@blue_voyager - czy jest jakiś szczególny powód, dla którego jesteś tak stronniczy? Czy Twoją rolą, jako moderatora, nie powinno być bezstronnym?
Pozwalasz na osobiste wycieczki Szymiego jednocześnie bardzo bacznie zaznaczając każde "przewinienie" krytykujących sprzedawcę - dlaczego?
Ignorujesz fakt, że @HongKong_Goldway ignoruje pytania, które pozwoliłyby wyjaśnić wszelkie wątpliwości - dlaczego?
Gdybyś chciał zrozumieć, na czym polega cały problem, zyskałbyś nieco więcej szacunku niż używając możliwości zamknięcia wątku na parę godzin, wiesz?
Jeśli ktokolwiek jeszcze nie rozumie, to:
1) krucjata zaczęta przeze mnie, podchwycona przez inne osoby i rozwinięta na wykopie, to nie krucjata, a bardzo precyzyjne rozliczanie sprzedawcy z tego, do czego się zobowiązał.
2) Sprzedawca zobowiązał się do wysłania paczek w 48h od zakupu. Przyspieszoną obsługę wycenił na ~ $10. Ja i wiele innych osób zechcieliśmy z tej opcji skorzystać. Istnieje uzasadnione podejrzenie, że znaczna część przesyłek została wysłana z opóźnieniem, co oznacza, że sprzedawca nie dotrzymał swojego zobowiązania i nie zaproponował zwrotu rzeczonych ~$10.
3) Pomimo wielokrotnego wezwania sprzedawcy w postach tu, na forum, do jednoznacznego przedstawienia dowodów potwierdzających, że przesyłki zostały wysłane w 48h (international postal system temu zaprzecza), sprzedawca ignoruje te prośby jednocześnie dając odpowiedzi, w których punkt 1 i 2 są sprzeczne (dlatego z grzeczności reszty odpowiedzi nie skomentuję).
4) jeśli komukolwiek wydaje się, że 1) spowodowane jest brakiem doświadczenia w zakupach w Azji, to z radością wyjaśniam, że wniosek jest, cytując Szymiego, z tyłka, jednak nie jest to miejsce na opisywanie mojego doświadczenia w azjatyckich zakupach. 1) spowodowane jest wyłącznie faktem, że sprzedawca zaoferował usługę premium za którą pobrał opłatę i najprawdopodobniej nie dotrzymał umowy. Dla jasności - nigdy nie oczekiwałem wysokich standardów obsługi w Chinach, HK czy okolicach - jeśli chcę wysoką jakość obsługi, robię zakupy na Amazonie. Nigdy, do czasu, gdy ktoś napisał "Silver VIP 48h, ~$10".
Nie zgadzam się na to, aby udawać, że wszystko jest OK - każdy, kto ma elementarną umiejętność czytania ze zrozumieniem zobaczy, że odpowiedź sprzedawcy jest niespójna, nie na temat i niczego nie wyjaśnia. Dlatego rolą moderatora powinno być podjęcie decyzji, czy warto na forum promować sprzedawcę, który robi to, co robi Goldway.
Zgadzam się natomiast z tym, że dalsze produkowanie się w tym wątku jest pozbawione sensu i jedynym sensownym rozwiązaniem jest założenie sporu na Aliexpress. Jeśli ktokolwiek jeszcze chciałby ze mną w tej sprawie porozmawiać, zapraszam do wiadomości prywatnych.
Pochwały przyznane za posta: 5