop poprawia SOT, a problem jest z czuwaniem), podczas gdy Redmi 3S takie wyniki powinien wykręcać podczas 4 dni. Dla Goldwaya wszystko jest naprawione i chcą odsyłać telefon...
Odpowiedz