Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez Maksu » 12 kwi 2015, o 10:00

Czy ktoś może wie w jaki sposób to pokazuje godzinę?
Szukam też jakichś real foto bo nie wiem czy zegarek nie wygląda zbyt odpustowo? :)

http://m.gearbest.com/sports-led-watche ... NvbXwyMjc5

Obrazek
XIAOMI REDMI 4X od 21.07.2017
Maksu
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi 4x 3/32

Postprzez marcoos1 » 12 kwi 2015, o 10:06

Zapewne zapala 3 (lub 1-2) światełka.
- jedno podświetla (oświetla) liczbę 1-12 (godzina)
- drugie robi to samo dla liczb 10-50 (jak jest mniej niż 10 to się nie świeci)
- trzecie świeci dla cyfr 1-9

Drugie i trzecie mogą się nie świecić (np godz 13:08 - nie świeci drugie) lub 14:00 (świeci tylko pierwsze)

Autor postu otrzymał pochwałę
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez blue_voyager » 12 kwi 2015, o 10:12

Ja wiem, że to rzecz gustu, ale jak dla mnie to straszne to jest...
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Kappuchu » 12 kwi 2015, o 10:38

Pytanko, jak z jakością zegarków od Michaela? przeglądam jego katalog i wpadł mi w oko Casio Red Bull EF-550RBSP-1AV, jakby ktoś miał styczność i mógł opisać byłbym wdzięczny, czy działają wszystkie tarcze tak jak należy i czy można zamówić bez pudełka (trochę się cykam z UC, pierwszy raz zamawiałbym podróbę, a nie chce mieć problemów, czytałem że idzie się jakoś wykręcić wysyłając screeny z aukcji że nie było loga itd. itp. ewentualnie grać głupa, że nic nie wiem o paczce, fakt faktem wszystkie paczki lecą do mnie przez WER Warszawe a nie Zabrze, lecz trach zawsze jest)
Kappuchu

Telefon:: xxxx

Postprzez kcichy » 12 kwi 2015, o 10:45

Kupiłem ok 2 miesiące temu stąd
http://www.aliexpress.com/item/New-EF-5 ... 80266.html wszystko działa bez zarzutu, jakość wykonania ok. Ma też wersje RBSP jakiej szukasz. Zamawiałem bez pudełka, paczka szła coś koło 2 tyg. A poza tym witam bo to mój pierwszy post na forum :)
kcichy

Telefon:: SGS4

Postprzez ALEX-77 » 12 kwi 2015, o 12:18

Kappuchu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakby było tak jak myślisz ,to ja bym nigdy podatku nie musiał płacić :-/ a tak nie jest, bo za nim do mnie dotrze przesyłka (WER ZABRZE) to w WER W-wa już ją wcześniej na cle zatrzymują :evil: reasumując jeżeli WER W-a nie zatrzyma na cle to w WER ZABRZE na 90% przejdzie bez zatrzymania. Ale nie masz się co martwić ,śmiało możesz zamawiać z pudełkiem również ,prawdopodobieństwo zatrzymania na cle jest bardzo małe jak zamawiasz jeden zegarek ,w ostateczności jak już zatrzymają to zapłacisz tylko 23% podatku i to wszystko ,przerabiane już nie raz ;-)

A co do samego zegarka to po co przepłacać u Michaela jak na Aliexpress masz ich od groma
http://www.aliexpress.com/premium/EF%25252d550RBSP%25252d1AV.html?ltype=wholesale&SearchText=EF-550RBSP-1AV&d=y&origin=y&CatId=0&CatId=&isViewCP=y
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez Kappuchu » 12 kwi 2015, o 12:38

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakby było tak jak myślisz ,to ja bym nigdy podatku nie musiał płacić :-/ a tak nie jest, bo za nim do mnie dotrze przesyłka (WER ZABRZE) to w WER W-wa już ją wcześniej na cle zatrzymują :evil: reasumując jeżeli WER W-a nie zatrzyma na cle to w WER ZABRZE na 90% przejdzie bez zatrzymania. Ale nie masz się co martwić ,śmiało możesz zamawiać z pudełkiem również ,prawdopodobieństwo zatrzymania na cle jest bardzo małe jak zamawiasz jeden zegarek ,w ostateczności jak już zatrzymają to zapłacisz tylko 23% podatku i to wszystko ,przerabiane już nie raz ;-)

A co do samego zegarka to po co przepłacać u Michaela jak na Aliexpress masz ich od groma
http://www.aliexpress.com/premium/EF%25252d550RBSP%25252d1AV.html?ltype=wholesale&SearchText=EF-550RBSP-1AV&d=y&origin=y&CatId=0&CatId=&isViewCP=y

Z chin zamawiam masę rzeczy, przede wszystkim dużo rzeczy do e-papierosów, paczki rzędu 80$-100$ to norma (oczywiście rzeczy z elektroniką itd. itp.) i nigdy mi WER W-a nie zatrzymał żadnej paczki, a znowu wszyscy Zabrzem straszyli:P, a przed repliką zegarka mnie zawsze powstrzymywało to, że prawo zabrania ściągania podróbek itd. i wiadomo, już wolę stracić pieniądze które dałem za zegarek niż mieć jakieś problemy prawne, ale skoro mówisz że nie ma problemu to się chyba skuszę. Odnośnie samego zegarka myślałem że te od Michaela są jakieś "nadzwyaczjne" tzn lepsze niż od innych sprzedawców w podobnej cenie :)
Kappuchu

Telefon:: xxxx

Postprzez HooCairs » 12 kwi 2015, o 12:43

Wszystkie zegarki od michaela mają szkiełko mineralne, tak?
HooCairs
AKTYWNY

Pochwały: 11

Postprzez ALEX-77 » 12 kwi 2015, o 13:24

Michael to taki sam "handlarz" jak wielu Chińczyków na Ali itp... nie mówię że zły ,ale doprosić się o realne zdjęcia nie można, odpowiada na pytania odnośnie funkcji zegarka, mechanizmu itp. bardzo lakonicznie lub milczy ! ,większości zegarków nie ma i dlatego problemy z pokazaniem real foto po prostu jest niemożliwe ,musi je dopiero KUPIĆ ,ale tak właśnie robi większość "sprzedawców" zegarków w Chinach ,ty oglądasz zdjęcie u niego zazwyczaj zerżnięte z netu oryginału ,kupujesz on leci na stragan czy do innego miejsca po taki zegarek i wtedy może ci pokazać real foto , które zazwyczaj różnie się od tego z aukcji (czasami bardzo się różni :-? ) z tym że ty już pieniądze przelałeś :-| i albo się decydujesz albo wybierasz inny i tak w kółko, tak jest z większością sprzedawców ,a jak już mają real foto danego zegarka to krąży po wszystkich sprzedawcach ,wiem bo kiedyś szukałem jednego modelu i pytałem u kilkunastu handlarzy to wszyscy pokazywali to samo real foto:-D
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez HooCairs » 12 kwi 2015, o 13:55

A co z moim pytaniem odnośnie szkiełek?
HooCairs
AKTYWNY

Pochwały: 11