Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez HongKong_Goldway » 14 lip 2017, o 09:46

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jest to nowy model, trzeba będzie chwilę poczekać zanim ceny spadną.

1. Tak, przesyłka DHL chroni od opłat celnych.
2. Ciężko powiedzieć, są problemy z jej realizacją.

Tak, nawet w wersji GLOBAL:
http://bit.ly/2tnhigx

Jeszcze raz powtarzam:
Nasz zespół powiadomił Cię, że całkowite koszty dostawy w dwie strony z ewentualnym podatkiem przy powrocie przesyłki mogą wynieść nawet 50$ oraz że bardziej opłacalne dla Ciebie mogło okazać się naprawienie urządzenia na własną rękę. Dlatego też wysłałem Ci link do przykładowej aukcji gdzie możesz kupić tanio wyświetlacz i nie tracić czasu.
Nie prawdą jest, że chcieliśmy 50$ za samą naprawę.
Nie prawdą jest, że obiecałem Ci zwrot połowy kosztów.
Jeśli nadal uważasz, że Cię oszukaliśmy to są odpowiednie narzędzia na Aliexpress aby to zgłosić. Ja nie będę już reagował na Twoje wiadomości.
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez jan1994 » 14 lip 2017, o 11:04

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozumiem, ale czy @fighter nie należy się jakaś rekompensata z Waszej strony za to, że naprawił na własny koszt usterkę, którą Wy musielibyście usunąć w ramach gwarancji ?
jan1994
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: MI 5

Postprzez panalbin » 14 lip 2017, o 11:24

Że3nada odpowiedz i tłumaczenia goldway to kpina z klienta. Oszukaliscie go takie jest moje zdanie.
panalbin

Telefon:: redmi

Postprzez pete67 » 14 lip 2017, o 11:55

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

kontekst poniższej wypowiedzi
"Two ways shipping costis about 50USD and it will take about 2-3 months"
Mój angielski jest trochę "kali chcieć jeść, duża i szybka"
Nie mniej teraz jak rozumiem przekaz brzmi:
Gwarancja jest bezpłatna ale Ty ponosisz koszty wysyłki w obie strony (w tym ew. VAT i inne które mogą się przyplątać. ) I przy powrocie i może wynieść nawet 50$
I nie ma tu sprecyzowanej kwoty.

Goldway, czy tak należy rozumieć tekst załączony w skrinie?
Czy da się zrobić tak że do Was wysyłam poleconym za 19zł, a powrot jest DHLem tak jak zakup nowego telefonu? Bo na moje wychodzi, że 19zł plus 20$ na dziś to koło 100zł.

Goldway - kolejne pytanie, kiedy będą wersje global czyli z LTE800 na nowsze telefony jak
mi note2 czy mi6
Dzięki za info
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez mac30 » 14 lip 2017, o 12:25

Przy takim podejściu Goldwaya do klienta lepiej opłaci się kupić telefon w Polsce z dwuletnią gwarancją realizowaną na terenie kraju.
mac30

Telefon:: samsung

Postprzez AnimalPL » 14 lip 2017, o 12:36

mac30 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Goldaway to nie jedyny sprzedawca....ja polecam banggood.
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez pakerps » 14 lip 2017, o 13:55

Dobra ciąg dalszy mojej reklamacji telefonu ... ( RMN3p) - padł po 9 miesiącach
Wysłałem na początku czerwca( 18 zł koszt wysłania do chin) ... Doszedł po 2 tygodniach do Goldweya
Wczoraj otrzymałem informacje że telefon naprawiony ( wymienili płyte główną - czyli poważna sprawa)
Za naprawe nie musze ponosić kosztów bo to w ramach gwarancji.
Dziś dogadałem się że chce aby naprawiony telefon został wysłany z powrotem znanym obecnie DHLem ( gdy dopłacę 20 $ )
Oczywiście zapłaciłem.
Jak telefon przyjdzie dam znać... ( czyli koszty które poniosłem to 18 zł + 20 $ na powrót dhlem)
pakerps
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: chiński :)

Postprzez blazej969 » 14 lip 2017, o 16:33

Ryboos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co do drugiego pytania to raczej nie polecam. Wyjaśnię jak to było w moim przypadku. W RN 3 pro padło mi wejście micro USB. Początkowo Goldway polecał mi, abym zmienił ładowarkę, spróbował kompa z win7 itd. wgrał nowego softa (za każdym razem pisałem im, że telefon jest martwy), ale mniejsza z tym. Z Goldwayem próbowałem się dogadać, żeby telefon odesłać do Chin na naprawę. Na wymianie korespondencji zeszło mi jakieś 2 tygodnie. Sam Goldway polecał, żebym skorzystał z "one year replacement warranty" chciałem tego uniknąć, bo dostałbym kasę a nie telefon. Koniec końców skorzystałem z tej dodatkowo płatnej gwarancji. Telefon odesłałem do Słubic skąd zapewne został przesłany do Chin. Po jakimś czasie próbowałem się dowiedzieć co i jak z moim telefonem. Pisałem do nich kilkanaście mejli wszystko jak grochem o ścianę. Po 30 dniach uznali, że awaria telefonu mieści się w ramach gwarancji. Za telefon zapłaciłem w euro to voucher chcieli mi przeliczyć na dolarach w stosunki 1:1. Po kolejnych 40-45 dniach otrzymałem voucher na aliexpress o wartości telefonu pomniejszony o 6,5% czy coś koło tego.
blazej969

Telefon:: xperia SP

Postprzez onelove » 14 lip 2017, o 20:10

pakerps napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Były jakieś inne możliwości wysyłka listem poleconym ekonomicznym? za darmo albo 5$? czy coś w tej cenie?
onelove

Pochwały: 6
Telefon:: Myphone

Postprzez pakerps » 14 lip 2017, o 22:41

Pewnie tu jest dostepne wszystko, ja z gory chcialem jak najszybciej odzysksc tel stad taka opcje sam zaproponowalem
pakerps
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: chiński :)

Postprzez ricki » 15 lip 2017, o 09:09

Tak po cichutku bezvatowa przesyłka podrożała o niemal 5 USD. Nie idźcie tą drogą

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
ricki

Pochwały: 1

Postprzez I†achi » 16 lip 2017, o 19:42

ricki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Luzik arbuzik. Są inne sklepy.
Rynek to ciągła walka o klienta.
I†achi

Pochwały: 1
Telefon:: iP4S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić