przez pete67 » 10 lip 2017, o 19:29
U Goldwaya gwarancja to kpina coś się zepsuje musisz wysłać list za 35 zł do niego na swój koszt. Przelać mu 50 USD za naprawę i 12 Usd za wysyłkę powrotną. Jescze jak trafi na celny to czeka się wat. Poczytaj na wykopie ile osób oszukał na wykopie
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
fajnie by było gdyby wszyscy trzymali się faktów z własnego doświadczenia.Nie "faktów " zaczytanych i zasłyszanych...
Mianowicie jak ktoś miał złe doświadczenia to pisać jak było ale nie powoływać się na cudze doświadczenia.
Takie pianie że, "bo na wykopie ludzie piszą że trzeba za wszystko płacić..." Papier wszystko przyjmie jak to się kiedyś mówiło.
Założenie jest oczywiste, jak sprzęt jest popsuty to się go odsyła do sprzedawcy i tyle.
Tam orzekają jaka była przyczyna powstania usterki.
wysyłka faktycznie kosztuje poniżej 20z, sprawdzałem gdy sam coś odsyłałem, trzeba mysleć jak wysłąć aby obyło się bez dodatkowych kosztów.
Na tym polega gwarancja sprzedawcy. Jest na JEGO warunkach.
Gdzie indziej można kupić sprzęt gdzie gwarancja realizowana jest w PL - każdy ma wybór.
Wspomniany wcześniej GB i że wielki sklep.... ale przeczytajcie jakie tam są warunki, co "się należy " itd...
Wszystko można podsumować - Kupuj w PL będziesz miał i gwarancje i rękojmie... po polsku i zrozumiale.
No i też jeszcze jak odpisujesz na czyjś post to trzymaj się tematu bo teraz to takie czyste hejtowanie.