Dyskusja o promocjach telefonów

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez blue_voyager » 4 lis 2016, o 07:56

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wrzucamy promocji z tego sklepu, ponieważ zbyt często wysyła on refuby, Ktoś może o tym nie wiedziec i potem będa pretensje.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez basswitek » 4 lis 2016, o 09:17

A czy kojarzysz kiedy ostatnio komuś wysłali refurb i jaki to był telefon ? Czytałem o kilku przypadkach z marką Meizu (ale nie wiem czy to pewne), gdzie refurby tych modeli były też masowo w innych sklepach, tyle że oznaczone. O innych przypadkach i innej marce z refurbów nie słyszałem.
Może gdyby chodziło o jakieś starsze modele, to jakaś szansa i wątpliwość mogła by być. Ale refurby najnowszych modeli telefonów ? Czy to nie brzmi absurdalnie ? Na stronie mają oznaczone teraz, które są refurby a które nie, być może kiedyś tak nie było. Ja w ciągu roku kupiłem u nich 5 telefonów, 6 idzie właśnie do mnie (Redmi 3s) i jestem spokojny. Jak jakieś telefony, które się dopiero co na rynku pojawiły, miałyby być refurbami ? Przecież to niedorzeczne, w takie bajki nikt nie uwierzy. Z tego co obserwuję mają najczęściej najlepsze ceny na Xiaomi, Meizu, LeEco - a dlatego że od razu obniżają je. Wtedy zaczyna się dyskusja że to jakiś przekręt, że to niemożliwe żeby mieli takie ceny - a potem się okazuje że inne sklepy obniżają ceny do podobnego poziomu, czyli można, ale lepiej trzymać wyższą cenę i doić kupujących. Na przykładzie Mi4c 3/32 za 145$ , idę o zakład że to nie żaden przekręt tylko normalna oferta, którą za pare miesięcy może będą miały te "pewniejsze" sklepy. Są oferty tańsze od Goldway czy innych firm, gdzie lecą tu linki na okrągło, często do bardzo wątpliwych "promocji", więc w sumie może to i nie dziwne, że taki rzeczywiście tani sklep jest tu niewygodny i czym prędzej trzeba wymyślać refurby Redmi Pro albo LeEco, które weszły miesiąc czy dwa miesiące temu do sprzedaży... Po trochę dłuższym moim pobycie na tym forum, tak to dla mnie właśnie zaczyna wyglądać.
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Postprzez blue_voyager » 4 lis 2016, o 09:29

Opieram się na opiniach naszych użytkowników, zwłaszcza tych z duzym doświadczeniem na forum. I nie na jednej czy dwóch, ale powtarzających się informacjach. Poszukaj, poczytaj forum, zobaczysz.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez basswitek » 4 lis 2016, o 10:37

A dzięki za radę. I wiesz co, dokładnie tak zrobiłem. Wpisałem Fastcardtech w wyszukiwarkę, po przejrzeniu wszystkich postów do połowy 2014 roku, coś ponad 15 podstron, dałem sobie spokój. Przez ponad 2 lata wstecz - na forum był jeden konkretny post negatywny odnoście Fastcardtech, od użytkownika któremu popsuł się po pół roku ekran (Meizu M1 Note, ach te Meizu...) i nie wiadomo czy to wina tego że to był refurb, czy może się po prostu popsuł, tego nie wie sam właściciel. Oprócz tego przypadku było "jedynie" około 100 postów, w których odradzają Fastcardtech, bo cytuję "podobno wysyłają refurby" albo "ta firma słynie z wysyłania refurbów" i tego typu stwierdzenia w kółko. Rozumiem, że to są właśnie te powtarzające się, napływające informacje od użytkowników, gdzie jeden powtarza po drugim. I to jest powód do wycinania ofert na nowe modele telefonów, z obawy przed refurbami ? Niezła komedia.
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Postprzez blue_voyager » 4 lis 2016, o 10:48

Panowie, czy moja opinia o tym sklepie to mój wymysł czy Wasze doświadczenia ja potwierdzają? Jeśli się mylę, zdejmiemy "bana" dla nich z tematu promocji.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez zielony14 » 4 lis 2016, o 10:48

Kolego , jesteśmy tutaj by pomóc tym, którzy mogą nie wiedzieć o sposobie funkcjonowania tego sklepu.
Nikt przecież nie zabrania Ci kupna, możesz to śmiało zrobić, ale jeśli otrzymasz wadliwy sprzęt będziesz mógł mieć pretensje jedynie do samego siebie.
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
zielony14
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: IPHONE 11 PRO MAX

Postprzez zielony71 » 4 lis 2016, o 10:53

Radzę też przeczytać opinie na trustpilot o tym sklepie.
Zapraszam na mojego bloga o telefonach: http://zielony71.blogspot.com
zielony71

Telefon:: wphone

Postprzez blue_voyager » 4 lis 2016, o 10:57

Są pozytywne czy negatywne,? Sorry, ale nie mam czasu na szukanie opinii o sklepie w necie, dlatego poprosiłem o nie tutaj od Was.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez zielony71 » 4 lis 2016, o 10:59

Negatywne oczywiście.
Każdy sklep je wprawdzie ma, ale ten ma wyjątkowo dużo.
Zapraszam na mojego bloga o telefonach: http://zielony71.blogspot.com
zielony71

Telefon:: wphone

Postprzez yoji » 4 lis 2016, o 11:40

Witajcie wiem ze na ali za 179$ bedzie Xiaomi Mi Max , taki duzy telefon własnie potrzebuje ktoś ma dobrą cene do niego ? no chyba ze lepiej cos innego? ale chcialbym duzy wyswietlacz :) dzieki
yoji

Postprzez blue_voyager » 4 lis 2016, o 11:45

Od porad przy wyborze telefonu masz ten dział:

jaki-telefon-kupic-f59.html
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez swiezak82 » 4 lis 2016, o 12:03

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi przesłali zte z7 max w okresie kiedy ten telefon jeszcze taki stary nie był.
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić