Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

27 lip 2016, o 21:39

tomek101279 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

http://www.dhgate.com/product/new-festi ... |565036984

a wiesz może jak wygląda to w przypadku zatrzymania paczki bo rozumiem że na aliexpress zgrywamy debila ze zamawialismy kołowrotki czy inny syf a przyszedł zegarek a jak w przypadku dhgate?

27 lip 2016, o 21:57

Kentaczdys napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a wiesz może jak wygląda to w przypadku zatrzymania paczki bo rozumiem że na aliexpress zgrywamy debila ze zamawialismy kołowrotki czy inny syf a przyszedł zegarek a jak w przypadku dhgate?

Jasne, takie jak to nazwałeś "zgrywanie debila" będzie bardzo pomocne, to jak zostać złapanym na kradzieży za rękę i powiedzieć że to nie twoja ręka :lol:

27 lip 2016, o 22:19

Dokładnie tak samo zgrywam debila....

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

27 lip 2016, o 22:20

skazi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jasne, takie jak to nazwałeś "zgrywanie debila" będzie bardzo pomocne, to jak zostać złapanym na kradzieży za rękę i powiedzieć że to nie twoja ręka :lol:[/quote]
Młode Wilki młodzi nie znają

27 lip 2016, o 22:24

Kentaczdys napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak czytam takie posty to nie wiem, śmiać się, płakać czy wywalać to w diabły...

28 lip 2016, o 07:41

wywalać to w diabły

28 lip 2016, o 09:43

su2000 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ciekawe ten mechanizm w wątku o zegarkach przewija się kolejny raz, nie jest po to by uniknąć vatu ale daje pewną szanse uniknięcia problemów z kancelarią więc w czym problem. U większości sprzedawców masz aukcję typu order anything, czasami zdjęcie zabawki a w tytule nr modelu tak jest w Villy store. Jak myślisz po co to robią bo na pewno nie dla swojej wygody

28 lip 2016, o 09:59

Właśnie, że dla siebie. Handel podróbkami jest zakazany na ali i nie chcą by im sklep zamknięto.

28 lip 2016, o 10:18

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Logika ok tylko nie do końca, łatwiej im by było dać zdjęcia produktu bez znaków towarowych a jednak wielu tego nie robi

28 lip 2016, o 10:30

tomeklodz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ciekawe ten mechanizm w wątku o zegarkach przewija się kolejny raz, nie jest po to by uniknąć vatu ale daje pewną szanse uniknięcia problemów z kancelarią więc w czym problem. U większości sprzedawców masz aukcję typu order anything, czasami zdjęcie zabawki a w tytule nr modelu tak jest w Villy store. Jak myślisz po co to robią bo na pewno nie dla swojej wygody

Nie wiem jak działa taka kancelaria, ale domyślam się że jak ściemnimy że zamawialiśmy coś innego a przyszedł zegarek to będą chcieć od nas jakiegoś dowodu na potwierdzenie naszych słów. Wysyłając im zrzut np. ze sklepu villego mamy tam nr modelu, raczej się domyślą o co chodzi, nawet jeżeli jest bez zdjęcia:-)
Wg mnie jeśli ktoś zamawia podróbę to powinien liczyć się z tym, że może ponieść konsekwencje jeśli przesyłka zostanie zatrzymana.

28 lip 2016, o 10:36

skazi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem jak działa taka kancelaria, ale domyślam się że jak ściemnimy że zamawialiśmy coś innego a przyszedł zegarek to będą chcieć od nas jakiegoś dowodu na potwierdzenie naszych słów. Wysyłając im zrzut np. ze sklepu villego mamy tam nr modelu, raczej się domyślą o co chodzi, nawet jeżeli jest bez zdjęcia:-)
Wg mnie jeśli ktoś zamawia podróbę to powinien liczyć się z tym, że może ponieść konsekwencje jeśli przesyłka zostanie zatrzymana.

Dlatego są aukcję order anything, jest kwota wiadomość dotyczącą towaru np wspomniany kołowrotek. Tak jest to cwaniakowanie. Ale gdy kupujesz dla siebie jeden zegarek i nagle dostajesz do zapłacenia 3 tys kancelarii to troszkę ból więc pozostaje kopać się z koniem.

28 lip 2016, o 10:57

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Grupa Alibaba weszła na nowojorską giełdę (Wall Street) i tym samym zobowiązała się min. na walkę z podrobionymi znakami towarowymi... (cyt.)
pozdr
Odpowiedz