Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez sokolow » 10 kwi 2015, o 11:50

su2000 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jak pisałem - ten model znalazłem za 70$. nie pisałem, że jest ten model dostępny w tej cenie. ale jak Ci szkoda 20$ dołożyć do porządnego zegarka z gwarancją to na pewno znajdziesz coś ciekawego
Citizena za 50$

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

nie przejrzałem wszystkich - wybacz
http://www.joinwatch.org/panerai-lumino ... 10164.html
Movement: High Quality Clone P.9000 Automatic Movement
500$
http://www.joinwatch.org/panerai-radiom ... 10048.html
Movement: High Quality Clone P.3000 Manual Winding Movement
530$

Seiko Sarb na 6R15 za 330$ naprawdę uważasz, za gorszy od klona? współczuję.

edit.
doczytałem. podróba za 500$ dalej nie ma wodoszczelności :D
Ostatnio edytowano 10 kwi 2015, o 11:56 przez sokolow, łącznie edytowano 1 raz
sokolow

Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Postprzez mruczek66 » 10 kwi 2015, o 11:54

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam.
Płacisz normalnie klikasz "Buy it now" i lecisz dalej tak jak na ali ,ja tam płacę kartą Mastercard. od tego gościa już też parę razy kupowałem i jest pewny.

po wpisaniu danych nie mogę przejść do Pay Your Order.
mruczek66
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: poco3x

Postprzez ALEX-77 » 10 kwi 2015, o 12:34

sokolow napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdzieś to wyczytał Sherlocku :?:
o co ci chodzi ?? w którym ja miejscu napisałem (powiedziałem) że Seiko Sarb jest gorszy od klona ?!
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez walter54 » 10 kwi 2015, o 12:35

http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... 89006.html Panowie a czy ten zegarek warto kupić? Z tego co rozumiem wszystkie funkcje mają w nim działać? Kurcze naprawde nie moge dać więcej niż 30 dolców a chciałbym jakiś fajny zegarek, a może wy coś polecicie? Z dóry dzięki
walter54

Telefon:: samsung galaxy ace

Postprzez ALEX-77 » 10 kwi 2015, o 12:37

mruczek66 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam.
Płacisz normalnie klikasz "Buy it now" i lecisz dalej tak jak na ali ,ja tam płacę kartą Mastercard. od tego gościa już też parę razy kupowałem i jest pewny.

po wpisaniu danych nie mogę przejść do Pay Your Order.

Hmm.. dziwne a co ci wskakuje ? jak płacisz kartą to wybierasz typ karty Master,Visa czy tam inna wpisujesz nr.karty ,datę ważności ,imię i nazwisko no i trzy cyfrowy numer i to wszystko .
ALEX-77
AKTYWNY

Postprzez sokolow » 10 kwi 2015, o 12:49

Gdzieś to wyczytał Sherlocku :?:
o co ci chodzi ?? w którym ja miejscu napisałem (powiedziałem) że Seiko Sarb jest gorszy od klona ?!

PORZĄDNY mechanizm to uznałem, że oczywistym powinno być, że jest lepszy niż dużo tańszy Seiko Sarb. czyli się zgadzamy, że nie ma sensu kupować takiej podróby, która nie jest ani tańsza, ani lepsza niż tańszy japończyk?
sokolow

Postprzez mruczek66 » 10 kwi 2015, o 13:17

nie mogę przejść do płatności. klikam buy it now następnie proceed to checkout i tu po wpisaniu danych osobowych chcę nacisnąć proceed to payment . nie da się (przycisk jest szary). tak że nie mogę wybrać jaką kartą chcę płacić.
mruczek66
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: poco3x

Postprzez paralityk » 10 kwi 2015, o 14:23

snajp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pierwszy sposób
Możesz sprawdzić na refraktometrze badając współczynnik załamania światła. Jedyny problem to wyciągnąć z obudowy szkło. Będę we wtorek na analizie zapytam kobietę czy da się zmierzyć nic nie demontując, ale wydaje mi się że nie bo wiązka światła musi przechodzić przez badaną ciecz, ciało stałe.
Drugi sposób
Na którymś z forum znalazłem informację że można to zbadać doświadczalnie. Odtłuścić obie powierzchnie izopropanolem
Nanieść pipetą jedną kroplę wody na szkło i sprawdzić jak dana kropla się zachowuje. Powinna się rozmyć. Zwilża powłokę.
Czynność powtórzyć na szkle szafirowym.
Obserwować kąt zwilżania kropli wody.
Krople muszą być identyczne. Różnice powinny być minimalne ale zauważalne.
Trzeci sposób
Wszystkim nam znany i niezbyt lubiany z cyrklem :)
paralityk

Telefon:: Samsung

Postprzez kapao0 » 10 kwi 2015, o 17:51

walter54 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

widzę, że Tobie tutaj i tak nikt nie przegada... Kup sobie to cudo (albo inne które tam wynajdziesz), zapłać te 30$ (bo przecież nie da się doZbierać) i przekonaj się co to za sziit, bo póki sam się nie przejedziesz to nikt Ci nie wytłumaczy, że szkoda na takie coś kasy. Będziesz tylko piłował i podsyłał kolejne linki aż w końcu ktoś napisze że może być i może nie rozpadnie się po miesiącu xD

Jak już masz coś zamawiać w takiej cenie to naprawdę weź dozbieraj te 10dolców i kup jakiegoś casio typu http://m.aliexpress.com/item/1304373414.html albo http://m.aliexpress.com/getSiteProductE ... 776&page=1 (36$)
kapao0
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: OnePlus 5
ROM: OxygenOS

Postprzez ALEX-77 » 10 kwi 2015, o 18:06

Ehh.. no trudno każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Ludzie w tym temacie na pierwszym miejscu i tak stawiają na jakoś wykonania, i żeby był z wygladu jak najbardziej podobny do oryginału ,żeby małe tarcze (diale) działały itp.. :-D , przeznacząjąc na to 40-80 $ i mało kogo obchodzi jaki ma mechanizm (zazwyczaj ma mieć kwarc ) bo wtedy będzie działal chronograf (stoper) ;-) więc to i tak nie ma znaczenia , a jeżeli ty tak bardzo zwracasz uwagę na mechanizm ( co i dobrze w świecie zegarków) to sorry ,ale chyba pomyliłes fora.
ALEX-77
AKTYWNY

Postprzez sokolow » 10 kwi 2015, o 18:20

sam zacząłeś temat drogich zegarków, więc chciałem Ci pokazać, że te drogie podróby dalej są słabe.
czy pomyliłem fora? nie. kupiłem sporo zegarków z Chin, interesują mnie sprawy importowe, kupiłem m.in. dzięki temu forum trochę innych rzeczy. po prostu przy okazji mogę spróbować niektórych przekonać, że zakup wielu podróbek nie ma sensu.
np. "omegi/rolexa itp" w stylu divera. za te same pieniądze można mieć np. Orienta Mako, z rzeczywistą wodoszczelnością, niezłym automatem.
tanie podrabiane chrono za 40-80 dolców można zastąpić niewiele droższymi (czy nawet tańszymi) Seiko / Citizenami, które też można kupić sporo taniej w Chinach niż w PL. naprawdę wydając 80$ nie ma po co kupować podróby, zastanawiać się czy będzie działać i jak długo. za 80$ masz kwarcowe chrono Citizena z gwarancją w PL i działającym stoperem i prawdziwą wodoszczelnością.
sokolow

Postprzez szymi » 10 kwi 2015, o 20:48

sokolow napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mówisz o oryginał Seiko z Chin? jeśli tak to podaj namiary na dobre sklepy
szymi
AKTYWNY

Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić