przez basswitek » 4 lis 2016, o 19:59
No właśnie bądźmy precyzyjni - nic więcej się nie potwierdziło, 90% dotyczy tylko starych Meizu albo innych pojedynczych przypadków sprzed lat. Od 2 lat zero informacji na forum o refurbach, poza odradzaniem tej firmy bo ktoś coś tam słyszał. Ja u nich kupiłem 5 telefonów i zero problemów, 6 w drodze. Jak będą znowu mieli najlepsze oferty na telefon, jaki mnie interesuje, to chętnie ponownie tam kupię w pierwszej kolejności. Śmieszy mnie jak wrzucając promocje na Mi4c, ktoś zaraz wyskoczył że uwaga bo to pewnie refurb, a telefon pachnie nowością, z nowymi oryginalnymi akcesoriami i poobklejany fabrycznymi naklejkami. Dokładnie taki sam jak z innych sklepów tylko taniej. Jeszcze bardziej absurdalnie brzmi jak miałyby być refurby najnowszych telefonów. Więc jeśli mamy być precyzyjni - to nie piszcie głupot, że są cały czas przypadki refurbów i jakichś oszukanych osób, skoro do 2 lat wstecz szukając opinii o tej firmie, nic nie można znaleźć, poza powtarzaniem forumowej legendy o tej firmy i jej odradzaniem. W sumie dla mnie też koniec tematu, nie ma sensu więcej tego ciągnąć. Niech każdy sam pomyśli logicznie i sobie wyrobi opinie.