Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez bar4u » 10 kwi 2015, o 21:26

Oryginał znajdziesz tu
http://www.watchhubs.net/

A podróbka Casio edifice z Ali działa już jakiś czas, nawet pływanie przetrwała i jak na razie każdy kto ją widział był zaskoczony że to nie oryginał.
bar4u
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: MI4C
ROM: miui PL

Postprzez HooCairs » 10 kwi 2015, o 21:28

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dutyfreeislandshop.com

polecam w 100%
HooCairs
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: samsung

Postprzez sokolow » 10 kwi 2015, o 21:52

koledzy podali 2 z których brałem i spokojnie mogę polecić. bardziej duty, bo watchhubs wysyła bez karty gwarancyjnej.
sokolow

Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Re: Odp: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez MikeM » 11 kwi 2015, o 09:38

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

'Parę' postów temu porownałem zegarki do telefonów. Wszyscy wystrzegaja się klonów. A zgodnie z tym postem powinniśmy najchętniej kupować klony - bo ładnie wyglądają i udają drogie telefony.
Forum nie pomylilismy, w Chinach da się kupić i tanio i dobrze (jednocześnie), co widać po telefonach. Mówisz ze ludzie którzy tu zaglądają stawiają na jakość, na wygląd. Dla mnie jakość to mechanizm, wodoszczelność, użyte materiały i jakaś taka pewność sprzętu etc., wygląd oczywiście też się liczy, każdy kupuje co mu się podoba. Dalej stawiają na to żeby były jak najbardziej podobne do oryginału - a dlaczego zamiast dbać o to żeby był jak najbardziej podobny do oryginału nie brać oryginału (porównując do telefonów, lepiej kupić fajny tani telefon chińskiej marki niż chińskiego srapla)?
To forum o zakupach w Chinach. Uważam że jak najbardziej powinniśmy pisać że crap to crap i nic tego nie zmieni. Tak jak przy klonach zagwarantowany masz tylko wygląd, tak przy zegarkach nie wiesz z jakich są materiałów, czy się nie rozpadnie, czy indeksy, wskazówki nie odpadna, czy nie utopi po zanurzeniu w wodzie etc. Nawet jeżeli jest super wykonany, może się odbarwić po kilku latach (pomijając ze jest wart 0zl, a jak dobrze kupisz oryginał, to po latach sprzedasz go bez straty, lub z niewielką stratą).
Jak dla mnie takie zegarki są jak klony, nikt nie może zagwarantować niczego w tych zegarkach - poza tym ze wyglądają podobnie do oryginałów.

A co do zegarków japońskich marek - jak najbardziej powinno się o nich tu pisać, w Chinach (czasem w Niemczech, USA) są 2-3x tańsze niż w oficjalnej polskiej dystrybucji (zaczynając od najtańszych, kończąc na drogich) a ich dostępność i wybór znacznie większy.

Autor postu otrzymał pochwałę
MikeM

Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Re: Odp: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez MikeM » 11 kwi 2015, o 10:09

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Parę postów temu porównałem podjebki zegarków do telefonów - klonów. Wszyscy się ich wystrzegaja, bo nie wiadomo co jest w środku, i nie wiadomo jak długo podziała itp. A wg tego powinniśmy brać srajple, bo ładnie wyglądają. Piszesz ze ludzie którzy tam kupują zwracają uwagę na jakość - jakość czyli: materiały, mechanizm, WR i jakąś taką pewność marki etc. W podjebkach masz zagwarantowany tylko podobny wygląd, nawet jeśli wyglada na dobrą jakość, to tak naprawdę nie wiadomo z czego jest i o ile się nie zepsuje/rozpadnie to czy po paru latach się np. nie odbarwi. Poza tym nie przedstawia żadnej wartości handlowej, a kupując oryginał po kilku latach bez problemów go względnie dobrze sprzedasz.
Wg mnie jesteśmy na właściwym forum, w Chinach można kupić jednocześnie tanio i dobrze (zegarki japońskich marek - 2-3x taniej niż w oficjalnej dystrybucji).

szymi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ze swojej strony polecam click-a-watch. com
MikeM

Pochwały: 7
Telefon:: Asus Zenfone 5 2/16

Postprzez ALEX-77 » 11 kwi 2015, o 22:16

Dla zainteresowanych hu.wymi nic nie wartymi podjebkami :-> noszony od 3 dni i działający co do minuty :mrgreen:
Kwarcowy Breitling Chrono-Matic 48mm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ps. zainteresowanym podaję linka na pw. ;-)

ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez Maksu » 12 kwi 2015, o 10:00

Czy ktoś może wie w jaki sposób to pokazuje godzinę?
Szukam też jakichś real foto bo nie wiem czy zegarek nie wygląda zbyt odpustowo? :)

http://m.gearbest.com/sports-led-watche ... NvbXwyMjc5

Obrazek
XIAOMI REDMI 4X od 21.07.2017
Maksu
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi 4x 3/32

Postprzez marcoos1 » 12 kwi 2015, o 10:06

Zapewne zapala 3 (lub 1-2) światełka.
- jedno podświetla (oświetla) liczbę 1-12 (godzina)
- drugie robi to samo dla liczb 10-50 (jak jest mniej niż 10 to się nie świeci)
- trzecie świeci dla cyfr 1-9

Drugie i trzecie mogą się nie świecić (np godz 13:08 - nie świeci drugie) lub 14:00 (świeci tylko pierwsze)

marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez blue_voyager » 12 kwi 2015, o 10:12

Ja wiem, że to rzecz gustu, ale jak dla mnie to straszne to jest...
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Kappuchu » 12 kwi 2015, o 10:38

Pytanko, jak z jakością zegarków od Michaela? przeglądam jego katalog i wpadł mi w oko Casio Red Bull EF-550RBSP-1AV, jakby ktoś miał styczność i mógł opisać byłbym wdzięczny, czy działają wszystkie tarcze tak jak należy i czy można zamówić bez pudełka (trochę się cykam z UC, pierwszy raz zamawiałbym podróbę, a nie chce mieć problemów, czytałem że idzie się jakoś wykręcić wysyłając screeny z aukcji że nie było loga itd. itp. ewentualnie grać głupa, że nic nie wiem o paczce, fakt faktem wszystkie paczki lecą do mnie przez WER Warszawe a nie Zabrze, lecz trach zawsze jest)
Kappuchu

Telefon:: xxxx

Postprzez kcichy » 12 kwi 2015, o 10:45

Kupiłem ok 2 miesiące temu stąd
http://www.aliexpress.com/item/New-EF-5 ... 80266.html wszystko działa bez zarzutu, jakość wykonania ok. Ma też wersje RBSP jakiej szukasz. Zamawiałem bez pudełka, paczka szła coś koło 2 tyg. A poza tym witam bo to mój pierwszy post na forum :)
kcichy

Telefon:: SGS4

Postprzez ALEX-77 » 12 kwi 2015, o 12:18

Kappuchu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakby było tak jak myślisz ,to ja bym nigdy podatku nie musiał płacić :-/ a tak nie jest, bo za nim do mnie dotrze przesyłka (WER ZABRZE) to w WER W-wa już ją wcześniej na cle zatrzymują :evil: reasumując jeżeli WER W-a nie zatrzyma na cle to w WER ZABRZE na 90% przejdzie bez zatrzymania. Ale nie masz się co martwić ,śmiało możesz zamawiać z pudełkiem również ,prawdopodobieństwo zatrzymania na cle jest bardzo małe jak zamawiasz jeden zegarek ,w ostateczności jak już zatrzymają to zapłacisz tylko 23% podatku i to wszystko ,przerabiane już nie raz ;-)

A co do samego zegarka to po co przepłacać u Michaela jak na Aliexpress masz ich od groma
http://www.aliexpress.com/premium/EF%25252d550RBSP%25252d1AV.html?ltype=wholesale&SearchText=EF-550RBSP-1AV&d=y&origin=y&CatId=0&CatId=&isViewCP=y
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić