To przykre z tym wyświetlaczczem.
Tymczasem ja dopracowałem metodę jak mieć aplikacje z prawami roota, nie mieć chińskich i mieć certyfikowany sklep
1. Wygrać TWRP, soft LeRee i SuperSu;
2. Uruchomić telefon i jakąś sprytną aplikacją usunąć niepotrzebne aplikacje chińskie, ja używam Usuwanie Aplikacji Systemowych od Jumbile, oczywiście trzeba jej dać prawa root:
3. Zrestartować telefon czy wszystko jest ok, bo jak się uprzejmy i wywalimy jakiś moduł główny, to może się już nie uruchomić i trzeba w TWRP jeszcze raz wgrać LeRee i SuperSu;
4. Jak wszystko gra, to zainstalować aplikacje wymagające roota, które lubimy używać, np. ja wgrałem Wakelock Detektor, potem je uruchomić i wybrać zainstaluj jako systemowa;
5. Restart czy wszystko działa, czy usunięte czego nie chcemy, czy dodane jako systemowa co chcemy, ewentualnie zmodyfikować pliki, które potrzebujemy np. fstab, no co tam kto lubi;
6. W SuperSu wybrać usuń całkowicie i potwierdzić zmiany w bootimage;
7. Restart
8. W ustawieniach systemowych wybrać przywracanie do fabrycznych i potwierdzić;
9. Uruchomi się TWRP i wtedy zainstalować oryginalne recovery.img
10. Uruchomić ponownie do Recovery i będzie proste stock, wybrać usuń wszystkie dane użytkownika, potwierdzić i restart;
11. Poczekać na uruchomienie systemu trochę dłużej, jeśli nie uruchomi się przez 5 minut, to wymusić restart.
12. Potem na pewno się uruchomi, oczywiście czysty, więc skonfigurować swoje konto i cieszyć się Certyfikowanym urządzeniem, na którym mamy wszystko tak jak lubimy.
Oczywiście jak w przyszłości zechcemy przywrócić fabryczne, to wróci do stanu naszego ulubionego
Pochwały przyznane za posta: 2