Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Postprzez elenthar » 9 maja 2020, o 01:08

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mówisz? Nie chcę odbiegać od wątku, ale czekam też na przesyłkę nadaną PostNL i trochę się o nią martwię, że będzie jak z singapurem.
elenthar

Telefon:: Apple

Postprzez klopps » 9 maja 2020, o 09:40

PostNL pewnie zwiększy przesył,mogła by to być również singapurska :roll: Źródło https://www.pasazer.com/news/43883/powr ... eczki.html

Autor postu otrzymał pochwałę
klopps

Pochwały: 1
Telefon:: lg

Postprzez elenthar » 9 maja 2020, o 12:21

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam nadzieję, że z Chin do Holandii równie sprawnie będzie wszystko szło :P Póki co przesyłka stoi od 29.04 jako doręczona do linii lotniczych, ale 10 dni to jeszcze nie masakra. Dziwi mnie tylko to, że tracking jest zupełnie inny niż zawsze bywało. Statusy wyglądają identycznie jak te od śledzenia 0045...
elenthar

Postprzez Jakubek » 10 maja 2020, o 19:46

od dwóch dni coś cisza z singapurską :/
Jakubek

Telefon:: Xiaomi
ROM: Miui 11

Postprzez em59 » 11 maja 2020, o 22:37

Świeżyna jestem...czekam od 23.04 (przekazanie do linii lotniczej) na ruszenie się przesyłki LB....SB i cisza, może ktoś podpowie ile czasu trzeba czekać na to żeby się coś ruszyło?
em59

Telefon:: xiaomi

Postprzez lagarto » 11 maja 2020, o 23:07

W "normalnych" czasach 2-7 dni, później kolejny status: "Wysłanie przesyłki z kraju nadania Singapore SAL". I od tego momentu mijało też 2-7 dni zanim przesyłka pojawiała się w Warszawie.
A w tej chwili to jedna wielka niewiadoma. My czekamy jeszcze na paczki wysłane początkiem kwietnia.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez klopps » 11 maja 2020, o 23:21

em59 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziś Alipaczka oznajmił że wczoraj i dzisiaj dotarły kolejne przesyłki jeszcze z marca i parę z początku kwietnia.Jest duża szansa że zostały zmienione trasy logistyczne.Ale nie licz na to że szybko zmieni ci się status,prędzej jak LOT puści loty do Singapuru i ogarną zaległe paczki to może w połowie czerwca wyślą.Ale nie jest to pewne.
klopps

Postprzez em59 » 12 maja 2020, o 00:03

Dzięki, chociaż słabe pocieszenie :) A może orientujesz się jak z przesyłkami LT....NL, bo ten sam towar zamówiłam na wszelki wypadek u drugiego sprzedawcy.
em59

Postprzez klopps » 12 maja 2020, o 10:31

Według artykułu do którego dałem link wyżej loty z Amsterdamu miały być puszczone od poniedziałku (11.05)ale jakoś nie latają :-/ z alipaczki statystyki znikły https://alipaczka.pl/statystyki/ tak wiec jak nie mają alternatywnej drogi to pewnie w czerwcu coś ruszy :-|
klopps

Postprzez elenthar » 12 maja 2020, o 10:42

Kilka dni temu Alipaczka napisał mi, że PostNL dochodzą normalnie, ale nie wiem na jakiej podstawie. Też czekam. Wylot 29.04.
elenthar

Postprzez em59 » 12 maja 2020, o 11:07

Ja mam dwa wyloty 27.04 i wszystko wisi, a w międzyczasie wysyłane normalną drogą AAS już dotarło.
em59

Postprzez mentorkmk » 12 maja 2020, o 13:40

mnie LB...SG od 07.04 wisi, majfriend (HK Goldway) napisał żeby czekać do 26.05, czyli czasu ochrony i zakładać spór, więc liczą się z tym, że to nie dotrze i nie chce wylewać wiadra zimnej wody, ale nie ma co sobie robić większych nadzieji, że cokolwiek z sg dotrze do was przed połową czerwca
mentorkmk
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: brygada RR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI