Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki - wątek ogólny

Postprzez jacek666b » 2 lis 2014, o 21:46

szymi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

w burdelu robisz?

Nie wiem czy to miało obrazić mnie czy Cebulaków z którymi pracuję... Offtop. Wróćmy do tematu proszę
jacek666b

Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Postprzez wojciul » 2 lis 2014, o 22:04

jacek666b napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja mam taki zegarek kupiony jakos za 160 czy 180$ i mechanizm jest kapke inny niz w orginale(czy w porownaniu do tego co podales linka) ale dziala na zasadzie normalnego automatu, czyli nie trzeba nic nakrecac... Z tego linka co podales, to powinna byc juz naprawde konkretna kopia/replika a nie to co sprzedaja za niecale 200$...
wojciul

Postprzez jacek666b » 2 lis 2014, o 22:08

Jak długo go posiadasz i jakie wady ma taki zegarek?
Kupowałeś z pudełkiem czy bez? Od Yokiego?
jacek666b

Postprzez wojciul » 3 lis 2014, o 07:54

jacek666b napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam go ponad 3 miesiace... kupywalem bez pudelka, bo mi nie potrzebne... wersje mam na branzolecie... na szybce niechcacy zrobilem malutka ryske, no i zegarmistrz powinien go wyregulowac, bo sie spieszy, ale caly czas tyle samo, czyli kwestia 20-30zl i bedzie chodzil idealnie...
Tego sprzedawcy, od ktorego bralem juz nie ma, bo oni co chwila zmieniaja nazwy sklepow... W tym temacie zamieszczalem prawdziwe fotki, bo w sumie moge sprzedac po kosztach cykora...
wojciul

Postprzez jurekg » 3 lis 2014, o 08:12

Wojciul - jak mocno i jak długo świeci materiał luminescencyjny w tym zegarku (panerai) ?
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Re: Odp: Zegarki - wątek ogólny

Postprzez jacek666b » 3 lis 2014, o 09:59

wojciul napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem czy jestem nienormalny, ale w żadnym oryginale Panerai nie ma złotych bebechów z tyłu... Potrzebuję jak najlepszą replikę. Paru Chinoli podesłało mi foty, i mechanizm wygląda inaczej (kolorystycznie).
Poza tym bardzo fajny, ale wolałbym na skórze.
jacek666b

Postprzez wojciul » 3 lis 2014, o 10:41

jurekg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak dlugo to nie powiem, bo w sumie nie zwracam na to uwagi, ale jak czasem gasze swiatlo w przedpokoju to bardzo mocno swieci farba...
wojciul

Postprzez TheWave » 3 lis 2014, o 10:54

Witam,
Chce kupić sobie replikę mojego zegarka marzeń, nie stać mnie na oryginał więc chce sobie postawić na szafce chociaż kopie. Problemem jest tylko urząd celny. Przejrzałem wszystkie możliwe fora pod tym kątem i można wyciągnąć sprzeczne wnioski. Jestem w stanie zaryzykować wartość paczki i jej nie przyjąć w razie jakichkolwiek zapytań ze strony UC, jednakże z tego co wyczytałem nie zawsze jest taka możliwość. Czytałem o przypadkach, że urząd odrazy otwierał paczkę i zaczynała się jazda z kancelaria itp. I mam jeszcze wątpliwości dot nie przyznawania się do paczki bo przecież Chinol musiał mieć moje dane no i chyba nie jest problemem sprawdzić np moje wyciągi z konta. Proszę o rozwijanie moich wątpliwości.
TheWave

Pochwały: 1
Telefon:: Nexus
ROM: android

Postprzez snajp » 3 lis 2014, o 13:13

Co do płatności to poproś kumpla, by zapłacił ze swojego konta. Żaden ślad nie pozostanie, poza tym możesz się wytłumaczyć że zamawiałeś kiedyś zegarek np. Weide i Chińczyk się pomylił z wysyłką
snajp
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Huawei Honor 3C
ROM: MIUI

Postprzez dublekil » 3 lis 2014, o 14:30

TheWave napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To kup sobie plakat i powieś na ścianie, ewentualnie na szafce. Taniej wyjdzie i legalnie.

Powiem Wam coś. Na początku jak zobaczyłem jakie zegarki są na ali, można mieć wszystko, też chciałem replikę (znaczy podróbę), ale z tego się szybko wyrasta. Wielka szkoda, że w Polsce jest taki ciąg na repliki, te zegarki super wyglądają, ale gdyby tylko sprzedawali je bez loga, gdyby nie próbowały udawać rolexów i breitlingów.

Nie myślałeś o zegarkach "homage"? To tylko skradziony wygląd, on nie próbuje udawać, że jest oryginalnym i w towarzystwie nie wyjdzie się na głupka, bo nawet replika za 1000zł jest widoczna gołym okiem dla kogoś kto się zna, a dla kogoś kto się nie zna facet jeżdżący kilkunastoletnim passatem czy golfem (nic osobistego, taki przykład) nie nosiłby rolexa za 40 tys., jakiś pajac.

KUP HOMAGE, a oryginał pozostaw sobie jako marzenie. Będziesz miał lepszą jakość.
dublekil

Telefon:: Jiayu
ROM: 4.2

Postprzez TheWave » 3 lis 2014, o 19:55

Dziękuje za troskę ale ja jeszcze nie wyrosłem. Prosiłbym bardzo o inne opinie z resztą moje pytanie właściwie nie dotyczy tylko zegarków.
TheWave

Pochwały: 1
Telefon:: Nexus
ROM: android

Postprzez tranc » 3 lis 2014, o 20:19

tak przy okazji, dotarł do mnie Invicta Grand Diver 3044. 300M w klasie wodoszczelności (czyli można nurkować z butlą), zakręcana koronka, regulowana sprzączka i zapięcie. W środku mechanizm japoński od SEIKO, NH35a, oparty na 24 kamieniach, rezerwa chodu ponoć ponad 41 godzin (dokładny opis tutaj: http://www.timemodule.com/sii/search/pdf/nh35a_SS.pdf ). Póki co z punktualnością bardzo dobrze, lekko nakręcany śmigał w pudle ponad 20h.

Zdjęcia: http://imgur.com/a/w5miQ

Mocno polecam, chociaż wiem, że nie każdemu taki rozmiar przypasuje. Ale jest też standardowy (42mm bez koronki chyba) oparty o podobny mechanizm, w kilku kolorach.
tranc
AKTYWNY

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Redmi Note
ROM: MIUI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić