przez bumbum » 17 wrz 2014, o 07:51
Co Ty za bzdury tu wrzucasz :)
po pierwsze:
1. To nie jest zaden wyrok nakazowy sadu wiec niech se go wsadza w dupe - POKAZ MI WYROK skazujacy Twojego kolege wraz z uzasadnieniem sadu !!!
2. przeczytaj co jest tam napisane :): "Zaszlo PODEJRZENIE naruszenia praw wlasnosci..." bla ba bla..
Reszte sobie sam dopowiedz. Dopoki nie ma wyroku nie jestes winny a jak ktos jest (napisalem wczesniej komus innemu) cipa w tej kwestii i nie potrafi dociekac swoic praw to zawsze bedzie dymany przez nasz system....
Mowie o detalicznyc odbiorcach zamawiajacych kilka/nascie przedmiotow w miesiacu...
Nie mam na mysli tu handlarzy co sprowadzaja kontenery bo to juz inna para kaloszy...
P.S
Zreszta ostanio warto przypomniec sobie sprawe pewnej kancelarii prawnej wysylajacej pisma
z wezwaniem do zaplaty za sciagane z netu gier,filmow czy utworow muzycznych....jak ktos nie mysli samodzielnie to zaplaci :) Dalszy komentarz jest zbedny.
Czy ja mówię ze jest to wyrok skazujący. Nie. Wydaje mi się tylko ze szkoda nerwów aby za śmieszne paręnaście dolców uzerac się i jezdzic po sądach, pomimo ze oczywiscie przyznaje Ci racje, ze prawo jest po mojej stronie.
Kupiłem oryginał Seiko bo był jedynie 23usd drozszy od podróby, to automat i nie chciałbym podróby z wnetrznosciami np. Winnera co się często zdarza, który rozsypie się po roku czy dwóch.
Zacytuje wypowiedź prawnika odnośnie tej sprawy i myslę ze czas zakonczyć dyskusję.
""Szanowny Panie,
po zapoznaniu się z przedstawionym przez Pana stanem faktycznym
informuję, iż na tym etapie sprawy nie powinno być z Pana strony powodów
do niepokoju; nie można przypisać Panu odpowiedzialności za kopiowanie,
podrabianie, a tym bardziej wprowadzanie do obrotu (to obciąża
producenta i sprzedawcę). Jako kupujący nie miał Pan nawet możliwości
zapoznania się z zakupionym towarem i jego właściwościami, a tym
bardziej nie wprowadził Pan, ani też nie miał obiektywnej możliwości
wprowadzenia do obrotu tego towaru poprzez darowiznę czy inną czynność
prawną. Jako że z okoliczności sprawy nie wynikają żadne przesłanki do
stwierdzenia Pana odpowiedzialności,..........."
Resztę postów usuwam , za duzy bałagan robicie.