Zegarki z Chin - wątek ogólny

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Zegarki - wątek ogólny

Postprzez ALEX-77 » 1 sty 2015, o 15:28

ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez Quis » 1 sty 2015, o 15:47

Pytanie do speców. Mam zamiar kupić używany zegarek z pewnego forum z USA. Jako, że zegarek to będzie używka od innego użytkownika forum to zawsze mogę go poprosić żeby coś wsadził do paczki i jakoś ją opisał żeby nie było problemów na cle. I tu pytanie.
1. Czy transakcja przez PayPal między zwykłymi użytkownikami, a nie firmą, są jakoś zabezpieczone?
2. Czy przesyłki między 2 osobami prywatnymi podlegają oVATowaniu?
3. Jeśli tak, to co napisać jankesowi odnośnie wysyłki, żeby przeszło bez VATu?
Quis
VIP

Pochwały: 29

Postprzez Naezis » 1 sty 2015, o 21:37

Panowie czyli to jest oryginał? http://allegro.pl/nowy-emporio-armani-a ... 53751.html

Dlaczego taka cena? Może ktoś wytłumaczyć bo nie orientuje się w kwestiach zegarków. Sprzedawca zapewnia o oryginalności i daje jakąś nawet książeczkę potwierdzającą oryginalność zegarka.
Naezis

Pochwały: 1
Telefon:: Apple

Postprzez jacek666b » 1 sty 2015, o 21:42

Fejk.
Mam takich książeczek kilka, jak chcesz to Ci wydrukuję za darmo :)
jacek666b

Pochwały: 6
Telefon:: Nokia Asha 302
ROM: stock

Postprzez olegunar » 1 sty 2015, o 21:53

Mnie jedynie ciekawi jak oni sprowadzają te zegarki... "Nieprzyznanie się" do przesyłki działa? Miał ktoś tak, że się nie przyznał i nie miał żadnych problemów? Na tym forum chyba widziałem post w którym użytkownik pisał, że się nie przyznał, a i tak otworzyli paczkę i listami zasypywali. :D

//Te zegarki Armani to fajne do wyrywania panienek, bo dla nich to super firma. :D Choć wiadomo to tak jakby się używało wiertarki firmy CK.
olegunar

Pochwały: 1

Postprzez snajp » 1 sty 2015, o 21:58

A widzieliście ile ma innych zegarków. Że nie boi się tak tego sprzedawać?
snajp
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Huawei Honor 3C
ROM: MIUI

Postprzez Quis » 1 sty 2015, o 22:01

snajp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem to napisać. Wystarczy jeden mały donos i gość leży i kwiczy. Nie wierze, że ktoś to robi na swoje dane. Poza tym ciekawy jest fakt że wysyła tylko za pobraniem ze sprawdzeniem odbioru. To ma chyba polegać na tym, że przy listonoszu otwierasz paczkę i sprawdzasz zawartość, a później nie możesz mieć pretensji, że to podróbka.
Quis
VIP

Pochwały: 29

Postprzez jacek666b » 1 sty 2015, o 22:03

Zobaczcie jego negatywny komentarz...

Użytkownik sprzedaje tandetne podróbki. Karta gwarancyjna nie podbita, brak paragonu, ani informacji o nim w opisie. Użytkownik sprzedawał jako ZEGARKI_ONLINE, Edysia_390. Proszę wpisać w google "nowy tissot 24h". Opis i zdj identyczne.

Od razu widać, że to podróby. Kto sprzedaje Tissoty za pół ceny, Armaniaki które są bardzo dobrze podrobione (mój znajomy poszedł z podróbą do Apart i usłyszał, że to oryginał).
Co innego kupować na swój użytek (jak my) a co innego dymać biednych ludzi, którzy niejednokrotnie wydają ostatnie pieniądze na takie coś (dla wnuczka na komunię itp.).
jacek666b

Postprzez ALEX-77 » 1 sty 2015, o 22:19

Ehhh..panowie dajcie sobie na luz ,wiadomo że to bardzo dobrze wykonane kopie ,ale z drugiej strony ktoś kto się decyduje na kupno drogiego i oryginalnego zegarka to idzie do sklepu a nie kupuje na portalu aukcyjnym u pierwszego lepszego gościa za pół ceny ,a jeżeli jest naiwny i wierzy że może kupić oryginał za pół ceny to może niech kupi i będzie miał satysfakcję zaoszczędzonych pieniędzy a z tego co widzę to są najlepszej jakości repliki wiec będzie nosił ze świadomością że ma oryginał i wszyscy będą zadowoleni ;-)
ALEX-77
AKTYWNY

Postprzez jacek666b » 1 sty 2015, o 22:28

No to niech napisze, że to fejki.
Kupię Cubota X7 i sprzedam jako IPhone 6..

Czyli co: dymajmy się dalej wzajemnie ;-) Od razu wiem, że jestem w Polsce.
Nie mam tu na forum do nikogo pretensji, wręcz przeciwnie, ale wkuriwają mnie tacy jednodniowi biznesmeni.
Każdemu z nas ktoś bliski kto średnio ogarnia internety a tymbardziej ogarnięcie podróbki od ori, mógłby nam sprezentować taki cudowny zegarunio.
No i co wtedy?

-Siostra gdzie to kupiłaś?
-A co?
-To podróba, ale bardzo dobra więc darujmy sobie, będę chodził jak w ori a pajac będzie zarobiony.

Autor postu otrzymał pochwałę
jacek666b

Postprzez tomeklodz » 1 sty 2015, o 22:37

Tu powinien zadziałać zdrowy rozsądek jeśli coś kosztuje w sklepie 1800zł to nie ma opcji żeby kupić to na internecie za 30procent, jeśli ktoś tego nie rozumie to przepraszam czyja to jest wina sprzedającego.....błąd jest tu taki iż zapiera się że to oryginał i należy tępic
właśnie to zachowanie
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY

Postprzez ALEX-77 » 2 sty 2015, o 00:02

tomeklodz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie zdrowy rozsądek ,z drugiej strony sprzedający też może jest przekonany że sprzedaje oryginał który zakupił gdzieś okazyjnie na świecie ;-) i co wtedy ? przecież daje możliwość sprawdzenia funkcjonalności i dokumentacji ;-) Co innego jeżeli robi to z premedytacją ,dlatego zawsze kupując takie rzeczy radzę iść do sklepów typu Apart itp... a z tym dymaniem w Polsce to nie do końca tak jest uwierzcie mi że za naszą zachodnią granicą jest nie wiele lepiej ,są mi znane przypadki z pewnych zagranicznych for.. zegarkowych że dobre repliki poszły za kilka tysięcy ;-) i to wtedy jest prawdziwe Wydymanie :mrgreen:
ALEX-77
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić