Cool1 od LeEco oraz Coolpad

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

Postprzez ozzi91 » 6 gru 2017, o 14:07

Cool ma NFC?
ozzi91

Pochwały: 2
Telefon:: LG

Postprzez jurekg » 6 gru 2017, o 14:20

Cool1 nie ma NFC.

Tutaj link do TWRP 3.1.0 by Jemmini, ja go sobie zainstalowałem za pomocą aplikacji flashify ( wymagany jest root).

https://drive.google.com/file/d/15VHnKD ... sp=sharing
Ostatnio edytowano 6 gru 2017, o 14:52 przez jurekg, łącznie edytowano 1 raz
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez zawel » 6 gru 2017, o 14:50

zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez afeasr » 6 gru 2017, o 22:29

cool ma szybkie ładowanie i diode powiadomien led?
afeasr

Pochwały: 4
Telefon:: sd

Postprzez eSbe » 6 gru 2017, o 22:46

afeasr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
1. Nie
2. Tak

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka
eSbe
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: czajna

Postprzez Suchoparex » 7 gru 2017, o 21:00

Przyszedł do mnie w końcu Cool1 od Banggood. Na telefonie brak chińskich aplikacji, wszystko spolszczone w 100%. Wersja EUI: 5.8.018S. Model/Nazwa urządzenia: Coolpad R116. Mam w takim razie pytanie. Co daje dodatkowo zmiana softu na LeRee?
Suchoparex

Telefon:: Cool 1

Postprzez Johnlock » 7 gru 2017, o 21:03

Ktoś mi może pomóc wrócić z cuco do LeRee? :)
Miałem stocka następnie zainstalowałem LeRee, ale chciałem spróbować andorida 7 więc zainstalowałem JUI, ale było kiepsko spolszczone to wróciłem do EUI 6. Po tym chciałem mieć TWRP i jak wgrałem to tylko cuco system już pasował (na LeRee nie działało WiFi), ale po dłuższym czasie chciałbym wrócić do stock EUI LeRee tylko teraz nie wiem jak :( Ktoś mógłby mnie pokierować?
Johnlock

Pochwały: 2
Telefon:: Sony Xperia S
ROM: nAOSP 6.1 b13

Postprzez piciuok » 7 gru 2017, o 22:37

Suchoparex napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Do mnie również dotarł w końcu z banggood i wszystko po polsku. Paczka szła równe 2 tyg PDM z opcją dropship. Naruszone miałem plomby na opakowaniu - też tak miałeś? Dodatkowo puściłem wideo w pętli żeby go rozładować i tym samym sprawdzić jak daje radę na SOT. Przy okazji wyszła wada LCD - pojawiły mi się 4 kropki w dolnej części ekranu po może 4h korzystania. Porobiłem zdjęcia, wideo i wysłałem z opisem do banggood jako reklamację wadliwego towaru. Kiedyś gdzieś czytałem, ze na bad pixele nie ma gwarancji także..
4h i bad pixele 4? Co będzie po miesiącu używania?! Może ktoś zrobić zdjęcie frontu telefonu? Może to jakiś refurbished albo coś.

Też chciałbym spytać, co da wgranie LeeRe na obecny system?

Sam telefon - za te pieniądze świetnie. Przy słabych warunkach oświetleniowych bardzo bym rzekł szczegółowe fotki. Zobaczymy co wyjdzie po dłuższym okresie korzystania
piciuok

Telefon:: xr3

Postprzez jurekg » 7 gru 2017, o 23:00

Johnlock napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem tak przy powrocie z cuoco92 na leree3, że telefon nie wykrywał mi sieci wi-fi.
Nie pamiętam już dokładnie, co zrobiłem:
1. albo zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych
2. albo wgrałem leree3 jeszcze raz poprzez twrp

Próbuj, najpierw reset do ustawień fabrycznych, jak to nie pomoże to wgrywaj room jeszcze raz.
W każdym razie u mnie po którejś z tych operacji wi-fi powróciło.
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez Suchoparex » 8 gru 2017, o 08:43

piciuok napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Do mnie również dotarł w końcu z banggood i wszystko po polsku. Paczka szła równe 2 tyg PDM z opcją dropship. Naruszone miałem plomby na opakowaniu - też tak miałeś? Dodatkowo puściłem wideo w pętli żeby go rozładować i tym samym sprawdzić jak daje radę na SOT. Przy okazji wyszła wada LCD - pojawiły mi się 4 kropki w dolnej części ekranu po może 4h korzystania. Porobiłem zdjęcia, wideo i wysłałem z opisem do banggood jako reklamację wadliwego towaru. Kiedyś gdzieś czytałem, ze na bad pixele nie ma gwarancji także..
4h i bad pixele 4? Co będzie po miesiącu używania?! Może ktoś zrobić zdjęcie frontu telefonu? Może to jakiś refurbished albo coś.

Też chciałbym spytać, co da wgranie LeeRe na obecny system?

Sam telefon - za te pieniądze świetnie. Przy słabych warunkach oświetleniowych bardzo bym rzekł szczegółowe fotki. Zobaczymy co wyjdzie po dłuższym okresie korzystania

Tak, u mnie też plomby były naruszone. Podejrzewam, że sprawdzają przed wysłaniem czy dany telefon działa. Aż tak dokładnie wyświetlacza nie sprawdzałem pod kątem bad pixeli. Telefon ostatecznie ma być nie dla mnie, więc nie zrywałem z niego folii ochronnych.

To jak z tym LeRee? Jest sens jego wgrywania jeśli cały system mam po Polsku i brak chińskich aplikacji? Poprawia on coś poza tym?
Suchoparex

Telefon:: Cool 1

Postprzez _MarSs_ » 8 gru 2017, o 16:20

@piciouk @suchoparek
Trochę mnie zaskoczyliście, że macie wszystko po polsku na sofcie LeEco. Nigdy takiego chyba nikt nie widział na Cool1, więc trudno nam powiedzieć czym się różni od tych znanych.
Może wrzućcie kilka screenów z menu to Wam powiemy.
_MarSs_

Pochwały: 37
Telefon:: Cool1
ROM: LeRee

Postprzez Flyagaric » 8 gru 2017, o 16:29

To może być grzebany soft Banggood, albo BG wgrało LeRee właśnie.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco